Izbornik
Tim stručnjaka -> Doc. dr. sc. prim. Marina Lampalo, dr. med.

Doc. dr. sc. prim. Marina Lampalo, dr. med.

specijalist internist, subspecijalist pulmologije

Diplomirala je 2001. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Specijalizaciju iz Interne medicine započela je u rujnu 2003. godine te je položila specijalistički ispit u ožujku 2008.godine. Subspecijalistički ispit iz pulmologije položila je 2010 godine.

Od ožujka 2008. godine radi kao specijalist internist,a od 2010.godine kao subspecijalist pulmolog, na Klinici za plućne bolesti Jordanovac- Zavodu za opstruktivne i alergijske bolesti.

Postala je doktor znanosti 2017.godine iz znanstvenog područja prirodnih znanosti,na Prirodoslovno matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, obranom disertacije pod naslovom „Utjecaj genotipova krvnih grupa ABO i inhibitora aktivatora palazminoga na ventilacijsku funkciju u astmi“.

Aktivni je član Hrvatskog torakalnog društva, Hrvatskog pulmološkog društva, Europskog respiratornog društva, Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatske liječnike komore. Sudjelovala je aktivno na brojnim domaćim i međunarodnim znanstvenim i stručnim skupovima.

Glavni je organizator Severe asthma foruma za jugoistočnu i srednju Europu koji se održao u prosincu 2019. godine u Zagrebu. Također je organizator tečaja „ Alergijske bolesti „ koji je namjenjen edukaciji liječnika opće medicine i pulmologa. Tijekom 2018. godine sudjelovala je na ERS radionici spirometrije, te stekla europsku licencu za edukatora iz područja plućne funkcije. U ožujku 2019. stekla je naziv primarijus.

Do sada je objavila više znanstvenih i stručnih radova. Sudjelovala je na brojnim domaćim i međunarodnim znanstvenim i stručnim skupovima osobito na skupovima iz područja pulmologije i alergologije. Do sada je aktivno sudjelovala na kongresima i skupovima u organizaciji Hrvatskog torakalnog društva , International Congress of the European Respiratory Society ,European Academy of Allergy and Clinical Immunology Congress.

Dobitnica je nagrade Toraksa za najbolji znanstveni rad 2016 godine. Od 2019. godine je znanstveni suradnik na Medicinskom fakultetu sveučilišta u Zagrebu, od listopada 2020. godine izabrana u naslovno zvanje višeg predavača na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci. Uže područje kojim se bavi duži niz godina su opstruktivne bolesti pluća – prvenstveno astma , kronična opstruktivna plućna bolest te plućna funkcija i alergijske bolesti.

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba