Izbornik
Tim stručnjaka -> Prof. dr. sc. Mihael Skerlev

Prof. dr. sc. Mihael Skerlev

specijalist dermatovenerolog, subspecijalist pedijatrijske dermatologije

Prof. Mihael Skerlev rođen u Zagrebu, Hrvatska, gdje je završio Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Stručno se usavršavao na Sveučilištu Harvard, Boston, USA.

Prof. Mihael Skerlev više od 30 godina sudjeluje u dodiplomskoj i poslijediplomskoj nastavi iz dermatovenerologije, opće medicine, školske medicine, zaštite majke i djeteta, kliničke farmakologije, infektologije itd.

U rutinsku dijagnostiku dermatomikoza uvodi u suradnji s medicinskim tehničarem iz laboratorija, kultivaciju gljive Malassezia furfur (Pityrosporum ovale) kao novu laboratorijsku dijagnostičku metodu na temelju vlastite modifikacije hranjive podloge.

Prof. Skerlev je objavio više od 140 publikacija, od toga više od 100 radova. Aktivno je sudjelovao na brojnim znanstvenim i stručnim skupovima, većinom u inozemstvu, u svojstvu predavača, pozvanog predavača, moderatora, predsjednika, dopredsjednika itd.

Član je brojnih Upravnih odbora uglednih stručnih međunarodnih foruma unutar područja svoje uže djelatnosti; počasni je član brojnih društava kao i Uredničkih odbora uglednih međunarodnih stručnih i znanstvenih časopisa.

Osnivač je i prvi predsjednik Hrvatskog društva za spolno prenosive bolesti HLZ-a. Dodijeljeno mu je, između ostalog, odličje „Dr. Ladislav Rakovac“ Hrvatskog liječničkog zbora te srebrna medalja i plaketa International Union against Sexually Transmitted Infections (IUSTI) za promicanje borbe protiv spolno prenosivih bolesti u svijetu (2007. i 2012.)

Uže područje njegovog rada su dermatološka mikologija, bolesti koje se prenose spolnim putem (STD), poglavito HPV-genitalne infekcije. Područje njegove aktivnosti su HPV-genitalne infekcije, infekcije uzrokovane gljivom Microsporum canis, kao i kultivacija gljive Malassezia furfur (Pityrosporum ovale).

Novosti

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba