Izbornik
Tim stručnjaka -> Dr. sc. Krešimir Saša Đurić dr. med.

Dr. sc. Krešimir Saša Đurić dr. med.

neurokirurg

Pridružio se radu specijalne bolnice Sv. Katarina 2019. godine. Doktor Đurić je po završenoj specijalizaciji iz neurokrurgije svoj daljni rad usmjerio specifično bolestima kralješnice te je nastavio sa daljnim skupljanjem specifična znanja i iskustva vezana uz bolesti kralješnice u punom opsegu; degenerativnim, upalnim, traumatskim, tumorskim bolestima.

Po završenom Medicinskom fakultetu, Zagrebačkog sveučilišta pokazao je zanimanje za neurokirurgiju te se pridružio radu Klinike za neurokirurgiju KBC-a kao stažist, a 2010. godine nastavio raditi kao specijalizant neurokirurgije Klinike za neurokirurgiju KBC-a Zagreb. Specijalistički ispit iz neurokirurgije polaže 2016. godine od kada radi u Klinici kao samostali neurokirurg.

Za vrijeme specijalizacije bio je involviran u klinički i akademski rad Klinike, aktivno i pasivno je sudjelovao na brojnim domaćim i internacionalnim skupovima za što je i u dva navrata nagrađen (Eurospine 2011 traveller award i Nagrada za najbolje predavanje Hrvatskog neurokirurškog društva 2014. godine). Također je za vrijeme specijalizacije započeo sa postdiplomskim studijem Biomedicina i zdravstvo koji je i završio 2018. godine stječući naslov doktora znanosti nakon obrane doktorske disertaciju pod nazivom:“ Biomehanička analiza stabilnosti mješovitoga sustava transpedikularnih vijaka i sublaminarnih kukica računalnim modelom konačnih elemenata“. Doktorski rad izrađen je pod mentorstvom prof. dr. sc. Marin Stančića neurokirurga i prof. dr.sc. Jurice Sorića pročelnika Katedre za mehaniku fakulteta Strojarstva i brodogradenje sveučilišta u Zagrebu. Dr. Đurić je godine 2014. bio gostujući doktor Klinike za neurokirurgiju bolnice Brigham and Women`s Hospital Boston USA, gdje je stekao uvid u nova dostignuća u kirurgiji kraniocervikalnog prijelaza.

Dr. Đurić se danas bavi liječenjem bolesti kralješnice u punom opsegu pritom koristeći minimalno invazivne metode odnosno kompleksne rekonstruktivne zahvate sa ciljem pronalaska optimalnog modaliteta liječenja za svakog bolesnika pojedinačno.

Član je više stručnih udruženja, Hrvatskog neurokirurškog društva, Hrvatskog društva za kirurgiju lubanjske osnovice te sjeverno-američkog udruženja neurokirurga – Congress of Neurological Surgeons (CNS) i Svjetskog neurokirurškog udruženja (WFNS).

Najdoktor recenzije pogledajte na: Dr. sc. Krešimir Saša Đurić

Iskustvo pacijenta – operativni zahvati na kralježnici

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba