Izbornik
Tim stručnjaka -> Prof. dr. sc. Ana Planinc-Peraica, dr. med. prim.

Prof. dr. sc. Ana Planinc-Peraica, dr. med. prim.

specijalist interne medicine, subspecijalist hematologije

Prof. dr. sc. Ana Planinc-Peraica, dr. med., prim., specijalist interne medicine i subspecijalist hematologije izvanredna je profesorica Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Cijeli radni vijek radila je u Kliničkoj bolnici Merkur u Zagrebu.  

1977. godine diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a specijalistički ispit iz interne medicine položila je 1984. Magistrirala je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1989. te doktorirala 1999. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 1995. je primarijus, a od 2002. godine subspecijalist hematolog.

U Kliničkoj bolnici „Merkur“ bila je četiri godine voditelj Hematološke poliklinike s dnevnom bolnicom Klinike za unutarnje bolesti, bila je dugogodišnji voditelj (1988. - 2018.) Kliničkog odsjeka hematologije iste ustanove. Od 2011. do 2018. bila je zamjenica pročelnika Zavoda za hematologiju.

Do odlaska u mirovinu izvanredni je profesor u kumulativnom radnom odnosu na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Član je Etičkog povjerenstva u Kliničkoj bolnici „Merkur“ od njegovog osnivanja, a od 2012. do 2020. predsjednica Etičkog povjerenstva iste ustanove. Također, član je Povjerenstva za etiku i deontologiju Hrvatskog liječničkog zbora.

Sudjelovala je u organiziranju sedam kongresa Hrvatskog društva za hematologiju i transfuzijsku medicinu HLZ-a. Član je Radne skupine Nacionalnog plana borbe protiv zloćudnih bolesti Ministarstva zdravstva RH.

Autor je više znanstvenih i stručnih članaka tiskanih u domaćim i stranim časopisima, voditelj više tečajeva stručnog usavršavanja liječnika, predavala je studentima Medicinskog fakulteta i učenicima Medicinske škole te je bila voditelj nastave iz interne medicine tijekom specijalizacije liječnika obiteljske medicine. Mentor je više diplomskih, magistarskih i doktorskih radova.

Član je mnogobrojnih stručnih medicinskih društava: Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatske liječničke komore, European Hematology Association. Medicinski je direktor Hrvatske udruge leukemija i limfomi. U jednom mandatu bila je predsjednica Hrvatskog katoličkog liječničkog društva, a u tri mandata predsjednica Hrvatskog društva za hematologiju i transfuzijsku medicinu HLZ-a.

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba