Izbornik

Potpuna skrb i liječenje skolioze u Sv. Katarini

Skolioza je kompleksna bolest i jedna od najučestalijih deformacija kralježnice.

Skolioza pogađa 2-3% svjetske populacije, odnosno oko 12 milijuna ljudi u EU. Svake se godine u EU prijavi 20 000 slučajeva teške skolioze, ali manje od 3 000 slučajeva ikada bude podvrgnuto operaciji zbog složenosti operacije (prema CORDIS EU research results podacima iz 2015. godine).

Specijalna bolnica Sv. Katarina je prepoznala potrebe pacijenata te oformila multidisciplinarni stručni tim za liječenje skolioze, a operacijsko liječenje bazirano je na dugogodišnjem iskustvu i velikom broju operiranih skolioza. Vrhunska usluga i najmoderniji oblici liječenja temelj su našeg rada njegujući personalizirani pristup prema svakom pacijentu. Liječimo skoliozu kod odraslih osoba i kod djece od 6 mjeseci starosti. Operacijsko liječenje se provodi uz korištenje najmodernije dijagnostike vodećih svjetskih proizvođača poput RTG-a s prikazom cijelog trupa, MR-a, neurološke dijagnostičke obrade i dr. Odluka o načinu liječenja uvijek se donosi nakon prvog pregleda liječnika specijaliste. Specijalistički pregled moguće je obaviti  na našoj lokaciji u Zagrebu na adresi Branimirova 71E,  a pacijent će temeljem personaliziranog pristupa dobiti sve detaljne upute za daljnje liječenje. 

Centar izvrsnosti za bolesti kralježnice Sv. Katarine uz individualiziran pristup nudi bolesniku potpunu skrb u liječenju degenerativnih bolesti kralježnice, u opsegu od minimalno invazivnih zahvata do stabilizacijskih instrumentiranih složenijih operacijskih zahvata te potpunu uslugu, počevši od neurokirurškog/neurološkog pregleda, neurofiziološke dijagnostike (EMNG), neuroradiološke dijagnostike (magnetna rezonancija mozga i cijele kralježnice) te liječenje koje, ovisno o postavljenoj dijagnozi, može biti konzervativno fizikalno ili operacijsko. Ponosni smo što našim pacijentima od sada možemo ponuditi i brigu za liječenje skolioze, a na raspolaganju im je prof. dr. sc. Vladimir Kovač, dr. med., specijalist ortopedije - kirurg.

Saznajte više o prof. dr. sc. Vladimir Kovač, dr. med., specijalist ortopedije.

Više o liječenju skolioze pročitajte ovdje, a u slučaju dodatnih pitanja ili rezervacije termina prvog pregleda, obratite nam se s povjerenjem na e-mail: info@svkatarina.hr ili broj telefona 01 2867 400 i uvjerite se zašto smo prvi izbor pacijenata. 

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba