Izbornik
Tim stručnjaka -> Prof. dr. sc. Igor Borić, dr. med.

Prof. dr. sc. Igor Borić, dr. med.

primarijus, specijalist radiologije, ravnatelj Specijalne bolnice Sv. Katarina

Prof. dr. sc. Igor  Borić, dr. med., primarijus,  afirmirani  je stručnjak  u području muskuloskeletne radiologije s posebnim interesom za dijagnostiku sportskih ozljeda  te dijagnostiku oštećenja i regeneracije zglobne hrskavice i prvi u Hrvatskoj uvodi njeno biokemijsko oslikavanje magnetskom rezonancijom.

Nakon diplome na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, specijalizira  radiologiju u KBC Zagreb, magistrira, te  doktorira 2011. godine  s disertacijom  „Procjena i klasifikacija početnog oštećenja hrskavice koljena magnetskom rezonancijom“.

Dr. sc. Igor Borić profesor je radiologije na Katedri za radiologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u  Rijeci, Splitu i Mostaru. Iskustvo kliničkog radiologa prof. dr. sc. Borić  stjeće kroz rad u Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb, u Zavodu za dječju radiologiju Klinike za dječje bolesti u Zagrebu kao vršitelj dužnosti pročelnika Zavoda te kao voditelj Kliničke jedinice za muskuloskeletnu radiologiju Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju u Kliničkom bolničkom centru „Sestre milosrdnice“ u Zagrebu. Kao predavač sudjeluje u  više poslijediplomskih studija pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i Rijeci: ortopedije, fizikalne medicine i rehabilitacije, zaštite majke i djeteta.

Kao predavač sudjelovao je na brojnim domaćim i međunarodnim kongresima i tečajevima, autor  je više poglavlja u stručnim udžbenicima i knjigama te niza stručnih članaka u indeksiranim časopisima.

Član je zdravstvene komisije Hrvatskog olimpijskog odbora. Predsjednik je zdravstvene komisije Hrvatskog teniskog saveza te član zdravstvene komisije Hrvatskog skijaškog saveza, Hrvatskog nogometnog saveza te Hrvatskog rukometnog saveza. Kao voditelj zdravstvene službe i član hrvatske delegacije sudjeluje na ljetnim olimpijskim igrama u Pekingu 2008., Londonu 2012., te Tokiju 2021. godine, zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru 2010. i ljetnim  i zimskim olimpijskim igrama mladih u Singapuru 2011. i Insbruku 2012. godine.

Aktivan je član Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog društva radiologa, Europskog društva radiologije i Europskog društva muskuloskeletne radiologije u kojem je obnašao dužnost predsjednika Subkomiteta za sportsku medicinu.

Član je edukacijskog komiteta Europskog društva muskuloskeletne radiologije, a bio je član Znanstvenog odbora i Subkomiteta muskuloskeletne radiologije Europskog kongresa radiologa 2008-2011. godine.

Oženjen je i otac je dva sina.

25.9.2014. godine postao  je ravnatelj Specijalne bolnice Sv. Katarina.

Najdoktor recenzije pogledajte na: Prof. dr. sc. Igor  Borić

Naši liječnici i iskustva pacijenata

Pročitajte njihova stvarna i inspirativna iskustva!

Testimonial - Vedran Prelogović
Vedran Prelogović
Rekonstrukcija prednjeg križnog ligamenta (ACL) i parcijalna endoproteza (PEP) koljena

Specijalna bolnica Sv. Katarina slovi za jednu od najboljih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj. Moje dosadašnje iskustvo s pruženom uslugom, medicinskim osobljem i liječnicima to potvrđuje. U Bolnicu sam prvi put došao u svibnju prošle godine zbog problema s desnim koljenom (bolovi, otežano hodanje). Nakon MR-a i prve dijagnoze koju je postavio prof. dr. sc. Igor Borić, dr. med., primarijus, specijalist radiologije, ravnatelj Specijalne bolnice Sv. Katarina, stupio sam u kontakt s doc. dr. sc. Željkom Jelečom, specijalistom ortopedije, subspecijalistom traumatologije lokomotornog sustava. Doktor mi je stručno i na jednostavan način objasnio detalje o zahvatu i tijeku oporavka. Ističem da je dr. Jeleč vrlo susretljiv, profesionalan te da je u periodu prije i poslije operacije svojom smirenošću i ljudskošću značajno olakšao čitav proces.

Operacija koljena (rekonstrukcija prednjeg križnog ligamenta i parcijalna endoproteza koljena) izvršena je početkom siječnja. Zahvaljujući izuzetno ljubaznom, pristupačnom i stručnom osoblju (medicinskim sestrama i liječnicima) petodnevni boravak u bolnici bio je ugodan, što smatram izuzetno važnim jer su strah i anksioznost koje sam osjećao brzo nestali.

Fizikalnu terapiju i rehabilitaciju započeo sam sedam dana nakon zahvata s fizioterapeutkinjom Jelenom Kelemen. Jelena je susretljiva, smirena, strpljiva, stručna i puno mi je pomogla da ubrzo počnem hodati bez štaka, da se vratim svakodnevnim aktivnostima i da oporavak ide prema željenom cilju. Također bih pohvalio i ostale fizioterapeute, a posebno Ivanu Glavač s kojom sam jedno vrijeme radio.

HVALA osoblju bolnice Sv. Katarina na svemu pruženom!

Kod pacijenta je rađena rekonstrukcija prednjeg križnog ligamenta (ACL) i parcijalna endoproteza (PEP) koljena, pri čemu su ova dva, inače standardno odvojena, zahvata po prvi puta u Sv. Katarini napravljena tijekom iste operacije. Zahvat je izveo doc. dr. sc. Željko Jeleč, specijalist ortopedije, subspecijalist traumatologije lokomotornog sustava.

Više
Intervju s doc.dr.sc. Igorom Borićem, specijalistom radiologije
Kako je liječenje vlastitim matičnim stanicama promijenilo život gospodina Šikonje

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba