Izbornik
 

Nagrade i dostignuća

Potvrda kvalitete

Specijalna bolnica Sv. Katarina od listopada 2017. ponosni je nositelj prestižne Global Healthcare Accreditation, što znači da ispunjavamo visoke kliničke standarde izvrsnosti i kvalitete u pružanju zdravstvenih usluga, po najvišim međunarodnim standardima. Akreditacija je prva takva dodijeljena u Europi. Nadalje, Sv. Katarina je  članica je "The Leading Hospitals of the World" čime se uključila u popis rijetkih europskih zdravstvenih institucija kojoj je dodijeljena ova prestižna certifikacija. Certifikat se dodijeljuje bolnicama za njihovu izvrsnost u raznim područjima rada prvenstveno kvaliteti pružanja usluga, stručnost kadra i dr.

U lipnju 2015. godine International Certification Association (ICERTIAS) Specijalnu bolnicu Sv. Katarina, proglasio je «Najboljom privatnom bolnicom u Republici Hrvatskoj».

Specijalna bolnica Sv. Katarina je  2017. god. (drugu godinu za redom)  članica međunarodnog certifikacijskog programa ICERITAS "Customers' Friend”- “ Jer mi cijenimo svoje klijente" što potvrđuje iznimno visoke kvalitativne standarde poslovanja i odnosa sa svojim klijentima i zaposlenicima. Samo kompanije koje provjereno pružaju na tržištu uzoran odnos prema svojim klijentima i kupcima mogu pristupiti certifikacijskom programu ICERTIAS Customers' Friend.

Specijalna bolnica Sv. Katarina u kategoriji medicina ostvarila je status “Superbrands 2016”, a iza Superbrands projekta, čija je matična kuća u Velikoj Britaniji, stoji 20 godina uspješnog djelovanja u 88 zemalja svijeta.

Specijalnoj bolnici Sv. Katarina  u travnju 2017. godine na svečanoj dodjeli u Londonu uručene su prestižne nagrade '’Best Regional Hospital Award'' kao priznanje za izvrsnost prepoznatu na europskoj razini u kvaliteti pružanja usluga te nagrada “Manager of the year”  za upravljanje našoj članici uprave gđi. Jadranki Primorac. Nagradu je dodjelio European Business Assembly, Oxford, UK.

Specijalna bolnica Sv. Katarini je u travnju 2017. tijekom održavanja "IMTJ Medical Travel Summit-a" u Opatiji, International Medical Travel Journal (IMTJ) , vodeći online časopis za medicinski turizam dodjelio je nagradu za izvrsnost i inovacije u medicinskom turizmu. Bolnica Sv. Katarina je proglašena “Najboljom međunarodnom specijalnom bolnicom godine”, a sve sukladno ocjenama međunarodnih nezavisnih eksperata za medicinska putovanja i medicinski turizam.

U svibnju 2017. godine, Specijalna bolnica Sv. Katarina izabrana je među 10 najboljih europskih tvrtki u kategoriji 'The Award for Customer Focus’ u European Bussines Award natjecanju, zahvaljujući svojim poslovnim uspjesima, a na osnovu izvrsnosti, inovacija i etičnosti u poslovanju. Specijalna bolnica Sv. Katarina ovime je izabrana između 34,000 poslovnih subjekata koliko ih je bilo uključeno u ovo prestižno natjecanje. Također, Specijalna bolnica Sv. Katarina je osvojila i status nacionalnog šampiona "National Champion for Republic of Croatia in The European Business Awards”. U ožujku 2018. godine Specijalnoj bolnici Sv.Katarina dodijeljena je nagrada i priznanja „Stvaratelji za stoljeća“ za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi.U obrazloženju nagrade se ističe da se ova nagrada dodjeljuje Specijalnoj bolnici Sv. Katarina jer je svojim aktivnostima i projektima u području društvenog angažmana, posebno doprinijela promociji poduzetništva, promociji njegovog značaja za ekonomski i društveni razvoj.

Krajem 2018 g. Specijalnoj bolnici Sv. Katarina dodijeljena nagrada za najbolju praksu društveno odgovornog poslovanja u području “Briga za zajednicu”.

U studenom 2019. na svečanosti dodjele „Zlatne kune“ Sv. Katarini uručena je posebna nagrada "Priznanje za izvrsnost, inovacije i poduzetništvo u zdravstvu".

U travnju 2019. u prigodi obilježavanja Dana Krapinsko-zagorske županije, na svečanoj sjednici Županijske skupštine u Donjoj Stubici, Specijalnoj bolnici Sv. Katarina uručena je Plaketa Krapinsko - zagorske županije za doprinos ugledu i promociji županije u zemlji i svijetu. Krajem iste godine na svečanosti dodjele „Zlatne kune“ Sv. Katarini uručena je posebna nagrada "Priznanje za izvrsnost, inovacije i poduzetništvo u zdravstvu".

U listopadu 2022. godine Specijalnoj bolnici Sv. Katarina dodijeljeno je priznanje u zdravstvenom turizmu u sklopu jubilarne 10. Crikvenica International Health Tourism konferencije. Organizacijski odbor CIHT konferencije donio je odluku o dodjeli priznanja Specijalnoj bolnici Sv. Katarina jer je neosporno da je svojim dugogodišnjim radom uvelike doprinijela razvoju zdravstvenog turizma u Hrvatskoj te snažno pozicionira zdravstveni sustav Republike Hrvatske na svjetskoj karti. Rezultat je to sinergije znanja, promišljanja i iskustva svih djelatnika Bolnice, a posebna zahvala ide našim pacijentima.

U prosincu 2022. godine je bolnici dodijeljena najznačajnije svjetske akreditacije u području zdravstva „Gold Seal of Approval®”, od strane vodeće svjetske akreditacijske institucije u području zdravstva, Joint Commission International (JCI). Gold Seal of Approval® je simbol kvalitete koji odražava predanost organizacije pružanju sigurne i učinkovite skrbi za pacijente. Ovime je Sv. Katarina postala prva hrvatska zdravstvena institucija koju je JCI akreditirao i utvrdio da radi sukladno najizvrsnijim svjetskim zdravstvenim standardima, kako u pružanju zdravstvene skrbi tako i u području sigurnosti pacijenata. JCI akreditacijski postupak je višegodišnji, predstavlja najviši akreditacijski standard u zdravstvu, iznimno je zahtjevan, kako sa zdravstvenog, tako i s financijskog, tehnološkog i stručnog aspekta te objektivno prikazuje stanje pojedinih zdravstvenih institucija. To su istodobno i razlozi zbog kojih se samo najizvrsnije zdravstvene institucije odlučuju krenuti u postupak dobivanja JCI akreditacije, no jednom kad se nekoj instituciji dodjeli od strane JCI „Gold Seal of Approval®”, ona ulazi u malobrojno društvo najizvrsnijih i snažno promovira svoju instituciju i matičnu državu. JCI konstantno provodi nadzor akreditiranih institucija te svake tri godine ponavlja re-akreditacijski postupak. Poseban naglasak u radu JCI stavlja na kriterije izvrsnosti u pružanju zdravstvene skrbi, što uključuje evaluaciju interdisciplinarne i cjelovite skrbi bolesnika s posebnim naglaskom na anesteziološke i kirurške postupke, evaluaciju procedura ordiniranja terapije, evaluaciju upravljanja bolničkim informatičkim sustavom, posebice medicinske dokumentacije, evaluaciju prevencije i kontrole infekcija, evaluaciju sustava upravljanja sigurnošću, evaluaciju „facility management-a“, evaluaciju znanja zaposlenika te njihovih stručnih kompetencija, evaluaciju rada bolničke uprave itd. Iznimna pozornost je na području sigurnosti pacijenata, što uključuje prevenciju, rano otkrivanje, otklanjanje i unapređenje zaštite od neželjenih događaja tijekom procesa zdravstvene skrbi.

Joint Commission International
Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba