Izbornik
Tim stručnjaka -> Doc. dr. sc. Damjan Dimnjaković, dr. med.

Doc. dr. sc. Damjan Dimnjaković, dr. med.

specijalist ortopedije i traumatologije

Doc. dr. sc. Damjan Dimnjaković, dr. med. diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2010. godine nakon čega svoj pripravnički staž odrađuje u Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre Milosrdnice. Interes za ortopediju pokazuje još kao student, na petoj godini studija, kada započinje sa znanstveno-istraživačkim radom na Klinici za ortopediju na Šalati pod mentorstvom prof.dr.sc. Ivana Bojanića. Osim toga u dva navrata sudjeluje na studentskim razmjenama pod okriljem IFMSA u Martinu u Slovačkoj te u Barceloni u Španjolskoj gdje također sudjeluje u radu odjela za ortopediju i traumatologiju.

2012. godine započinje specijalizaciju iz ortopedije i traumatologije na Klinici za ortopediju KBC-a Zagreb i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na Šalati. Za vrijeme specijalizacije pokazuje značajan interes za područje artroskopije i sportske traumatologije te se u tom području stručno usavršava u veljači 2014. godine kao stipendist Artroskopskog društva na njemačkom govornom području (Gesellschaft für Arthroskopie und Gelenkchirurgie -AGA) u Innsbrucku u Austriji pod mentorstvom prof. Christiana Finka. Nakon provedene edukacije u Hrvatskoj se započinje s rekonstrukcijom prednjeg križnog ligamenta kod koje se kao presadak koristi dio tetive kvadricepsa te se ta tehnika redovito koristi i danas. Tijekom i nakon specijalizacije koju završava 2018. godine, sudjeluje na više stručnih usavršavanja iz područja artroskopske kirurgije gležnja i koljena te mu je danas to područje od posebnog interesa u svakodnevnom radu. U 6.mj.2023. godine sudjeluje na trotjednom stručnom usavršavanju u Kanadi kao dobitnik prestižne stipendije ‘’Anica Bitenc Travelling Fellowship''. U drugoj polovici 2023. godine sudjeluje na edukaciji društva ESSKA i certificiranom  programu  ''Ankle ligament pathology'' pri čemu se posebno educira u području artroskopskog liječenja nestabilinosti gležnja.

2016. godine obranio je doktorski rad pod naslovom ‘’Vrijednost blijede staze u artroskopskim zahvatima u prednjem dijelu gležnja’’ na doktorskom poslijediplomskom studiju Biomedicina i zdravstvo pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tim istraživanjem doprinosi provođenju artroskopskih operacija koljena i gležnja bez blijede staze kao zahvata koji se obavljaju u jednodnevnoj kirurgiji Klinike za ortopediju na Šalati. Do sada je u koautorstvu objavio više od 40 znanstvenih i stručnih radova od kojih je 11 citirano u bazi Current Contents (CC). Redoviti je sudionik domaćih i međunarodnih kongresa te je do sada sudjelovao na više od 40 stručnih skupova, na gotovo svima kao aktivni sudionik s usmenom ili poster prezentacijom, dok je na nekolicini bio dio organizacijskog odbora. Sudjeluje u provođenju Poslijediplomskog tečaja I. kategorije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kao suvoditelj, pri čemu se provodi edukacija o liječenju ozljeda i oštećenja gležnja i stopala.

U nastavi diplomskog studija Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu sudjeluje na kolegiju ''Ortopedija'' od 2014. godine. Od 2016. godine sudjeluje i u nastavi poslijediplomskog studija Ortopedija i traumatologija Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na kolegiju ''Podologija- klinička problematika gležnja i stopala''. Od 2024. godine na istom studiju sudjeluje i u nastavi kolegija ''Sportska traumatologija''. U 9.mj.2022. godine izabran je u znanstveno zvanje višeg znanstvenog suradnika na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, dok je na istom fakultetu u 2.mj.2023. godine izabran je u znanstveno-nastavno zvanje naslovnog docenta. Suradnju sa studentima redovito provodi i izvan formalno zadanog okvira nastave pa je tako u više navrata sudjelovao u aktivnostima Studentske sekcije za ortopediju i traumatologiju, dok su pod njegovim mentorstvom izrađena dva diplomska rad.

Doc. Dimnjaković član je više domaćih i međunarodnih stručnih društava poput Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog udruženja ortopeda i traumatologa, Hrvatskog ortopedskog društva, Hrvatskog društva za sportsku traumatologiju i artroskopiju, Europskog udruženja za kirurgiju koljena i sportsku traumatologiju (ESSKA), Artroskopskog društva na njemačkom govornom području (AGA), Europskog udruženja ortopeda i traumatologa (EFORT). Od 2024. godine dopredsjednik je Sekcije za stopalo i gležanj Hrvatskog ortopedskog društva.

Osim stručno i znanstveno, doc. Dimnjaković  je za sport je vezan i u slobodno vrijeme te se redovito rekreativno bavi malim nogometom. Osim toga, sudjeluje u radu sportskih klubova kao licencirani liječnik HNK Gorica te ŽKK Medveščak, dok je ranije u više natjecateljskih sezona bio liječnik MNK Futsal Dinamo.

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba