Izbornik
Tim stručnjaka -> Vid Matišić, dr. med.

Vid Matišić, dr. med.

specijalizant kliničke radiologije

Dr. Vid Matišić pridružuje se timu Specijalne bolnice Sv. Katarina u veljači 2020.

Dr. Matišić diplomirao je s izvrsnim uspjehom na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2019. Tijekom studija dr. Matišić bio je član mnogih studentskih sekcija kroz čiji rad je stekao vještine  organizacije, predavanja i rada u multidisciplinarnom timu.  Također je dugogodišnji demonstrator na Katedri za anatomiju.

Dio svoje fakultetske izobrazbe prošao je na odjelu mikrobiologije sveučilišta Marmara u Istanbulu, na odjelu pedijatrije u bolnici Santa Casa de Misericordia u Sao Paulu te u Princess Alice Hospice u Londonu. Za vrijeme svog boravka ondje oplemenio je svoje medicinsko znanje međunarodnim iskustvom. Dobitnik je posebne Rektorove nagrade akademske godine 2018./2019.

Uz fakultetske obaveze dr. Matišić bavi se znanstvenim radom te objavljuje članke u časopisima indeksiranim u najznačajnijim znanstvenim bazama (CC) te sudjeluje na brojnim domaćim i inozemnim stručnim i znanstvenim konferencijama. 2019. bio je član organizacijskog odbora ISABS konferencije u Splitu koja je okupila 4 dobitnika Nobelove nagrade i mnoštvo svjetski priznatih stručnjaka iz područja antropologije, forenzike i personalizirane medicine.

Odnedavno je član zdravstvene komisije Hrvatskog mačevalačkog saveza čiji je dugogodišnji član kao nacionalni reprezentativac i trener mlađih dobnih skupina.

Područje interesa dr. Matišića uključuje radiologiju, personaliziranu medicinu, farmakogenomiku, nove tehnologije i digitalizaciju zdravstva.

Novosti

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba