Izbornik
Tim stručnjaka -> Dr. Trpimir Vrdoljak

Dr. Trpimir Vrdoljak

specijalist ortopedije

Dr. Trpimir Vrdoljak 1998. godine završava Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te nakon odrađenog pripravničkog staža radi do 2007. kao liječnik u Sportskoj ambulanti Zagrebačkog Sportskog Saveza.

Specijalizaciju iz Ortopedije završava 2012. godine u Kliničkoj Bolnici „Sveti Duh“ u Zagrebu.

Tijekom svog specijalističkog usavršavanja je kao stipendist EFORT-a boravio u Švicarskoj. Konstantno, tijekom specijalizacije i kasnije kao specijalist polaznik je tečajeva najviše kategorije radi usavršavanja operativnih tehnika i znanja.

Tijekom liječničke karijere surađuje sa vrhunskim sportašima u smislu prevencije te liječenja akutnih i kroničnih ozljeda. Liječnik je atletske reprezentacije, liječnik muške i ženske odbojkaške reprezentacije. Godine 2012. i 2013. je osobni liječnik Marcosa Baghdatisa na ATP touru te brojnih drugih profesionalnih i amaterskih sportaša.

Stručnost dr. Trpimira Vrdoljaka, specijalista ortopedije ističe se u posebnom zahvatu koji izvodi u našoj bolnici - EDA (efficient direct anterior) total hip replacement, tj. ugradnji umjetnih zglobova oba kuka u jednom aktu direktnim prednjim pristupom za koji je edukaciju prošao u Belgiji. Ovaj rutinski postupak za pacijente koji su kandidati za potpunu endoprotezu kuka karakterizira minimalno invazivan pristup, bez potrebe za presijecanjem mišića, što značajno ubrzava proces oporavka.

Dr. Vrdoljak je posvećen operativnom liječenju, obuhvaćajući artroskopske zahvate na kuku, ramenu i koljenu, kao i konzervativno liječenje akutnih i kroničnih ozljeda lokomotornog sustava te je pionir u primjeni PRP terapije za tretiranje ozljeda mišića i zglobova u Hrvatskoj.

Specijalnoj Bolnici Sv. Katarina priključuju se u travnju 2016.

Najdoktor recenzije pogledajte na: Dr. Trpimir Vrdoljak

Naši liječnici i iskustva pacijenata

Pročitajte njihova stvarna i inspirativna iskustva!

Testimonial - Marija Bajt
Marija Bajt
Ugradnja totalne endoproteze kuka i liječenje u kardiološkoj ambulanti

„Tijekom prošlih godina imala sam smanjenu pokretljivost noge i bolove u kuku. Jedino rješenje je bila operacija kuka. Došla sam u Specijalnu bolnicu Sv. Katarina na pregled kod dr. Trpimira Vrdoljaka, specijalist ortopedije. Za nepunih mjesec dana sam operirana. Dr. Vrdoljak je jedan od rijetkih liječnika koji operaciju kuka izvodi prednjim pristupom. Takvim načinom ne dolazi do oštećenja bedrenog mišića i oporavak je vrlo brz. Ožiljak mi je jedva vidljiv. Uz novi kuk dobila sam i dvije štake koje sam vrlo brzo odbacila. Nakon tri mjeseca od operacije, vratila sam se uobičajenom ali i kvalitetnijem životu. Nemam nikakvih bolova.

Veliko hvala i dr. Jeliću, dr. med. specijalist interne medicine, uži specijalist kardiologije, čiji sam trenutno pacijent jer su mi otkrili aritmiju srca koja mi do tada nije bila dijagnosticirana. Redovito dolazim na kardiološke kontrole gdje dr. Jelić s punom pažnjom i predanošću objašnjava svaki korak i detalj mog zdravstvenog stanja.

Moram zahvaliti prof. Primorcu i medicinskim sestrama koje rade strpljivo i požrtvovno jer dok ste u Sv. Katarini imate osjećaj da ste im vi jedina briga u životu. Drago mi je da moja domovina Hrvatska ima takvu bolnicu. Zahvalna svima! “

Pacijentica Daria Jelića, dr. med., specijalist interne medicine, uži specijalist kardiologije. Kod pacijentice je rađena ugradnja potpune endoproteze kuka, a zahvat je izveo dr. Trpimir Vrdoljak, specijalist ortopedije.

Na fotografiji s Dariom Jelićem, dr. med., specijalist interne medicine, uži specijalist kardiologije.

Više
Testimonial - Simonida Zlatar Litović
Simonida Zlatar Litović
Ugradnja totalne endoproteze (TEP) koljena

Najvažnija stvar koju odmah na početku želim naglasiti jest topla, ugodna, obiteljska atmosfera koja vlada u Sv. Katarini te individualan pristup pacijentu – dvije ključne stvari koje sam doživjela samo u ovoj bolnici. Što se tiče medicinskog osoblja, ne znam koga bih više izdvojila - od specijalizanata do primarijusa - apsolutno svaki djelatnik ove bolnice je izvrstan. Posebne pohvale pritom želim uputiti medicinskim sestrama na odjelu – sve su jako prijazne i ljubazne, ne zna se koja je bolja od koje. Dok sam ležala na odjelu, svaka od njih bila mi je na raspolaganju u svakom trenutku, i to uvijek s osmijehom na licu, što je dodatno pridonijelo tome da se osjećam vrlo ugodno za vrijeme boravka u bolnici. Svakako želim pohvaliti i fizioterapeute koji su na dnevnoj razini radili s nama, odlično rade svoj posao. Što se tiče pristupa prema pacijentu, definitivno je vidljiv personalizirani pristup svakom pacijentu, a glupa pitanja ne postoje – na svako moje pitanje dobila sam precizan i detaljan odgovor od svakog djelatnika te se u niti jednom trenutku nisam osjećala samo kao „još jedan pacijent“. Tijekom boravka u bolnici, u vizitu mi je uz mog operatera dr. Trpimira Vrdoljaka, specijalista ortopedije, za kojeg također imam samo riječi hvale, došao i prof. dr. sc. Dragan Primorac koji je porazgovarao sa mnom, kao i s drugim pacijentima, uz stalan osmijeh na licu. Malo je reći da sam oduševljena. Apartman u kojem sam bila smještena nakon operacija je velik i prostran i, ono najvažnije, čistoća je na najvišoj mogućnoj razini. Po pitanju hrane, mogla sam svakodnevno birati između 5 menija, kao da sam u restoranu, a sama hrana je preukusna. U Specijalnu bolnicu Sv. Katarina došla sam na preporuku, a sada ću je i sama svakome preporučiti.

Kod pacijentice je rađena ugradnja totalne endoproteze (TEP) koljena, a zahvat je izveo dr. Trpimir Vrdoljak, specijalist ortopedije.

Više
Procedure of joint replacement surgery of both hips in 1 act with a direct anterior approach
Iskustvo pacijenta - ugradnja umjetnih zglobova oba kuka u jednom aktu direktnim prednjim pristupom
Iskustvo pacijenta - Aplikacija mezenhimalnih matičnih stanica iz masnog tkiva
Jedinstven zahvat ugradnje umjetnih zglobova oba kuka u jednom aktu direktnim prednjim pristupom
Dr. Trpimir Vrdoljak, specijalist ortopedije, o operacijama zgloba kuka i postoperativnom oporavku

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba