Izbornik
Tim stručnjaka -> Prof. dr. sc. Krešimir Bulić

Prof. dr. sc. Krešimir Bulić

Specijalist opće kirurgije, subspecijalist plastične, estetske i rekonstrukcijske kirurgije

Rođen je u Splitu 1969. godine, osnovnu školu je pohađao u Zagrebu, a srednju školu je završio u Bostonu u SAD-u. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 1993. godine među najboljih 5% studenata. Nakon diplome je odradio pripravnički staž u KBC Zagreb i položio stručni ispit 1994. godine. Od 1995. do 1998. godine radi kao djelatni časnik Hrvatske vojske. Opću kirurgiju je specijalizirao u KBC Zagreb, te 2003. godine položio specijalistički ispit, a iste godine je obranio magisteij znanosti na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Plastičnu, estetsku i rekonstrukcijsku kirurgiju subspecijalizira u KBC Zagreb, a dvije godine subspecijalizacije provodi u Queen Victoria Hospital u Velikoj Britaniji. Subspecijalistički ispit je položio 2008. godine i od tada radi u Zavodu za plastičnu kirurgiju i kirurgiju dojke KBC Zagreb, te kao asistent na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. 2010. godine je obranio doktorat znanosti na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, 2015. godine postaje docent, a 2021. godine izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. 2020. godine stječe tiulu znanstvenog savjetnika.

Tijekom stručne karijere sudjelovao je u radu brojnih domaćih i međunarodnih stručnih skupova kao predavač i organizator, objavio je preko 60 stručnih i znanstvenih radova koji su citirani preko 500 puta u stručnoj literaturi, sudjelovao je u realizaciji više znanstvenih projekata, te mentorirao izdardu brojnih diplomskih i  doktorskih radova. Za svoj rad dobio je više priznanja, između ostalih Povelju Hrvatskog liječničkog zbora, Nagradu za posebno postignuće u medicinskoj struci i znanosti Medicinskog fakulteta, te Nagradu grada Zagreba, a široj javnosti postaje poznat kao član tima koji je izveo prvo uspješno razdvajanje sijamskih blizanaca u Hrvatskoj 2019. godine. Član je brojnih stručnih društava, a trenutno obnaša dužnost dopredsjednika Hrvatskog društva za plastičnu estetsku i rekonstrukcijsku kirurgiju.

Područja posebnog stručnoj intersa prof. dr. sc. Bulića su kirurgija šake i prirođenih anomalija, onkološka i rekonstrukcijska kirurgija dojke te estetska kirurgija.

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba