Izbornik

Centar za hematologiju

Predstavljamo našu novu uslugu – Centar za hematologiju

Hematologija je grana interne medicine, subspecijalizacija koja se bavi dijagnosticiranjem i liječenjem krvnih bolesti ili bolesti krvotvornog sustava. Hematolog dijagnosticira primarne hematološke bolesti i druge bolesti koje su dovele do poremećaja u krvnoj slici ili povećanja limfnih čvorova i slezene.

Najčešći hematološki poremećaji benigne su prirode, a to su: anemije, leukopenije, trombocitopenije i reaktivno uvećani limfni čvorovi. Maligni procesi znatno su rjeđi poremećaji.

Pregled hematologa sastoji se od uzimanja anamnestičkih podataka i fizikalnog pregleda te laboratorijskih, morfoloških i radioloških pretraga. Na temelju rezultata navedenih pretraga može se razjasniti priroda i uzrok hematološkog poremećaja.

U našem novom Centru za hematologiju omogućujemo kvalitetnu dijagnostiku i liječenje krvnih bolesti ili bolesti krvotvornog sustava, pri čemu našim pacijentima na raspolaganju stoji prof. dr. sc. Ana Planinc-Peraica, dr. med., prim., specijalist interne medicine, subspecijalist hematologije.

Pročitajte više o našem Centru za hematologiju

Predstavljamo prof. dr. sc. Ana Planinc-Peraica, dr. med., prim., specijalist interne medicine, subspecijalist hematologije

Prof. dr. sc. Ana Planinc-Peraica izvanredna je profesorica Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Cijeli radni vijek radila je u Kliničkoj bolnici Merkur u Zagrebu. 

1977. godine diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a specijalistički ispit iz interne medicine položila je 1984. Magistrirala je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1989. te doktorirala 1999. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 1995. je primarijus, a od 2002. godine subspecijalist hematolog.

Autor je više znanstvenih i stručnih članaka tiskanih u domaćim i stranim časopisima, voditelj više tečajeva stručnog usavršavanja liječnika, predavala je studentima Medicinskog fakulteta i učenicima Medicinske škole te je bila voditelj nastave iz interne medicine tijekom specijalizacije liječnika obiteljske medicine. Mentor je više diplomskih, magistarskih i doktorskih radova.

Član je mnogobrojnih stručnih medicinskih društava: Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatske liječničke komore, European Hematology Association. Medicinski je direktor Hrvatske udruge leukemija i limfomi. U jednom mandatu bila je predsjednica Hrvatskog katoličkog liječničkog društva, a u tri mandata predsjednica Hrvatskog društva za hematologiju i transfuzijsku medicinu HLZ-a.

Saznajte više o prof. dr. sc. Ana Planinc-Peraica, dr. med., prim., specijalist interne medicine, subspecijalist hematologije.

Javite nam se s povjerenjem i dogovorite svoj termin za prvi pregled u našoj ambulanti na e-mail: info@svkatarina.hr ili broj telefona 01 2867 400.

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba