Izbornik
Tim stručnjaka -> Prof.dr.sc. Ivica Grgurević

Prof.dr.sc. Ivica Grgurević

specijalist gastroenterolog

Prof.dr.sc. Ivica Grgurević završio je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 1997. god. kao jedan od najboljih studenata u generaciji. Na istom fakultetu završio je 2001. godine poslijediplomski znanstveni studij Biomedicina i zdravstvo, magistrirao 2007. i doktorirao 2010. god. na temama iz bolesti jetre. Specijalizaciju iz Interne medicine završio je 2004. god., a subspecijalizaciju iz gastroenterologije 2008. god. obje u Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu.

U više navrata boravio je u prestižnim inozemnim centrima na stručnom poslijediplomskom usavršavanju iz ultrazvuka (Hannover), endoskopskog ultrazvuka (Bologna) i hepatologije (London, Hannover). Od 2000. god. radi u Zavodu za gastroenterologiju Kliničke bolnice Dubrava. U stručnom radu koristi se svim metodama neinvazivne i invazivne ultrazvučne dijagnostike i terapije bolesti probavnog sustava i jetre, te svim endoskopskim tehnikama s izuzetkom ERCP-a, te je prvi u svojoj ustanovi i u Hrvatskoj uveo nove metode dijagnostike bolesti jetre: (1) 2011.god. kvantitativnu 2-dimenzionalnu shear-wave ultrazvučnu elastografiju u stvarnom vremenu za neinvazivnu dijagnostiku bolesti jetre; (2) 2014. god. kontrastni ultrazvuk u hepatologiji za karakterizaciju tumora jetre i (3) 2015. god. invazivno mjerenje portalnog tlaka (engl. Hepatic venous pressure gradient- HVPG).

Autor je većeg broja znanstvenih i stručnih radova u međunarodno citiranim časopisima, te poglavlja u Sveučilišnim udžbenicima i stručnim monografijama. Recenzent je za više prestižnih inozemnih i domaćih časopisa. Pozvani je predavač i organizator većeg broja domaćih i međunarodnih stručnih skupova. Član je domaćih i međunarodnih stručnih društava iz područja gastroenterologije, hepatologije i ultrazvuka.

Od 2013.g. dodijeljena mu diploma europskog gastroenetrologa (Fellow of the European Bord of Gastroenterology and Hepatology-FEBGH), a od 2014.g. dobiva licencu iz gastroenterologije od General Medical Council (GMC) Ujedinjenog Kraljevstva. Od 2013-2016. bio je Tajnik Hrvatskog gastroenterološkog društva, a trenutno je Potpredsjednik Hrvatskog društva za ultrazvuk u medicini i biologiji. Prof. Grgurević sudjeluje u nastavi iz više kolegija na Medicinskom i Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Specijalnoj Bolnici Sv. Katarina priključuje se u ožujku 2016.

Najdoktor recenzije pogledajte na: Prof. dr. sc. Ivica Grgurević

MissZDRAVA s prof. dr. sc. Ivicom Grgurevićem

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba