Izbornik
Tim stručnjaka -> Prim. doc. dr. sc. Vide Bilić, dr. med.

Prim. doc. dr. sc. Vide Bilić, dr. med.

spec. opće kirurgije, spec. ortopedije i traumatologije, uže specijalizacije iz traumatologije

Doc. dr. sc. Vide Bilić rođen je 1977. godine u Mostaru, Bosna i Hercegovina. Trenutno živi u Zagrebu, Hrvatska.

Medicinu je završio na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Potom je specijalizirao opću kirurgiju, a zatim završio specijalizaciju iz ortopedije i traumatologije te subspecijalizirao traumatologiju. Aktivno se bavi kirurgijom kralježnice već 12 godina, a trenutno je pročelnik Zavoda za kirurgiju kralježnice Klinike za traumatologiju u KBC „Sestre milosrdnice“, Zagreb, Hrvatska.

Tijekom svoje karijere uvelike se usredotočio na liječenje svih vrsta trauma kralježnice, degenerativnih bolesti kralježnice, deformiteta kralježnice u odrasloj dobi, terapije za ublažavanje boli, kao i na tumore kralježnice. Posljednjih nekoliko godina posebno je bio aktivan u izvođenju revizijskih zahvata i rehabilitacije nakon operacije kralježnice koja daje brze rezultate, gdje je uspio postići jako velik uspjeh.

Sudjelovao je i organizirao mnoge kongrese, a posebno je prepoznat kao edukator na regionalnim tečajevima. Zanima ga primjena novih tehnika i tehnologija, poput navigacije i endoskopije kralježnice. Objavio je nekoliko članaka i poglavlja u knjigama iz područja kirurgije kralježnice. Aktivan je član nekoliko društava za kralježnicu.

Ostali interesi uključuju kvalitetno obiteljsko vrijeme, vožnju biciklom i putovanja.

Naši liječnici i iskustva pacijenata

Pročitajte njihova stvarna i inspirativna iskustva!

Testimonial - Dušanka Kemenović
Dušanka Kemenović
Operativno liječenje - vertebroplastika L1 kralješka

„U Specijalnu bolnicu Sv. Katarina došla sam s punim povjerenjem, a sve informacije koje su me zanimale pronašla sam putem web stranice Sv. Katarine. Pritom sam tražila mjesto gdje sve što mi je potrebno mogu napraviti na jednom mjestu. Pregledavajući web stranicu i iskustva drugih pacijenata, više nije bilo dvojbe – Specijalna bolnica Sv. Katarina pravo je mjesto za mene. Moje tegobe bile su vezane za kralježnicu. Naime, imala sam jake bolove u kralježnici, a odmah na prvom pregledu kod prim. doc. dr. sc. Vide Bilića, dr. med., spec. opće kirurgije, spec. ortopedije i traumatologije, uže specijalizacije iz traumatologije dijagnosticiran mi je prijelom. U roku od 5 dana dogovorene su sve preoperativne pripreme, a potom sam i operirana, čime je moj problem bio riješen. Unatoč tome što je riječ o velikom operativnom zahvatu, na njega sam došla kao na najljepši izlet jer sam imala puno povjerenje u doktora i cijelo medicinsko osoblje te sam se osjećala sigurno. Operacija je prošla uspješno, a ja sam oduševljena apsolutno svima i svime: prim. doc. dr. sc. Vide Bilićem i operacijskim timom, medicinskim osobljem na odjelu, kao i smještajem i hranom koji su bili i iznad očekivanja. Sada se osjećam mirno, sretno i spokojno. Zaista jedno prelijepo iskustvo. Moje iskrene preporuke svima.“

Kod pacijentice je rađena vertebroplastika L1 kralješka, a zahvat je izveo prim. doc. dr. sc. Vide Bilić, dr. med., spec. opće kirurgije, spec. ortopedije i traumatologije, uže specijalizacije iz traumatologije.

Na fotografiji s medicinskom sestrom Irenom Skozrit.

Više
Testimonial - Dara Mayer
Dara Mayer
Operativno liječenje stabilizacijom lumbalne kralježnice L2-L4 (TLIF)

„Nakon dvije neuspješne operacije kralježnice u dvije različite zdravstvene ustanove i nakon što me treći puta više nisu niti htjeli operirati zbog zahtjevnosti operacije, pomoć sam odlučila potražiti dalje. Trpjela sam užasne, nesnosne bolove zbog kojih nisam mogla ni hodati ni spavati, tj. nisam mogla uopće funkcionirati, a te su se tegobe još dodatno pogoršale nakon ove dvije neuspjele operacije. U toj potrazi došla sam do Specijalne bolnice Sv. Katarina i prim. doc. dr. sc. Vide Bilića, dr. med., spec. opće kirurgije, spec. ortopedije i traumatologije, uže specijalizacije iz traumatologije. Iako je bila riječ o vrlo zahtjevnoj i trećoj po redu operaciji, prim. doc. dr. sc. Vide Bilić imao je hrabrosti operirati me i riješiti me ranije spomenutih tegoba. Već nakon prvog iscrpnog razgovora i empatije koju je pokazao prema meni i mojim tegobama, što je meni kao pacijentici od iznimne važnosti, ulio mi je povjerenje. Beskrajno sam zahvalna prim. doc. dr. sc. Biliću što me pristao operirati kada drugi to nisu htjeli i što mi je uistinu pomogao – operacija je uspjela, a meni je konačno puno bolje. Održao je svoje obećanje da će me riješiti bolova. Sada normalno funkcioniram, mogu hodati, spavati i sama se opslužiti, nitko mi više ne mora pomagati. Ovim putem još želim zahvaliti i mladom specijalizantu ortopedije i traumatologije, dr. Eduardu Stjepanu Paveliću koji je brinuo o meni i pomagao mi tijekom cijelog mojeg boravka u Sv. Katarini, kao i cijelom medicinskom osoblju Bolnice te prof. dr. sc. Draganu Primorcu na brizi i pažnji koju nesebično pružaju svakom pacijentu. Iznimno sam zadovoljna rezultatom i kompletnom uslugom te Specijalnu bolnicu Sv. Katarina najiskrenije svima preporučujem!“

Kod pacijentice je rađena stabilizacija lumbalne kralježnice L2-L4 (TLIF), a zahvat je izveo prim. doc. dr. sc. Vide Bilić, dr. med., spec. opće kirurgije, spec. ortopedije i traumatologije, uže specijalizacije iz traumatologije.

Na fotografiji s prim. doc. dr. sc. Vide Bilićem, dr. med., spec. opće kirurgije, spec. ortopedije i traumatologije, uže specijalizacije iz traumatologije i Eduardom Stjepanom Pavelićem, dr. med., specijalizantom ortopedije i traumatologije.

Više
Miroslav Belošević

Liječenje prijeloma i ozljeda kralježnice u Centru za bolesti kralježnice Sv. Katarine

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba