Izbornik
Tim stručnjaka -> Sven Nikles, dr. med.

Sven Nikles, dr. med.

specijalist urolog

Sven Nikles, dr. med. rođen je u Pakracu te 2014. u redovnom roku završava Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Po završetku fakulteta kratko radi kao liječnik obiteljske medicine u Domu zdravlja Zagreb Zapad.

2015. godine započinje specijalizaciju iz urologije u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice, koju završava 2020. Od tada na istoj Klinici radi kao specijalist urolog.

Tijekom specijalizacije sudjeluje na brojnim domaćim i inozemnim kongresima, gdje gotovo uvijek aktivno sudjeluje sa sažetcima i predavanjima. Do sada objavio više radova u domaćim i međunarodnim indeksiranim časopisima. Pohađao je brojne tečajeve na kojima se kontinuirano stručno usavršava.

Tijekom specijalizacije postaje predstavnik specijalizanata urologije Republike Hrvatske te od 2017. do 2020. godine vrši dužnost blagajnika Europskog udruženja specijalizanata urologije.

Uže područje interesa mu je urološka onkologija.

Objavio je više znanstvenih radova u indeksiranim časopisima na temu magnetne rezonancije prostate, a u svrhu dijagnostike karcinoma prostate, što je i tema njegove doktorske disertacije pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Sudjelovao u multicentričnim prospektivnim istraživanjima te redovito i aktivno sudjeluje s predavanjima na domaćim i stranim konferencijama. Svakog tjedna aktivno sudjeluje u radu multidisciplinarnog onkološkog tima.

Aktivni je član Europskog i Hrvatskog urološkog društva. Redovito doprinosi široj zajednici kroz humanitarni rad u Lions klubu Agram, čiji je aktivni član od 2019. godine.

Od 2020. aktivno se bavi srednje dugim i dugim triatlonom kroz Triatlon klub Swibir. 2022. uspješno završio IRONMAN.

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba