Izbornik

Specijalna bolnica Sv. Katarina danas slavi svoj 13. rođendan

Proslavili smo 13. rođendan naše bolnice

Već 13 godina marljivo radimo kako bismo održali status vodeće privatne zdravstvene ustanove u Hrvatskoj i regiji, europskog centra izvrsnosti, koji svojim pacijentima na jednom mjestu pruža pristup najnovijim medicinskim saznanjima i tehnologiji u svrhu prevencije, dijagnostike i liječenja bolesti na najkvalitetniji način. Smještena u samom srcu Zagreba, na adresi Branimirova 71E i protežući se na preko 4.500 m², Sv. Katarina pacijentima omogućava obavljanje brojnih zdravstvenih usluga u sklopu čak 19 Centara izvrsnosti. O pacijentima pritom skrbi više od stotinu zdravstvenih djelatnika, među kojima je 75 liječnika specijalista. Naši liječnici su vrhunski stručnjaci i eksperti u liječenju brojnih zdravstvenih stanja.

Samo u posljednjih godinu dana, posjetilo nas je više od 60 000 zadovoljnih pacijenata te smo pokrenuli 2 nova Centra izvrsnosti - Centar za liječenje pretilosti i Centar za urologiju. Osim toga, uveli smo jedan od najsuvremenijih CT uređaja u Europi, što predstavlja ključni korak za unaprjeđenje dijagnostike i pružanje vrhunske zdravstvene skrbi za postojeće i buduće pacijente bolnice. S ponosom ističemo da je ovo prva instalacija ovog uređaja u srednjoistočnoj Europi (CEE regiji). Riječ je o Pro.Pulse CT uređaju, novom članu SOMATOM (Siemens Healthineers) obitelji, koji kombinira snagu i brzinu CT tehnologije s dva izvora (Dual Source) - dvije rendgenske cijevi i dva detektora paralelno te ugrađenom umjetnom inteligencijom za optimizaciju parametara skeniranja na temelju podataka o pacijentu.

U protekloj godini, naš stručni tim Centra za liječenje pretilosti bio je neizostavan dio poznatog televizijskog showa, gdje smo zajedno s kandidatima gradili temelje zdravog stila života i suprotstavljali se izazovima pretilosti. Specijalna bolnica Sv. Katarina odlučila je proširiti svoj angažman i na društvenim mrežama te se službeno pridružila TikTok zajednici, čime je postala prva bolnica u Hrvatskoj s aktivnim TikTok profilom prema istraživanju Crew Media Group. TikTok predstavlja iznimno važnu platformu za dosezanje mlađih generacija kroz edukativne video zapise za podizanje svijesti i širenje informacija o zdravstvenim uslugama i prevenciji među mladima.

U periodu od godinu dana našem timu pridružilo čak 14 novih liječnika specijalista, a koji su svojim znanjem i stručnošću dodatno doprinijeli rastu kvalitete i održavanju visokih standarda izvrsnosti. Sudjelovanjem na brojnim kongresima, konferencijama, radionicama i edukacijama, naši liječnici kontinuirano usavršavaju svoja znanja i vještine te djeluju u korak s najnovijim trendovima iz područja medicine. Pritom posebno želimo istaknuti da je 18 liječnika naše bolnice proglašeno najdoktorima za 2023. godinu po izboru pacijenata. U godini koja je iza nas, naši su stručnjaci izveli preko 1000 operacija, pružajući operativne zahvate svih vrsta u najmodernijim operacijskim salama u ovom dijelu Europe.

Iz godine u godinu, stalnim ulaganjima u medicinski kadar i najnoviju tehnologiju te proširenjem palete medicinskih usluga koje nudimo, Specijalna bolnica Sv. Katarina sve više raste i napreduje, što nas izdvaja od ostalih bolnica u Hrvatskoj i regiji. Naši pacijenti na jednom mjestu mogu obaviti kompletnu uslugu – od detaljnog pregleda i vrhunske dijagnostike do najboljih terapijsko-operacijskih postupaka i individualno pripremljene rehabilitacije na razini vodećih svjetskih zdravstvenih institucija. Nedvojbeno je to garancija za najbrži i najbezbolniji povratak u normalan život uz kvalitetno rješavanje zdravstvenih problema.

S obzirom na sve što smo zajedničkim radom, trudom i predanošću postigli u protekloj godini, ovom se prilikom s ponosom i od srca želimo zahvaliti svim našim djelatnicima, poslovnim partnerima i pacijentima na dugogodišnjoj vjernosti i podršci bez koje danas ne bismo bili tu gdje jesmo. Veselimo se novim izazovima i prilikama koje su pred nama te nastavljamo s pružanjem najinovativnijih medicinskih tretmana i vrhunske skrbi tijekom svih faza liječenja.

Vaša Specijalna bolnica Sv. Katarina

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba