Izbornik

Specijalna bolnica Sv. Katarina prva u regiji uvela vrhunski CT uređaj za najprecizniju dijagnostiku

Ulaganje u inovacije u zdravstvu.

Prateći uvijek najnovije trendove u medicini, Specijalna bolnica Sv. Katarina nastavlja s kontinuiranim ulaganjem u inovacije u zdravstvenoj skrbi. Upravo uvođenje jednog od najsuvremenijih CT uređaja u Europi predstavlja ključni korak prema unaprjeđenju dijagnostike i pružanju vrhunske skrbi za postojeće i buduće pacijente Bolnice, a na adresi Branimirova 71E u Zagrebu. S ponosom možemo reći da je ovo prva instalacija ovog najsuvremenijeg CT uređaja u srednjoistočnoj Europi (CEE regiji). Riječ je o novom članu SOMATOM (Siemens Healthineers) obitelji - Pro.Pulse CT uređaj, a koji kombinira snagu i brzinu CT tehnologije s dva izvora (Dual Source) - dvije rendgenske cijevi i dva detektora paralelno te s ugrađenom umjetnom inteligencijom koja optimizira parametre skeniranja na temelju podataka o pacijentu za određeni protokol skeniranja.

Naša predanost unaprjeđenju medicinske tehnologije odražava se kroz dugoročno ulaganje u istraživanje, razvoj i implementaciju inovacija u našem radiološkom centru. Ovaj CT uređaj ne samo da omogućuje pravovremenu dijagnostiku, već i pristup tehnologiji koja spašava živote te je od iznimne važnosti za ranu dijagnostiku i prevenciju bolesti. Većina pacijenata danas ne dobiva visokokvalitetnu CT sliku za konačnu dijagnostičku procjenu, zbog toga je naša misija učiniti ovu jedinstvenu tehnologiju dostupnom svim našim pacijentima.

CT uređaj posjeduje inovativno korisničko sučelje, myExam Companion, koje pokreće umjetna inteligencija, kombinira podatke o pacijentu (uključujući spol, visinu i dob) i prikuplja podatke relevantne za skeniranje, kao što su otkucaji srca ili mogućnosti zadržavanja daha, kako bi se prilagodio protokol skeniranja specifičan za pacijenta. Također, pouzdana tehnološka rješenja poput FLASH, ZeeFree i Dual Energy tehnologije te stalna edukacija osoblja upotpunjuju medicinsku skrb i naprednu dijagnostiku za naše pacijente. U odnosu na najvišu klasu uređaja sa samo jednom cijevi, tehnologija SOMATOM Pro.Pulse CT-a s dvije cijevi, postiže dvostruku bržu i bolju vremensku rezoluciju te samim time potrebnu snagu, brzinu i preciznost za rješavanje najzahtjevnijih pacijenata. Sve navedeno postavlja nove standarde u svijetu kardiologije, pulmologije, neurologije i onkologije.

Našim pacijentima dostupno je snimanje gotovo svih segmenata, uključujući CT abdomena i zdjelice, CT glave i vrata, CT kralježnice, CT pluća, CT angiografija, CT cijele aorte s kontrastom, CT koronarografija i kalcijski score koronarnih arterija, CT urografija,  CT kostiju i zglobova te ostali segmenti.

Posvećenost pružanju vrhunske medicinske skrbi uz pomoć najnovije tehnologije očituje se kroz svaki korak koji poduzimamo. Ovaj napredak ne bi bio ostvariv bez neizmjernog doprinosa našeg izvrsnog tima stručnjaka, a koji stoji iza svakog koraka u ovom procesu te bez neprocjenjivog povjerenja koje nam ukazuju naši pacijenti. Veselimo se novim mogućnostima koje nam otvara novi CT uređaj te ćemo i dalje nastaviti težiti izvrsnosti u pružanju najbolje moguće skrbi našim pacijentima.

U Specijalnoj bolnici Sv. Katarina vjerujemo da je kontinuirano ulaganje u medicinske inovacije ključno za poboljšanje zdravstvene skrbi i osiguravanje dugoročnog zdravlja i dobrobiti naših pacijenata. Nastavit ćemo s predanim radom i ulaganjem u najbolju tehnologiju, a s ciljem kako bismo osigurali da naša bolnica ostane vodeća u pružanju vrhunske medicinske skrbi.

Javite nam se s povjerenjem!

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba