Izbornik

Predstavljamo dr. sc. Martinu Linarić, diplomirani inženjer prehrambene tehnologije, nutricionist

Dr. sc. Martina Linarić pridružuje se timu Specijalne bolnice Sv. Katarina početkom 2023. godine

Diplomirala je 2007. na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Potom je 2013. godine završila doktorski studij na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu, smjer inženjerska kemija.

Po završetku studija otvara privatni Centar za nutricionizam i edukacije čija je osnovna djelatnost optimizacija prehrane u svrhu preventivne brige za zdravlje, ali i optimizacija prehrane i edukacija osoba s već postojećim zdravstvenim poteškoćama.

Dr. sc. Martina Linarić je specijalistica u radu s osobama narušenog zdravstvenog statusa, a iza sebe ima dugogodišnje iskustvo rada u privatnoj praksi nutricionističkog savjetovališta, u zdravstvenim ustanovama kao klinički nutricionist, privatnim sportskim poliklinikama te u specijalnim klinikama za liječenje osoba s poremećajima prehrane, kao i u sportskim klubovima s ciljem optimizacije prehrane profesionalnih sportaša i pripreme za velika natjecanja. Tijekom svog rada djeluje u više područja nutricionizma, ponajviše utjecaju i optimizaciji prehrane te edukaciji pacijenata o utjecaju prehrane na zdravlje, kako u preventivnom, tako i kurativnom pogledu (dijetoterapija).

Autor je nekoliko stručnih publikacija, redoviti je stručni predavač na raznim kongresima i skupovima skupovima tematike utjecaja prehrane na zdravlje, kao i važnosti prehrane u području zdravstvenog turizma. Redoviti je autor niza stručnih publikacija, blog edukativnih tekstova za niz Internet portala i časopisa poput RTL.hr, 24 sata, Indeks.hr, naturala.hr, slobodnadalmacija,.hr, zadovoljna.hr, Novi list, Glorija, Ljepota i zdravlje te niza drugih. Osim toga, stručni je suradnik u pripremi edukativnih materijala za informiranje šire javnosti o važnosti implementacije pravilne prehrane u svakodnevni život te utjecaju iste na zdravlje potrošača. Od navedenih suradnji ističe suradnju s CroMaris Hrvatska, Podravka d.d., ali i mnoge druge.

Više pročitajte na: Dr. sc. Martina Linarić, diplomirani inženjer prehrambene tehnologije, nutricionist

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba