Izbornik
Tim stručnjaka -> Doc. dr. sc. Dražen Perkov, dr. med.

Doc. dr. sc. Dražen Perkov, dr. med.

specijalist radiologije, vaskularni radiolog, subspecijalist intervencijske radiologije

Nakon diplomiranja na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1999. godine, odradio je  obavezan pripravnički staž od 1999. do 2000. godine, a 2000. godine položio državni liječnički ispit. Od 2002. do 2004. godine bio je odjelni liječnik Klinike za psihijatriju Vrapče Zagreb. Specijalizaciju iz radiologije započeo je 2004. godine u KBC-u Zagreb. Ispit iz radiologije položio je 2008. godine. Užu specijalizaciju iz intervencijske radiologije započeo je 2010. godine, a ispit iz intervencijske radiologije položio je 2012. godine. Stalno je zaposlen na Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Zagreb. Diplomirao je na doktorskom studiju Biomedicina i zdravstvene znanosti te na Specijalističkom poslijediplomskom studiju radiologije na Sveučilištu u Zagrebu na Medicinskom fakultetu. Doktorsku disertaciju obranio je na Sveučilištu u Zagrebu na Medicinskom fakultetu 2015. godine i stekao titulu doktora znanosti. U siječnju 2024. godine izabran je u naslovno znanstveno – nastavno zvanje docenta u Katedri za radiologiju.

Predavač je na mnogim poslijediplomskim studijima Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Pohađao je više edukacija održanih na klinikama i institutima u inozemstvu. Bio je aktivni sudionik međunarodnih i domaćih kongresa na kojima je održao preko 50 predavanja. Aktivno je sudjelovao u znanstvenim projektima i kliničkim ispitivanjima. Član je Hrvatskog društva radiologa (HDR), Sekcije za intervencijsku radiologiju Hrvatskog društva radiologa (sIRcro), Europskog društva radiologa (ESR) i Kardiovaskularnog i intervencijskog društva Europe (CIRSE). Trenutno je predsjednik multidisciplinarne udruge za endovaskularne intervencije Hrvatska endovaskularna inicijativa (HEVI). Autor je niza znanstvenih članaka i postera, a 18 radova objavljeno je u časopisima indeksiranim u Current Contenstu.

Njegovi osobni interesi u intervencijskoj radiologiji i endovaskularnim terapijama su arterijske intervencije, aortne intervencije, venske intervencije, renalne intervencije, embolizacija i renalna denervacija (RDN). Također, njegov profesionalni interes je vaskularna radiologija i različite metode snimanja krvnih žila (UZV, Doppler, CT angiografija, MR angiografija).

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba