Izbornik
Tim stručnjaka -> Doc.dr.sc. Damir Hudetz, specijalist ortopedije

Doc.dr.sc. Damir Hudetz, specijalist ortopedije

Doc.dr. Hudetz dolazi u Specijalnu bolnicu Sv. Katarina kao ortoped sa bogatim međunarodnim iskustvom iz područja sportske i ortopedske traumatologije.

Nakon diplomiranja na medicinskom fakultetu u Zagrebu svoj pripravnički staž odrađuje u Klinici za traumatologiju na kojoj u 2005. završava specijalizaciju ortopedije.

Kao dobitnik stipendije švicarske vlade odlazi u Basel na 6 mjeseci gdje nastavlja specijalizaciju iz ortopedije i istovremeno biva uključen u znanstveni rad (2002.-2003.).

U 2009. dr. Hudetz brani znanstveni doktorat pod naslovom „Utjecaj biofilma kod stafilokokne infekcije oko čeličnih i titanijskih implantata“ na doktorskom poslijediplomskom studiju Biomedicina i zdravstvo pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Kao stipendist u organizaciji Promotio sudjeluje kao istraživač biomehaničkih svojstva hrskavice u Laboratoriju za ortopedsku biomehaniku Sveučilišta u Baselu, a dodatno iskustvo stječe radom na sveučilišnim klinikama za ortopediju u San Antoniju u Teksasu i Heidelbergu u Njemačkoj.

Dr. Hudetz je bio član grupe prof. Regine Landmann pri Znanstveno-istražvačkom centru Sveučilišta u Baselu gdje su se provodila istraživanja osjetljivosti različitih materijala za izradu ortopedskih implantata prema stafilokoknoj infekciji. U Klinici za ortopediju Bruderholz u Baselu radi kao ortoped i sudjeluje u kliničkom istraživanju dugoročnih rezultata kirurškog liječenja luksacija koljena. Od 2011. preko Sveučilišta u Zagrebu sudjeluje u projektu FP-7 Europske unije „BIO-COMET“ na regeneraciji hrskavice.

Dr. Hudetz danas predaje na medicinskim fakultetim sveučilišta u Zagrebu i Splitu, te na Biotehnološkom fakultetu u Rijeci.

Autor je brojnih znanstvenih radova objavljenih umeđunarodno indeksiranim časopisima, kao i nekoliko poglavlja u stručnim knjigama.

Dr. Hudetz je član Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog ortopedskog društva, Hrvatskog traumatološkog društva, Hrvatskog udruženja ortopeda i traumatologa, Europskog udruženja za kirurgiju koljena i sportsku traumatologiju (ESSKA). Pridruženi je član svjetske ekspertne grupe za prednji križni ligament (ACL study group) te član Europskog udruženja ortopeda i traumatologa (EFORT). 2007. godine zbog stručnog i znanstvenog doprinosa proglašen je najmlađim počasnim članom Klinike za ortopediju Bruderholz u Baselu u Švicarskoj.

Najdoktor recenzije pogledajte na: Doc. dr. sc. Damir Hudetz

Naši liječnici i iskustva pacijenata

Pročitajte njihova stvarna i inspirativna iskustva!

Novosti

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba