Izbornik
Centri izvrsnosti -> Dermatologija -> Dermalni fileri

Dermalni fileri

Postoji puno vrsta dermalnih filera, a najčešće korišteni sastoje se od hijaluronske kiseline koja se prirodno nalazi u našem organizmu. Dakle, hijaluronska kiselina je prirodna tvar koja ima važnu ulogu u našem organizmu – pomaže u stvaranju izvanstaničnog prostora kože, održavanju potrebne količine vode u koži te kod cijeljenja kože.

Kako starimo, dolazi do smanjivanja količina hijaluronske kiseline u koži, a samim time gube se i prirodni kolagen te potkožna masnoća. To pak dovodi do smanjenja volumena i elastičnosti kože, kao i stvaranja bora na određenim dijelovima lica, pri čemu koža postaje umorna i bez sjaja. Hijaluronski fileri su tu upravo kako bi nadomjestili izgubljenu prirodnu hijaluronsku kiselinu te koži lica trenutačno vratili elastičnost, sjaj i mladolikost.

Što su dermalni fileri i čemu služe?

Dermalni fileri su u posljednjih 10 godina postali zlatni standard kada je riječ o revitalizaciji lica. Jedan su od najtraženijih estetskih tretmana koji je danas lako dostupan i naširoko se koristi.  

Hijaluronski dermalni fileri predstavljaju prirodan i vrlo učinkovit tretman pomlađivanja kože i popunjavanja usana. Koriste se za tretiranje svih zona lica kako bi se smekšale grube linije lica i uklonile bore, istovremeno pružajući hidratiziran, mlađi izgled kože. Na taj način koži se vraća elastičnost, a licu izgubljeni volumen i konture, odnosno aplikacijom se oblikuju, tj. podižu upali obrazi i kutevi usana te naglašavaju izgubljene linije brade. Osim toga, primjenom hijaluronskih filera eliminiraju se podočnjaci i popunjavaju usnice. Sve to značajno pridonosi revitalizaciji lica, a pokazalo se da fileri utječu i na regeneraciju i stvaranje novog kolagena, što poboljšava i produljuje rezultate tretmana. Injektirana hijaluronska kiselina veže se za vodu i integrira s okolnim kolagenom, vraćajući licu mladolik izgled.

Kako se koriste dermalni fileri?

Na tretmane dermalnim filerima može se krenuti već sa stvaranjem prvih izraženijih bora.

Postupak ubrizgavanja dermalnih filera vrlo je jednostavan. Oni se ubrizgavaju pod kožu u željeno područje pomoću malih, vrlo tankih igala. Liječnik preporučuje vrstu filera koja će se aplicirati ovisno o željenom učinku te odabire tehniku injiciranja i odlučuje o dubini prodiranja u kožu, ovisno o vrsti i dubini bore.  

Sam tretman, tj. aplikacija traje svega 5-15 minuta. Ipak, trajanje tretmana može varirati, ovisno o područjima koja se tretiraju i količini filera koja se aplicira (maksimalno 60 minuta). Promjena, tj. učinak vidljiv je trenutno, odmah po injiciranju.

Nakon tretmana ćete zablistati - osjećat ćete se zadovoljno i mlađe, a svakodnevnim aktivnosti i obvezama možete se vratiti odmah po njegovu završetku. 

Koje su prednosti hijaluronskih dermalnih filera?

Ono što je najvažnije jest da hijaluronski dermalni fileri omogućuju postizanje i zadržavanje prirodnog izgleda kontura lica, ne ugrožavajući njegovu mimiku, a samo dodavanje hijalurona pogoduje koži. Lice ponovno dobiva izgubljeni volumen, usnice izgledaju senzualnije, a koža mladoliko.

Tretman je bezbolan. Na lice se prije tretmana nanosi lokalni anestetik u kremi, a najnovije generacije dermalnih filera već u sebi sadrže lokalnu anesteziju koja izolira bol. Osim toga, tretman je toliko brz i jednostavan da ga praktički možete obaviti i tijekom pauze na poslu. Zbog toga se često naziva i 'coffee break rejuvenation'.

Ostale velike prednosti ovog tretmana su brzina zahvata, sigurnost i neposredno vidljivi rezultati odmah nakon aplikacije.

Hijaluronski dermalni fileri su biokompatibilni s našim organizmom, što znači da se jednostavno biološki razgrađuju na posve siguran i prirodan način. Za razliku od silikonskih dermalnih filera koji su se prije upotrebljavali, hijaluronski fileri ne zadržavaju se u tijelu i nisu trajni, već u potpunosti nestaju iz tijela kada se apsorbiraju te su puno dugotrajniji u odnosu na druge kolagenske filere. Također, ovi fileri nisu životinjskog podrijetla, kao što su to bili prijašnji silikonski fileri, pa ih nije potrebno testirati na alergije. Točnije, sve alergijske reakcije i eventualne nuspojave vrlo su rijetke.

Kada su vidljivi rezultati i koliko dugo traju?

Prvi rezultati vidljivi su gotovo odmah nakon primjene, ali potpuni, finalni rezultati vidjet će se kroz desetak dana kada se hijaluronska kiselina pravilno raspodijeli u koži.

Trajanje učinka dermalnih filera varira od pacijenta do pacijenta, a ovisi o vrsti filera koja se primjenjuje, tretiranom području, dubini ubrizgavanja i tehnici injiciranja, kao i o stresu tkiva na mjestu injiciranja.

Efekt dermalnog filera u prosjeku traje 6-12 mjeseci, a periodičnim, naknadnim ubrizgavanjem pomaže se održati željeni stupanj korekcije. Ubrizgani preparati razgrađuju se prirodnim putem s vremenom pa je na obnovu i nadopunu poželjno dolaziti svakih 6-12 mjeseci, a kako bi se što dulje zadržao mladolik izgled i lijepe konture lica. Učinak traje duže ukoliko se tretmani redovito ponavljaju.

Tko su kandidati za dermalne filere?

Tretman hijaluronskim dermalnim filerima preporučuje se svim zdravim osobama kod kojih su se počele pojavljivati prve izraženije bore na licu te koje žele poboljšati izgled svog lica i vratiti mu svjež i mladolik izgled. Ne postoji točno određena dobna granica, s obzirom na to da se kod nekih osoba bore mogu pojaviti puno ranije, već u kasnim dvadesetim godinama, a kod nekih puno kasnije.

Cijena dermalnih filera

Zatražite naš aktualni cjenik. Unesite svoju email adresu na linku Cjenik za dermatologiju te saznajte cijenu dermalnih filera. Poslat ćemo vam cijene naših usluga na email u najkraćem mogućem roku. Hvala vam na povjerenju

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba