Izbornik
Tim stručnjaka -> Prof. dr. sc. Gordana Ivanac, dr. med.

Prof. dr. sc. Gordana Ivanac, dr. med.

specijalist radiologije

Prof. dr. sc. Gordana Ivanac rođena je u Zagrebu gdje završava osnovnu školu i srednješkolsko obrazovanje u Matematičko informatičkom obrazovnom centru.

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirala je 1997. godine i nakon pripravničkog staža u Klinici za plućne bolesti Jordanovac u Zagrebu, zapošljava se kao znanstveni novak u Kliničkoj bolnici Dubrava na Odjelu za nuklearnu medicinu. Znanstveni poslijediplomski studij iz biomedicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu upisuje 1998. godine, a na istom fakultetu je magistrirala i doktorirala.

U Kliničkoj bolnici Dubrava na Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju 2001. godine započinje specijalizaciju iz radiologije, a od 2006. godine radi kao specijalist radiolog na istom Zavodu. Tijekom specijalizacije završava Stručni poslijediplomski studij iz radiologije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Subspecijalistički ispit iz ultrazvuka u radiologiji polaže 2009. godine, a od 2012.-2014. godine radi kao voditeljica Kliničke jedinice za radiologiju dojke i muskuloskeletnu radiologiju Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KB Dubrava.

Od 2014.g. voditeljica je Kliničke jedinice za dijagnostičku radiologiju, Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KB Dubrava. Izv. profesor je na Katedri za radiologiju na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu od 2020. godine. Bila je sudionik na tri projekta Sveučilišta u Zagrebu koja su uspješno završila i sada je aktivni sudionik na dva projekta od kojih je jedan projekt Hrvatske zaklade za znanost.

Prof. Ivanac u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina dio je tima Centra za radiologiju i dijagnostiku, a područje rada su ultrazvuk dojke, magnetsku rezonanciju dojke te mamografiju.

Autorica/koautorica je u preko 30 publiciranih znanstvenih i stručnih radova. Ima jedno poglavlje u međunarodnom udžbeniku (udžbenik Europske federacije društava za ultrazvuk u medicni i biologiji) i ukupno 19 poglavlja u knjigama i zbornicima. Mentor je na više diplomskih i doktorskih radova na Medicinskom fakultetu Sveušilista u Zagrebu.

Sudionica je na više domaćih i stranih kongresa i skupova sa ukupno 120 sažetaka (76 na međunarodnim skupovima), od toga je oko 50 pozvanih predavanja na domaćim i stranim kongresima. Na stručnoj edukaciji iz područja dijagnostike dojke boravila je u   bolnici Memorial Sloan Kettering Cancer Center, New York, SAD.

Recenzent je u više stranih i domaćih znanstvenih časopisa. Potpredsjednica je Hrvatskog društva za ultrazvuk u medicini i biologiji i Hrvatskog društva radiologa.

Članica je Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog liječničkog zbora, European Society of Radiology, Adriatic Vascular Ultrasound Society, European Society of Urogenital Radiology, Central European Vascular Forum, European Society of Musculoskeletal Radiology, European Society of breast imaging.

Novosti

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba