Izbornik
 

Oprema

Bolnica je registrirana za obavljanje sljedećih djelatnosti: radiološku dijagnostiku, ortopedske zahvate, kirurgiju kralježnice s liječenjem boli, sportsku medicinu, fizikalnu rehabilitaciju, neurologiju, kardiologiju, ginekologiju, gastroenterologiju, pulmologiju, endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma, dentalnu medicinu, bolesti uha, grla i nosa, psihijatrijsku podršku, plastičnu kirurgiju, medicinsku biokemiju, minimalno invazivne zahvate u području proktologije i vaskularne kirurgije, oftalmologiju, hematologiju, regenerativnu medicinu te implementaciju inovativnih metoda liječenja i personalizirane (precizne) medicine u kliničku praksu. Uz iznimno iskusan i međunarodno educirani medicinski kadar, bolnica ima specijalističko-konzilijarne ambulante, radiološku dijagnostiku, tri operacijske dvorane, odjel ortopedije (15 kreveta opremljenih za 24-satni intenzivni nadzor), dnevnu bolnicu za potrebe jednodnevne kirurgije (6 kreveta) te jedinicu poslije-operacijskog nadzora (4 kreveta), standardiziranu i opremljenu za 24-satni intenzivni nadzor. U bolnici se primjenjuju najnovije tehnologije i postupci liječenja u suradnji s vodećim europskim i američkim ustanovama i stručnjacima, što je jamstvo izvrsnosti rada bolnice sukladno najvišim svjetskim standardima dobre medicinske prakse. Sv. Katarina je jedna od bolnica u ovom djelu Europe koja na jednom mjestu, multidisciplinarnim pristupom, koristeći najsuvremeniju opremu i najnovije postupke liječenja, omogućuju vrhunsku dijagnostiku, najbolji terapijsko-operacijski postupak i individualno pripremljenu rehabilitaciju. Nedvojbeno je da je to garancija za najbrži i najbezbolniji povratak u normalan život uz kvalitetno rješenje zdravstvenog problema.

Najmodernije operacijske sale su opremljene stropnim stativima tvrtke Dräger na kojima je postavljena medicinska oprema za endoskopske zahvate tvrtke Arthrex. Po dva 32“ monitora Arthrex 4K rezolucije su postavljena na stropne LED operacijske svjetiljke tvrtke Simeon Medical u svakoj sali. Svaka operacijska svjetiljka je opremljena kamerom visoke rezolucije za snimanje i/ili promatranje operacijskog polja te svaka operacijska sala ima po jednu ambijentalnu kameru visoke rezolucije.

Prva ustanova u Republici Hrvatskoj opremljena integriranim i međusobno povezanim sustavom operacijskih sala koji omogućava vizualizaciju u 4K rezoluciji u stvarnom vremenu.

Najmodernije operacijske sale u ovom dijelu Europe
Prva ustanova u Republici Hrvatskoj opremljena integriranim i međusobno povezanim sustavom operacijskih sala koji omogućava vizualizaciju u 4K rezoluciji u stvarnom vremenu

U čelične zidne panele u svakoj operacijskoj sali postavljena su po dva monitora s računalima veličine 24“ i 49“.

Ti sustavi omogućuju dostupnost podataka o pacijentu u svakom trenutku te se mogu projicirati na bilo koji od monitora unutar iste operacijske sale, u nekoj drugoj operacijskoj sali kao i u liječničkoj sobi i/ili konferencijskoj dvorani. Sustav omogućava dvosmjernu komunikaciju s liječnicima bilo gdje u svijetu u realnom vremenu.

Sustav dijeljenja slike cjelokupan proces obavlja u 4K rezoluciji i predstavlja ogromnu prednost za liječnike jer su detalji vizualizacije četiri puta precizniji u odnosu na HDTV tehnologiju.

Bolnica Sv. Katarina je prva privatna ustanova u RH opremljena integriranim sustavom koji omogućava vizualizaciju u 4K rezoluciji u stvarnom vremenu.

Kompletan sustav kirurške vizualizacije je u potpunosti integriran s postojećim BIS i RIS sustavima te kirurg u bilo kojem trenutku može pozvati na svaki monitor ispred sebe do četiri različita izvora slike, bilo da se radi o prethodno obavljenim radiološkim pregledima u našoj ili nekoj drugoj ustanovi, bilo da se radi o slici koja dolazi s nekog uređaja koji se trenutno nalazi u operacijskoj sali kao što su C-luk, mobilni RTG ili operacijski mikroskop. Integracija operacijskih sala je izvedena u suradnji s tvrtkom Arthrex koja je prva u svijetu još 2014 predstavila endoskopske kamere u 4K rezoluciji.

Od opreme treba istaknuti 3 nova endoskopska stupa 4K rezolucije tvrtke Arthrex sa svom potrebnom opremom za ortopedske minimalno invazivne zahvate, od kojih je svaki opremljen s dva 4K monitora. Uz standardne artroskopske zahvate moguće je izvoditi i endoskopske zahvate u ostalim područjima kirurgije kao što su abdomen, grudni koš, ORL, ginekologija ili urologija.

Bolnica Sv. Katarina opremljena je najsuvremenijim aparatom tvrtke Siemens - MAGNETOM Avanto Fit Biomatrix, jačine magnetskog polja 1.5 T i aparatom Siemens - MAGNETOM Lumina s BioMatrix sustavom jačine magnetskog polja 3 T. MR snimanje uređajem Siemens - MAGNETOM Lumina s BioMatrix jačine 3T je najbrže dijagnostičko MR snimanje. Uređaj za magnetsku rezonanciju u bolnici Sv. Katarina karakterizira jedinstvena kombinacija glavnog magneta i vodeće tehnologije gradijenata čineći ga prvim i jedinim MR uređajem te vrste u Hrvatskoj, a što zajedno s revolucionarnom tehnikom prikupljanja slike donosi neprocjenjivu korist u dijagnostici. Uređaj tvrtke Siemens - MAGNETOM Avanto Fit Biomatrix smatra se jednim od najnaprednijih na tržištu, predstavlja vrhunac tehnoloških dostignuća u području medicinske dijagnostike. Uređaj sadrži snagu polja od 1.5T i najsnažnije SQ engine gradijente na tržištu te ova tehnologija omogućuje istovremeni protok struje od  200 mT/m/s i amplitude gradijenata od 45 mT/m što pruža maksimalnu homogenost i pouzdanost slike čak i u najizazovnijim kliničkim uvjetima. Zahvaljujući sofisticiranoj softverskoj platformi myExam Companion, kombinirajući duboko učenje s umjetnom inteligencijom, MAGNETOM Avanto Fit Biomatrix omogućuje izuzetno kvalitetne slike i brze dijagnostičke rezultate.

MR 1.5T_NOVO.jpg

U bolnici posjedujemo visokokvalitetni CT uređaj koji omogućuje snimanje gotovo svih dijelova tijela s iznimnom preciznošću i detaljnošću. Ovaj uređaj je ključan za dijagnostiku i praćenje zdravstvenog stanja pacijenata, pružajući našem medicinskom timu sveobuhvatne informacije potrebne za pravilno liječenje i brigu o pacijentima. To je prva instalacija ovog najsuvremenijeg CT uređaja u srednjoistočnoj Europi (CEE regiji). Riječ je o novom članu SOMATOM (Siemens Healthineers) obitelji - Pro.Pulse CT uređaj, a koji kombinira snagu i brzinu CT tehnologije s dva izvora (Dual Source) - dvije rendgenske cijevi i dva detektora paralelno te s ugrađenom umjetnom inteligencijom koja optimizira parametre skeniranja na temelju podataka o pacijentu za određeni protokol skeniranja.

Fotka.JPG

Za potrebe rada radiologije, u ortopedskoj ambulanti, kardiološkoj te u ambulanti za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju nalaze dva ultrazvučna uređaja GE Logiq S7 i S8 opremljena i Color Doppler tehnologijom koja omogućava prikaz protoka krvi u boji, zatim jedan Philips Epiq 7, tri Philips Affiniti (70, 50 i 30) ultrazvučna uređaja te jedan Vivid S70n ultrazvučni uređaj kojeg odlikuje najnovija tehnologija u kardiološkoj dijagnostici.

Specijalna bolnica Sv. Katarina svojim pacijentima također osigurava usluge RTG snimanja uređajem marke CARESTREAM DRX – Ascend; zatim usluge mamografije Siemens MAMMOMAT Revelation uređajem sa 50 ° s tomosintezom (3D mamografijom) i širokokutnom tehnologijom snimanja te GE Lunar Prodigy uređaj za denzitometriju koji ima i mogućnost mjerenja sastava cijelog tijela, a odlikuje ga i mogućnost mjerenja i razlikovanja postotka i težine visceralnog masnog tkiva u odnosu na potkožno masno tkivo abdomena. 

Centar za neurologiju Specijalne bolnice Sv. Katarina opremljen je zadnjom generacijom uređaja za EMG, EEG i evocirane potencijale, dok je Centar za gastroenterologiju opremljen vrhunskim video endoskopima zadnje generacije tvrtke Fujifilm, jedne od vodećih kompanija za proizvodnju endoskopske opreme te je posebna briga posvećena dezinfekciji i strojnom pranju te čuvanju instrumenata Gettinge po čemu smo jedinstveni u Hrvatskoj.

U jednoj od najmodernije opremljenoj gastroenterološkoj ambulanti možete obaviti  gastroskopiju sa i bez anestezije, kolonoskopiju s i bez anestezije, UZV abdomena, Color Doppler abdomena, Color Doppler krvnih žila trbuha, elastografija jetre (neinvanzivna procjena težine oštećenja jetre), polipektomija, Helicobacter pylori (kod gastroskopije).

Kod gastroskopije i kolonoskopije koristimo endoskop s CAD EYE umjetnom inteligencijom za gastroskopiju i kolonoskopiju. Ovaj inovativni uređaj ima za cilj poboljšati detekciju polipa u stvarnom vremenu, pružajući izvanrednu pomoć u prepoznavanju ravnih lezija, višestrukih polipa te svih lezija koje su možda skrivene u kutovima slike.

Kada se sumnjiv polip otkrije, CAD EYE karakterizacija dolazi u akciju, pružajući ključnu podršku u dijagnosticiranju. Ova napredna funkcija analizira polip u stvarnom vremenu i precizno ga klasificira kao hiperplastičan ili neoplastičan, pružajući liječnicima važne informacije za daljnje postupanje.

Također, bitno je napomenuti visoke standarde dezinfekcije endoskopa (čime su zadovoljeni najviši standardi propisani od Europskog endoskopskog društva (ESGE i ESGENA-e)). Sama dezinfekcija endoskopa vrši se mehanički i strojno  nakon svake pretrage te se za skladištenje endoskopa koristi ormar za sušenje (Endodray) namijenjen za dodatnu dezinfekciju, kako bi se spriječilo nakupljanje bakterija u samom uređaju, obzirom na njegovu specifičnu upotrebu.

Primjena CAD EYE umjetne inteligencije donosi značajno poboljšanje u detekciji polipa i točnosti dijagnoze, postavljajući nove standarde u medicinskoj dijagnostici.

CAD EYE endoskop.JPG

U Centru za gastroenterologiju također koristimo i ultrazvučni uređaj PHILIPS EPIQ 7, koji korištenjem nSIGHT tehnologije postiže optimalnu rezoluciju, dok PureWave izvedba sonde uniformnog kristala putem poboljšanog prodiranja ultrazvučnog signala omogućava beskompromisno oslikavanje najzahtjevnijih pacijenata. Osim tehničke superiornosti, EPIQ 7 koristi sveobuhvatan i neprikosnoven raspon kliničkih primjena poput oslikavanja uz kontrast, elastografiju, 3D/4D oslikavanje te naravno analizu protoka krvnih žila putem Doppler oslikavanja u boji.

Jedan od najsveobuhvatnijih rehabilitacijskih programa u Republici Hrvatskoj obavlja se u našoj bolnici i obuhvaća tretiranje bolnih stanja zglobova i kralješnice nakon ozljeda (sportske ozljede, sindromi prenaprezanja) ili zbog degenerativnih bolesti (artroza, degenerativne promjene kralješnice) i potom preoperativnu i postoperativnu rehabilitaciju nakon ortopedskih i kirurških zahvata. Fizikalna terapija bolnice Sv. Katarina opremljena je najsuvremenijom medicinskom opremom i spravama za vježbanje: CYBORG MAG aparat za magnetoterapiju, Compex aparati za neuro - mišićnu stimulaciju, Sonoplus 692 aparat za elektroterapiju i UZV, Mphi 5 laser, Fiziotek/Kinetek, Termopress aparat za krio-termo-kompresivnu terapiju, Sprave za vježbanje Tehno Gym (bicikl, traka za hodanje, kinessi one), Sigma balansna platforma, Swiss Dolorclast aparat za terapiju udarnim valom. Ostala oprema uključuje pilates lopte, štapovi, trake, strunjače, ležajevi, valjci, jastuci, medicinske lopte, švedske ljestve,itd. te aparat za Biofeedback terapiju.

Sv. Katarina Dental Centar opremljen je najsuvremenijom opremom kojom pacijentima pružamo najkvalitetniju uslugu njegujući najviše standarde izvrsnosti. Naša stomatološka ordinacija u Zagrebu je jedna od rijetkih koja posjeduje moderni dentalni mikroskop (Karl Kaps, Germany) i individualizirane lupe za svakog liječnika. RTG uređaj koji posjeduje naša stomatološka ordinacija u Zagrebu odlikuje se minimalnom dozom zračenja, i do 90% manjom u odnosu na klasične RTG uređaje, što ga čini izuzetno sigurnim za uporabu. Riječ je o najnaprednijem i najmodernijem uređaju Ortophos SL 3D renomiranog njemačkog proizvođača Dentsply Sirona, jednom od rijetkih u Hrvatskoj. Dentalni centar je opremljen i najnaprednijim diodnim laserom renomiranog njemačkog proizvođača Dentsply Sirona, SiroLaser Blue.

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba