Izbornik
Tim stručnjaka -> Antonio Bulum, dr. med.

Antonio Bulum, dr. med.

specijalist kliničke radiologije

Dr. Antonio Bulum rođen je u Metkoviću, Hrvatska, gdje je završio osnovno i srednjoškolsko obrazovanje.

2009. godine upisuje Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu na kojem diplomira 2015. godine s osvojenom Dekanovom nagradom za uspjeh. 2016. godine započinje specijalizaciju iz kliničke radiologije u Kliničkoj bolnici Dubrava. Tijekom svog specijalističkog usavršavanja boravio je u Sveučilišnoj bolnici u Leidenu u Nizozemskoj u sklopu programa stipendiranja Europske škole radiologije (ESOR) iz područja kardijalne radiologije te je pohađao nekoliko edukacija iz intervencijske radiologije u zemlji i inozemstvu. Specijalistički ispit je položio 2022. godine i od tada je stalno zaposlen na Kliničkom Zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničke bolnice Dubrava.

Član je Hrvatskog društva radiologa (HDR), Sekcije za intervencijsku radiologiju Hrvatskog društva radiologa (sIRcro), Europskog društva radiologa (ESR), Kardiovaskularnog i intervencijskog radiološkog društva Europe (CIRSE) te Europskog društva za kardiovaskularnu radiologiju (ESCR).

Trenutno je potpredsjednik Europskog društva mladih intervencijskih radiologa (ETF). Autor je niza znanstvenih članaka i postera, te je bio je aktivni sudionik brojnih međunarodnih i domaćih kongresa.

Aktivno sudjeluje u edukaciji studenata kao vanjski suradnik Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na Katedri za radiologiju.

Posebno područje interesa mu je kardiovaskularna radiologija s naglaskom na CT koronarografiju, CT srca i MR srca. Također izvodi vaskularne i nevaskularne intervencijske zahvate s fokusom na bolest perifernih krvnih žila.

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba