Izbornik
Tim stručnjaka -> Stipe Ćorluka, dr. med.

Stipe Ćorluka, dr. med.

specijalist ortopedije i traumatologije

Dr. Stipe Ćorluka rođen je 1986. u Zagrebu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, a trenutačno dovršava doktorsku disertaciju na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na temu „Identifikacija čimbenika koji utječu na profesionalna oštećenja vrata i donjeg dijela leđa liječnika dentalne medicine u Hrvatskoj“. Nakon završene specijalizacije iz ortopedije i traumatologije, radi na Zavodu za ozljede i bolesti kralježnice Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu.

Svoj znanstveni interes usmjerio je na napredne i minimalno invazivne kirurške tehnike u liječenju kralježnice odraslih osoba, a posebno se bavi minimalno invazivnim prednjim pristupima slabinskoj kralježnici te ugradnjom umjetnih intervertebralnih diskova vratne kralježnice.

Stalni je član organizacije AO Spine Knowledge Forum Degenerative, znanstvenog foruma koji se bavi unaprjeđenjem liječenja degenerativnih stanja kralježnice pri najvećoj svjetskoj organizaciji za kirurgiju kralježnice (AO Spine). U sklopu te istaknute međunarodne organizacije voditelj je istraživačkih skupina na temu ishoda liječenja degenerativne spondilolisteze slabinske kralježnice te izbora optimalne kombinacije implantata i koštanog nadomjestka u ALIF procedurama. Objavio je više znanstvenih članaka i poglavlja u knjigama iz područja ortopedije i traumatologije.

Redoviti je pozvani predavač na najvećem godišnjem svjetskom kongresu kirurgije kralježnice – Global Spine Congressu, a drži predavanja i aktivno sudjeluje i na brojnim drugim međunarodnim kongresima, simpozijima i tečajevima.

U slobodno vrijeme rado putuje, bavi se rekreativnim biciklizmom, zanimaju ga digitalne tehnologije i razvoj umjetne inteligencije.

Oženjen je i otac troje djece.

Naši liječnici i iskustva pacijenata

Pročitajte njihova stvarna i inspirativna iskustva!

Testimonial - Ivan Mahalec
Ivan Mahalec
Operativni zahvat kralježnice: dekompresija spinalnog kanala, interkorporalna fuzija (TLIF L4-L5) i stražnja stabilizacija slabinske kralježnice

„Kada sam birao kirurga za operaciju kralježnice, primarna su mi bila tri kriterija: prvi – da je iskusan i vrstan spinalni kirurg, drugi – da je mlad kirurg koji gradi svoj ugled i treći – da je prije svega ČOVJEK. U najuži izbor su došla dvojica. Jedan od njih bio je dr. Stipe Ćorluka, kome sam došao na pregled u Sv. Katarinu. Tom prilikom mi je ponudio termin operacije u Sv. Katarini samo tri tjedna nakon pregleda. Nasuprot tome, u državnoj, kod drugog kirurga, termin je bio šest mjeseci nakon pregleda. Budući da su moje tegobe izazvane spinalnom stenozom veoma brzo napredovale, prihvatio sam ponudu Specijalne bolnice Sv. Katarina, opće poznatoj po izvrsnosti u medicinskih usluga. 

Ono što oduševljava u Sv. Katarini jest organizacija, učinkovitost i briga za pacijente. U roku od samo četiri sata obavio sam sve predoperativne preglede koji uključuju uzimanje uzoraka za laboratorijske pretrage (krv, urin, brisovi) i sve specijalističke preglede (kardiološki, uzv. srca i abdomena, anesteziološki). Nadalje, svi moji nalazi i svi financijski pokazatelji dostupni su mi uvijek putem mog korisničkog računa na internetskoj stranici bolnice. 

Dr. Stipe Ćorluka nije samo ispunio sva moja očekivanja, on ih je premašio toliko koliko se nisam usuđivao ni pomisliti, naročito imajući na umu moju dob od 79+. Pažnja koju posvećuje pacijentu, pozornost kojom ga sluša, odgovori na sve možebitne nedoumice, sve to otklonilo je i one najmanje sumnje koje su me mučile kod dolaska u bolnicu. Osjećao sam da sam u sigurnim rukama i na mjestu u koje mogu imati puno povjerenje. Moram pohvaliti i sve medicinske sestre koje su velikom pažnjom brinule o meni.

Već nakon nepuna dva tjedna nakon operacije, osjećao sam se sjajno. Hodao sam dva puta dnevno, svaki puta preko kilometra, podupirući se zbog sigurnosti s dva skijaška štapa. Mogao sam i znatno više, ali sam se suzdržavao da ne pretjeram.

Današnji pregled, 47 dana nakon operacije, pokazao je da je sve u redu. Bolova već dugo nemam. Do pred tjedan dana sam prije spavanja uzimao samo jednu tabletu i to u najmanjoj raspoloživoj dozi od 50 mg, ali ne zbog bolova nego zbog laganog bockanja/utrnuća potkoljenica i stopala koje bi se javljalo oko četiri sata ujutro. Danju bih to jedva i opazio, ali u to doba ne bih mogao ponovno zaspati. 

Hodam barem pet puta tjedno, nikad manje od pet kilometara po ravnome, ali i po umjereno brdovitoj šumi. Pri tim šetnjama i dalje koristim dva skijaška štapa i to samo zato da se slučajno ne spotaknem i padnem. 

Ukratko, osjećam se tako dobro da je to daleko nadmašilo sva moja očekivanja.
Dr. Stipe Ćorluka je izvanredan čovjek i izvanredan kirurg koji zavređuje najbolju preporuku.“

Kod pacijenta je rađen operativni zahvat kralježnice: dekompresija spinalnog kanala, interkorporalna fuzija (TLIF L4-L5) i stražnja stabilizacija slabinske kralježnice, a zahvat je izveo Stipe Ćorluka, dr. med., specijalist ortopedije i traumatologije. 

Više
Snježana Kolarić

Snježana Pađen

Valentina Tomašegović

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba