Izbornik

Moje Zdravlje: Mala Mayo klinika u srcu Europe

Gđa. Jadranka Primorac, članica Upravnog vijeća Bolnice, zadužena za financije i strateška pitanja dala je intervju o posebnosti usluga i razini kvalitete u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina.

“Bolnica “Sv. Katarina” europski je centar izvrsnosti za suvremenu dijagnostiku, ortopedske zahvate te kirurgiju kralješnice s liječenjem boli (pain management), kao i za sportsku medicinu. S tim u vezi, Specijalna bolnica “Sv. Katarina” razvija suradnju s vodećim europskim, američkim i izraelskim klinikama i stručnjacima.Na primjer, bolnica “Sv. Katarina” jedina je ustanova u Hrvatskoj koja je uključena u program Europskog društva muskuloskeletne radiologije za
standardizaciju i primjenu jedinstvenih protokola MR pregleda. Bolnica je u suvlasništvu jednog od najvećih i najutjecajnijih zdravstvenih lanaca Federalne Republike Njemačke, tako da je njena prisutnost na tržištu te države konstantna. Specijalna bolnica “Sv. Katarina” nastavna je baza Medicinskih fakulteta Sveučilišta u Splitu i Osijeku te suradna ustanova Kineiziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Splitu. Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a (State Department)
bolnicu “Sv. Katarina” preporučuje američkim građanima koji se tijekom boravka zateknu u ovom dijelu Europe kao instituciju u kojoj se mogu obaviti dijagnostički i terapeutski postupci. Nadalje, “Sv. Katarina” je jedina bolnica u ovom dijelu Europe koja na jednome mjestu, multidisciplinarnim pristupom, koristeći najsuvremeniju opremu, omogućuje vrhunsku dijagnostiku (uključujući i onu iz područja molekularne medicine), najbolje terapijsko-operacijske postupke i individualno pripremljenu rehabilitaciju. Nedvojbeno je da je to jamstvo za najbrži i najbezbolniji povratak u normalan život uz kvalitetno rješenje zdravstvenog problema. Sve navedeno prepoznato je u inozemstvu te se u našoj bolnici s liječe pacijenti iz SAD-a, Kanade, Irske, Francuske, Iraka, Libije, Slovenije, Njemačke itd., čime snažno pozicioniramo ne samo našu bolnicu nego i hrvatsko zdravstvo. Prema svakom pacijentu koji dolazi u našu bolnicu imamo interdisciplinarni
pristup, drugim riječima tim stručnjaka različitih specijalnosti sudjeluje u postupku dijagnosticiranja i liječenja, a operator prati pacijenta od početka sve do zadnjeg dana rehabilitacije. Nedvojbeno je da je to smjer kojim ide moderna medicina, što je, naravno, vrlo zahtjevno, no s druge strane jamči optimalan pristup svakom pacijentu. Također, bolnica je članica “The Leading Hospitals of the World” čime se uključila u popis rijetkih europskih zdravstvenih institucija kojima je dodijeljena ova prestižna certifikacija. Certifikat se dodjeljuje bolnicama za izvrsnost u raznim područjima rada, ponajprije u kvaliteti pružanja usluga, stručnosti kadra i dr. Bolnica je odnedavno nositeljica zlatne medalje za kvalitetu “Qudal”, koju je osvojila u neovisnom istraživanju u Republici Hrvatskoj u kojem su sudjelovali pacijenti, te je proglašena najboljom privatnom bolnicom u RH.”
 
Večernji list: Moje zdravlje: Preuzmite cijeli članak u PDFu.
 
Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba