Izbornik

Centar za liječenje pretilosti u Sv. Katarini

Sv. Katarina je prepoznala problem debljine i pokrenula novi centar u sklopu kojeg provodi personalizirano i učinkovito liječenje debljine.

Centar za pretilost Specijalne bolnice Sv. Katarina je namijenjen liječenju osoba s problemom debljine. Debljina je bolest i tako se treba odnositi prema njoj te je individualan pristup izuzetno važan u njezinom liječenju.

Porazne statistike pokazuju da su Hrvati najdeblji narod u Europskoj uniji, obzirom na podatak da 65% odraslih i 35% djece ima prekomjernu tjelesnu težinu. Najnovija izvješća Svjetske zdravstvene organizacije ukazuju na epidemijske razmjere pretilosti europske populacije te je utvrđeno da pretilost godišnje uzrokuje oko 200.000 slučajeva raka i 1.2 milijuna smrti. U cijeloj Europi 59% odraslih osoba ima prekomjernu tjelesnu težinu ili je pretilo, kao i 8% djece mlađe od pet godina. Prema izvješću predstavljenom na Europskom kongresu o pretilosti, prevalencija pretilosti u Europi veća je nego u bilo kojem drugom dijelu svijeta izuzev Amerike. Pretilost je povezana s nizom drugih bolesti, uključujući mišićno-koštane bolesti, dijabetes tipa 2, bolesti srca i najmanje 13 različitih vrsta raka. U izvješću Svjetske zdravstvene organizacije navodi se da višak tjelesnih masnoća dovodi do prerane smrti te čini vodeći čimbenik rizika za invalidnost. Uzroci pretilosti su složeniji od obične nezdrave prehrane i tjelesne neaktivnosti, a obuhvaćaju kompleksan sustav koji je etiološki uvjetovan čimbenicima iz okoliša i genetičkim faktorima.

Specijalna bolnica Sv. Katarina je prepoznala potrebe pacijenata i kompleksnost ovog globalnog problema. Prema podatcima Svjetske zdravstvene organizacije više od 1.9 milijardi osoba starijih od osamnaest godina ima prekomjernu težinu, a 600.000.000 od njih je pretilo.

Centar za pretilost nije namijenjen samo liječenju bolesnika s pretilošću, nego i s kardiološkim i metaboličkim bolestima te osobama izloženim stresu i čimbenicima rizika koji nemaju razvijenu kardiovaskularnu bolest, a njegova specifičnost je u multidisciplinarnom timu stručnjaka (kardiolog, endokrinolog, nutricionist, genetičar, fizijatar, psihijatar, radiolog), personaliziranom pristupu i nutrigenetičkoj analizi.

Važno je imati dobru liniju.jpg
Važno je imati dobru liniju

U Sv. Katarini svakom pacijentu osiguravamo profesionalan i individualan pristup u postizanju zdravog stila života i borbi protiv debljine. Načelima personalizirane medicine promijenite svoj stil života i poboljšajte njegovu kvalitetu. Paketi usluga za liječenje debljine nudi jednostavan, pristupačan pristup učinkovitom, praktičnom i zdravom mršavljenju.

Kad ovisnost o hrani postane preveliki zalogaj, napravite prvi korak prema zdravijem stilu životu i unesite pozitivne promjene već sada!

Javite nam se s povjerenjem na broj tel.: 01 2867 400 ili putem e-maila: info@svkatarina.hr

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba