Izbornik
Tim stručnjaka -> Prof. dr. sc. Darko Antičević, specijalist ortopedije, subspecijalist dječje ortopedije

Prof. dr. sc. Darko Antičević, specijalist ortopedije, subspecijalist dječje ortopedije

Specijalnoj bolnici Sv. Katarina priključuje se 2017 godine. Educirao se iz ortopedske struke u Zagrebu, Bologni (Italija), Oxfordu (Engleska), Baselu (Švicarska). Specijalistički ispit iz ortopedije položio 1979. Godine.

Završio strukturiranu edukaciju uže specijalizacije iz dječje ortopedije u trajanju od 12 mjeseci (fellowship) u Hospital for Joint Diseases u New Yorku NY, USA.

Završio više kraćih tečajeva iz dječje ortopedije, London, Edinburgh, Davos, Graz, Stockholm, Verona.

Od 1984.godine bavi se isključivo ortopedijom dječje dobi. Područje stručnog rada je ukupna skrb sustava za kretanje, a napose prirođene i stečene bolesti kuka, koljena i stopala, ultrazvučna dijagnostika od novorođenačke do adolescentne dobi, prirođene nejednakosti duljine donjih ekstremiteta, rekonstrukcijska kirurgija uz primjenu vanjskog fiksatora, korekcija kasnih posljedica traume i infekcija na kostima i zglobovima, neuromuskularne bolesti i cerebralna paraliza, dobroćudni tumori kosti, koštane displazije, rijetke bolesti kostiju i zglobova, osteogenesis imperfecta. Do sada operacijski liječio približno 5000 djece.

Kao zaposlenik Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu bio je član raznih tijela (Fakultetsko vijeće, Sud ćasti i dr.). Pročelnik Katedre za ortopediju Medicinskog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od 2007. do 2012. Ispitivač na specijalističkim ispitima iz ortopedije od 2004 godine do 2015. Mentor specijalizanata iz ortopedije, mentor za diplomske radove.

Član Hrvatskog društva za ortopediju Hrvatskog liječničkog zbora (HLZ) od 1976. Osnivač i član Hrvatskog društva za Osteogenesis Imperfecta od godine 1998. Predsjednik Hrvatskog društva za dječju ortopediju od 2005. do 2013. Dopredsjednik Hrvatskog društva za humanu genetiku od 2012. godine. Glavni i ogovorni urednik „Liječničkih Novina“ Hrvatskog liječničkog Zbora od 2001 do 2008. Za dugogodišnji rad u Hrvatskom liječničkom zboru dobio Nagradu „Ladislav Rakovac“ HLZ-a, 2011. godine.

Predsjednik organizacijskog odbora 29-tog godišnjeg kongresa European Paediatric Orthopaedic Society, koji je održan u Zagrebu od 7. do 10. Travnja 2010. Godine. Predsjednik organizacijskog odbora 11-te Internacionalne Konferencije (tri-annual) o Osteogenesis Imperfecta, održane u Dubrovniku od 2.- 5. listopada 2011. Član Medical Advisory Board OIFE.Godine. Član organizacijskog i znanstvenog odbora više od 20 kongresa i stručnih sastanaka održanih u Hrvatskoj.

Objavio više od 150 stručnih i znanstvenih publikacija u domaćim i stranim časopisima i više od 20 nastavnih tekstova. Objavio 47 radova u peer-review časopisima, koji su indksirani u bazama podataka (CC, PubMed, Scopus WoS). Ti radovi su citirani 134 puta a H-index je 6. Urednik (u su-autorstvu) dvije knjige objavljene na engleskom jeziku i više od 20 poglavlja u knjigama. Suradnik na pet znanstvenih projekata i voditelj jednog znanstvenog projekta. Više od 20 godina promotor dječje ortopedije u tiskanim i elektronskim medijima u Hrvatskoj.

Član medjunarodnih strukovnih udruženja i asocijacija: Pediatric Orthopaedic Society of North America (POSNA) od 1995. Godine, European Paediatric Orthopaedic Society (EPOS) od 1996. Godine. Član (overseas fellow) British Orthopaedic Association (BOA) od 1979. Član Izvršnog odbora EPOS-a u mandatu 2009-2012. Predsjednik Reading Committee EPOS-a u mandatu 2013-2016. Član Izvršnog odbora Internacionalne Federacije Društava za Dječju Ortopediju (IFPOS) u dva mandata 2010-2013 i 2013-2016. Predsjednik IFPOS-a 2015-17.

Predsjednik European Paediatric orthopaedic Society (EPOS) za mandat 2017/2018. Izabran večinom glasova članova opće skupštine EPOS-a u Marseille-u 2015. godine. EPOS ima više od 500 članova iz 51 zemlje. Po značenju i broju članova drugo je društvo iz područja dječje ortopedije u svijetskim razmjerima. Sjevernoameričko društvo – POSNA - je prvo.

Pozvani predavač i moderator na 50 stručnih i znanstvenih nacionalnih kongresa te edukacijskih tečajeva (EPOS i EFORT) za specijaliste ortopedije u inozemstvu, Pariz, Cairo, Bratislava (2x), Cluj/Napoca, Ruse, Prag (2x), Varšava (2x), Jeruzalem, Trst, Bukurešt, Salt Lake City, Madrid, Seul, Lisabon/Estoril, Beč (6x), Ljubljana (2x), Niš, Medjugorje, Helsinki, New York, Indianapolis, Barcelona (2x), Atena, Priština, Beograd (2x), Toronto, Bruges, Dubai, Wilmington, Hyderabad, Geneve, Oslo (2x), Goa, Sao Paulo, Poznan, Zhuhai, Guangzhou, Baku, Mumbai.

Član uredničkog odbora stručnih i znanstvenih časopisa: Liječnički vjesnik, Pediatrica Croatica, Journal of Pediatric Orthopaedics B, Journal of Children's Orthopaedics, Ortopedija, Traumatologija i Rehabilitacija (Varšava). Recenzent za iste časopise i uz to za Journal of Pediatric orthopaedics, Acta Clinica Croatica, Acta Medica Croatica, Pediatrics, European Journal of Orthopaedics and Traumatology, Frontiers in Medicine/Genetics.

Humantirani rad/misija: Children United Rehabiltation Effort (CURE) 2008 u Hondurasu (San Pedro Sula).

Najdoktor recenzije pogledajte na: Prof. Dr. sc. Darko Antičević

Naši liječnici i iskustva pacijenata

Pročitajte njihova stvarna i inspirativna iskustva!

Testimonial - Karlo Mandić
Karlo Mandić
Ekstrakcija postojećeg implantata i fiksacija duljim implantatom pod povoljnijim kutem u svrhu epifizeodeze ploče rasta glave bedrene kosti

Krajem 2020. godine počeo sam osjećati bolove u nozi. Pregledom je ustanovljeno kako se radi o posklizu glave bedrene kosti te da mi je potrebna operacija. Nakon što sam operiran u jednoj zdravstvenoj ustanovi, bio sam na štakama čak dva mjeseca. S obzirom na to da sam dosta dugo hodao uz pomoć štaka, odlučili smo otići u Specijalnu bolnicu Sv. Katarina po drugo mišljenje kod prof. dr. sc. Darka Antičevića, specijalista ortopedije, subspecijalista dječje ortopedije. Prof. dr. sc. Antičević prilikom pregleda je zaključio kako je fiksacijski implantat prekratak i pod pogrešnim kutem te da se tako više ne mogu baviti sportom koji mi je jako bitan. Na temelju tog pregleda odlučio sam se na drugu operaciju u Sv. Katarini kako bi se mogao ponovno baviti sportom. Operacija je dobro prošla, bez ikakvih problema, a oporavak je bio jako brz te sam se uz minimalne vježbe brzo vratio svojim uobičajenim aktivnostima i treninzima. Mjesec dana nakon operacije na kontrolnom pregledu, prof. dr. sc. Antičević potvrdio mi je kako više nema ograničenja i da se bez problema opet mogu baviti sportom. Bio sam jako sretan te bih svima sa sličnim problemima preporučio bolnicu Sv. Katarina i prof. dr. sc. Darka Antičevića.

Kod pacijenta je rađena ekstrakcija postojećeg implantata i fiksacija duljim implantatom pod povoljnijim kutem u svrhu epifizeodeze ploče rasta glave bedrene kosti, a zahvat je izveo prof. dr. sc. Darko Antičević, specijalist ortopedije, subspecijalist dječje ortopedije uz operacijski tim Specijalne bolnice Sv. Katarina.

Više

Novosti

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba