Izbornik

Predstavljamo Stipu Ćorluku, dr. med., specijalista ortopedije i traumatologije

Dr. Stipe Ćorluka pridružuje se timu Specijalne bolnice Sv. Katarina 2023. godine

Dr. Stipe Ćorluka diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, a trenutačno dovršava doktorsku disertaciju na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na temu „Identifikacija čimbenika koji utječu na profesionalna oštećenja vrata i donjeg dijela leđa liječnika dentalne medicine u Hrvatskoj“.

Svoj znanstveni interes usmjerio je na napredne i minimalno invazivne kirurške tehnike u liječenju kralježnice odraslih osoba, a posebno se bavi minimalno invazivnim prednjim pristupima slabinskoj kralježnici te ugradnjom umjetnih intervertebralnih diskova vratne kralježnice.

Stalni je član organizacije AO Spine Knowledge Forum Degenerative, znanstvenog foruma koji se bavi unaprjeđenjem liječenja degenerativnih stanja kralježnice pri najvećoj svjetskoj organizaciji za kirurgiju kralježnice (AO Spine). U sklopu te istaknute međunarodne organizacije voditelj je istraživačkih skupina na temu ishoda liječenja degenerativne spondilolisteze slabinske kralježnice te izbora optimalne kombinacije implantata i koštanog nadomjestka u ALIF procedurama. Objavio je više znanstvenih članaka i poglavlja u knjigama iz područja ortopedije i traumatologije.

Redoviti je pozvani predavač na najvećem godišnjem svjetskom kongresu kirurgije kralježnice – Global Spine Congressu, a drži predavanja i aktivno sudjeluje i na brojnim drugim međunarodnim kongresima, simpozijima i tečajevima.

Više pročitajte na: Stipe Ćorluka, dr. med., specijalist ortopedije i traumatologije

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba