Izbornik
Centri izvrsnosti -> Anesteziologija i liječenje boli -> O anesteziji

O anesteziji

Anestezija može biti: opća, uz inducirani san bolesnika pri čemu su blokirani i umanjeni svi osjeti uključujući i osjet bola,regionalna, gdje se svi osjeti, uključujući i osjet bola, blokiraju na ograničenoj regiji kirurškoga rada. Pri tome je bolesnik uglavnom budan ili tek blago uspavan (sediran).

Odabir anestezije će izvršiti anesteziolog, individualno i specifično prema vrsti samog operacijskog ili dijagnostičkog zahvata, pacijentovim popratnim bolestima kao i psihološkoj toleranciji na bol i predstojeći događaj. U razgovoru sa anesteziologom prihvaća se svaka pacijentova nelagoda, bojaznost ili strah prema kojoj će se modelirati način konačnog izvođenja anestezije. Svaki oblik anestezije istovremeno traži kontinuirano praćenje vitalnih funkcija uz održavanje unutarnje i vanjske homeostaze u što optimalnijim, fiziološkim granicama. 

To je moguće uz postojanje prateće suvremene i vrhunske opreme. Anesteziolozi su stoga i reanimatolozi te specijalisti intenzivne medicine i liječenja koji budno prate neposredni oporavak pacijenta iz anestezije po dovršetku operacije, prevenirajući moguće komplikacije i osiguravajući što bezbolniji, sigurniji i brži povratak svakodnevnom životu.

U bolnici Sv. Katarina možete dogovoriti: SPECIJALISTIČKI PREGLED U ANESTEZIOLOŠKOJ AMBULANTI

U razgovoru s nama u anesteziološkoj ambulanti neka Vam ništa ne bude nelagodno. Slobodno pitajte i otvoreno razgovarajte kako bismo zajedno došli do najkvalitetnijeg rješenja. Svaki i najmanji podatak i/ili informacija o Vašem stanju, navikama, ranijim iskustvima u anesteziji kao i odgovor na postavljeno pitanje anesteziologa može činiti podatak od presudne važnosti za sigurnan tijek Vaše anestezije odnosno daljnjeg uspješnog liječenja boli. Radi kvalitetne pripreme za anesteziju uoči operativnog zahvata u bolnici Sv.Katarina potrebno je priložiti svu dosadašnju medicinsku dokumentaciju. Pružamo individualni multimodali pristup liječenju akutne i kronične boli u kombinaciji s regionalnom analgezijom sukladno najsuvremenijim doktrinama rada.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba