Izbornik
Tim stručnjaka -> Dr. Trpimir Vrdoljak, specijalist ortopedije

Dr. Trpimir Vrdoljak, specijalist ortopedije

Trpimir Vrdoljak 1998. Završava medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te nakon odrađenog pripravničkog staža radi do 2007. kao liječnik u Sportskoj Ambulanti Zagrebačkog Sportskog Saveza.

Specijalizaciju iz Ortopedije završava 2012 u Kliničkoj Bolnici „Sveti Duh“ u Zagrebu.

Tijekom svog specijalističkog usavršavanja je kao stipendist EFORT-a boravio u Švicarskoj. Konstantno, tijekom spezijalizacije i kasnije kao specijalist polaznik je tečajeva najviše kategorije radi usavršavanja operativnih tehnika i znanja.

Između 2005 i 2014 – predavač je na Nogometnoj Akademiji Hrvatskog Nogometnog Saveza iz kolegija Funkcionalna anatomija i ozljede lokomotornog sustava.

Tijekom liječničke karijere surađuje sa vrhunskim sportašima u smislu prevencije te liječenja akutnih i kroničnih ozljeda. Liječnik je atletske reprezentacije, liječnik muške i ženske odbojkaške reprezentacije. Godine 2012 i 2013 je osobni liječnik Marcosa Baghdatisa na ATP touru te brojnih drugih profesionalnih i amaterskih sportaša.

Primarni centar interesa su operativno (artroskopske operacije kuka,ramena i koljena) i konzervativno liječenje akutnih i kroničnih ozljeda lokomotornog sustava te ugradnja unutarnjih proteza kuka, ramena i koljena. U Hrvatskoj je među prvima počinje primjenu PRP terapije u svrhu liječenja akutnih i kroničnih ozljeda mišića i zglobova.

Specijalnoj Bolnici Sv. Katarina priključuju se u travnju 2016.

Najdoktor recenzije pogledajte na: Dr. Trpimir Vrdoljak

Naši liječnici i iskustva pacijenata

Pročitajte njihova stvarna i inspirativna iskustva!

Testimonial - Željko Bošnjak
Željko Bošnjak
Ugradnja totalne endoproteze koljena

Nakon višegodišnjih problema sa koljenom, bolovi i otekline, odlučio sam se obratiti liječniku specijalistu ortopedu. Izvršen je pregled koljena i napravljen RTG. Nažalost, ustanovljeno je ozbiljno oštećenje i jedino rješenje bio je operativni zahvat – ugradnja proteze koljena. Liječnik specijalist ortopedije, dr. Trpimir Vrdoljak u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina mi je objasnio kompletan zahvat i dao sve potrebne informacije o brzini oporavka i tretmana nakon operativnog zahvata.

Zahvat je obavljen u travnju 2022. godine i nakon tri dana pušten sam na kućnu njegu. Osjećao sam se vrlo dobro i već drugi dan nakon zahvata uz pomoć terapeuta i štaka napravio sam kraću šetnju po hodniku bolnice. Nisam mogao vjerovati da se sve odvija tako brzo. Dr. Vrdoljak mi je dao uputstvo i preporučio što više hodanja do subjektivne granice boli i hodanje uz pomoć štaka.

Fizikalna terapija je započeta u nevjerojatno kratkom roku, već peti dan nakon operativnog zahvata i to vrlo intenzivno - tri puta tjedno po dva i pol sata. Sama terapija je jedan na jedan uz vrhunsku stručnost, strpljenje i ljubaznost terapeutkinje. Rezultati su se pokazali vrlo brzo i nakon nepunih dva tjedna prestao sam koristiti štake, iako sam to mogao učiniti i ranije.

Sada sam u tijeku druge serije fizikalne terapije uz novih deset vježbanja po dva i pol sata. To sam učinio na vlastiti zahtjev, jer sam se osjećao odlično i želio sam dobiti potpunu osobnu sigurnost i osjećaj, što je jako važan dio oporavka.

Želim naglasiti vrhunski, profesionalni i ljudski pristup dr. Vrdoljaka i fizioterapeutkinje Jelene Kelemen.

Iako je proteklo tek 5 tjedana od samog kirurškog zahvata osjećam se odlično i moj život dobiva posve novu kvalitetu. Na kraju želim naglasiti visoki standard Specijalne bolnice Sv. Katarina i veliku stručnost kompletnog osoblja.

Kod pacijenta je rađena ugradnja totalne endoproteze koljena. Zahvat je izveo Dr. Trpimir Vrdoljak, specijalist ortopedije.

Više

Novosti

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba