Izbornik
Centri izvrsnosti -> Dentalna medicina -> Zubni implantati

Zubni implantati

U našem centru koristimo Straumann sustav zubnih implantata koji jamče kvalitetu i dugotrajnost, najduže su na tržištu i znanstveno su jedan od najbolje istraženih sustava.

Posjetite nas i provjerite zašto izabrati dentalni centar Sv. Katarina:

 • specijalist oralne kirurgije s višegodišnjim iskustvom
 • individualni pristup svakom pacijentu
 • primjenjujemo minimalno invazivnu koštanu kirurgiju te PRF tehnologiju
 • ugrađujemo premium implantološki sustav Straumann
 • primjenjujemo all-on-4 i all-on-6 način oralne rehabilitacije
 • koristimo lasersku dezinfekciju i biostimulaciju

Koraci do najblistavijeg osmjeha

1. Pregled stomatologa specijalista oralne kirurgije

  Kvalitetna kost, zdravlje i volumen kosti najbitniji su faktori prilikom odlučivanja za ugradnju zubnog implantata. Za precizno postavljanje dijagnoze i određivanje na kojoj poziciji će se ugraditi implantat, koristiti se suvremena radiološka dijagnostika.

  2. Pronalazak najboljeg rješenja za pacijenta uz individualni pristup

  Pružamo svakom pacijentu najbolje rješenje isključivo za njegov slučaj. Pacijent, njegove želje i zdravlje su nam na 1. mjestu.

  3. Ugradnja implantata gotovo potpuno bezbolno uz vrhunski tim stručnjaka

  Ako je kost kvalitetna za ugradnju implantata, tim Dental centra započet će s ugradnjom. Ukoliko kost nije dovoljno dobra, naš tim ponudit će vam ostale opcije i trajna rješenja za vašu situaciju. Važno je naglasiti da je postupak ugradnje implantata bezbolan jer se izvodi u lokalnoj anesteziji.

  4. Postavljanje krunice ili mosta

  Nakon ugradnje zubnih implantata moguće je već nakon 5 tjedana krenuti u izradu potrebne protetske konstrukcije, odnosno krunice ili mosta jer koristimo Straumann SLactive implantate koji srastu s kosti za 4 tjedna!

  Prednosti implantata

  • Fiksno rješenje – za razliku od mobilnih proteza, novi zub nad implantatom se ne pomiče i u potpunosti preuzima funkciju izgubljenog zuba i omogućava ispravnu žvačnu funkciju. Ono što je najvažnije ne bruse se susjedni zubi
  • Trajnost – implantati mogu trajati dugovječno ukoliko pacijent njeguje pravilnu higijenu i redovito posjećuje stomatologa (kontrolni pregledi)
  • Bez boli i sigurnost – naš tim stručnjaka s bogatim iskustvom obavlja sve zahvate odgovorno i stručno po najvećim kriterijima izvrsnosti, a samim time svi zahvati su sigurni i gotovo bez boli
  • Povratak svakodnevnom stilu života – lijep i prirodan osmijeh svakom našem pacijentu vraćaju samopouzdanje i povratak svakodnevnoj rutini
  • Poboljšano oralno zdravlje – Zubni implantat odgovoran je za ispravan položaj ostalih zubi unutar zubnog niza te ujedno sprječava njihovo daljnje pomicanje. Jednako tako implantat čuva kost od resorpcije

  Tko je kandidat

  Dentalni implantati nadomještaju zube koji nedostaju. Implantat igra ulogu korijena zuba povezujući se s kosti (oseointegracija). Postaje trajni dio žvačnog sustava nakon postave krunice te pacijent ima osjećaj kao da ponovno ima svoje zube. U našoj ordinaciji radimo sa Straumann sustavom dentalnih implantata koji jamče kvalitetu i dugotrajnost te su najduže na tržištu i znanstveno je jedan od najbolje istraženih sustava.

  Što kada Vam nedostaje jedan ili više zubi?

  Preduvjet za ugradnju implantata je zdravo zubno meso i održavanje zadovoljavajuće oralne higijene te odsustvo sistemskih oboljenja koja uvjetuju primjenu lijekova čija primjena onemogućuje ugradnju dentalnih implantata je idealan kandidat za ugradnju zubnih implantata.

  Priprema i tijek zahvata

  Prije zahvata potrebno je napraviti detaljan stomatološki pregled, a zatim i ortopan (snimka čeljusti) i/ili CBCT (trodimenzionalni prikaz čeljusti kojim se može vidjeti gustoća i dimenzija kosti). Važno je prije samog zahvata svog stomatologa obavijestiti o bilo kojoj vrsti terapije lijekovima, bolestima, prijašnjim kirurškim zahvatima, alergijama i slično. U dogovoru sa stomatologom, potrebno je prije zahvata, u razmaku ne većem od 7 dana, napraviti temeljito čišćenje mekih i tvrdih naslaga na zubima.

  Sam postupak ugradnje dentalnih implantata traje pola sata, radi se u lokalnoj anesteziji i oporavak pacijenta nakon operacije je brz. Postupak cijeljenja i povezivanja implantata s kosti traje od 4 do 12 tjedana, a nakon toga slijedi izrada krunica na implantatu.

  U opskrbi implantata primjenjujemo najsuvremenije principe koji osiguravaju dugoročnu stabilnost kosti i mekih tkiva.

  Dentalni implantati zahtijevaju jednaku brigu o higijeni kao i zubi. Vrlo je bitno redovno četkati zube, čistiti koncem i interdentalnim četkicama međuzubne prostore, ispirati usnu šupljinu antibakterijskim vodicama, te ići na redovne kontrole stomatologu kako se ne bi javila upala oko implantata-periimplantitis, koja rezultira gubitkom implantata.

  Oporavak i mjere opreza

  Nakon samog zahvata nelagoda i bol bi trebali biti minimalnog intenziteta. Moguće je lagano oticanje lica te manje krvarenje u području gdje je implantat ugrađen, stoga je potrebno koristiti hladne obloge. Stomatolog će propisati potrebne lijekove za bolove. U razdoblju od pet do sedam dana nakon zahvata preporučljivo je jesti mekanu hranu.

  Šavove je potrebno ukloniti sedam dana nakon zahvata.

  Mjere opreza:

  • Redovita u pravilna oralna higijena je iznimno važna – korištenje mekane četkice za zube i redovito četkanje zuba ujutro i navečer, korištenje zubnog konca i/ili interedentalne četkice.
  • Izbjegavanje ispiranja usne šupljine prvih 24 sata nakon zahvata, a nakon tog perioda preporučljivo je ispirati usnu šupljinu svaka 4 sata preporučenim preparatom na bazi klorheksidina.

  U rijetkim slučajevima može doći do odbacivanja dentalnog implantata, ovisno o organizmu pacijenta, ali ovisno i o provođenju oralne higijene nakon samog zahvata.

  Što je All-on-4 i All-on-6 sustav?

  “All on four” označava četiri implantata, a “all on six” šest implantata koji nose niz od 10 do 14 zuba te tako nadomještaju zube u bezubog pacijenta.

  Radi se o fiksnom protetskom nadomjestku (most na implantatima) koji ima ulogu rehabilitacije žvačnog sustava. Prednost ovog sustava je imedijatno opterećenje implantata, što znači da kroz 24 sata pacijent koji je bio bezub dobiva privremene zube, koji se nakon šest mjeseci zamjene trajnim zubima. Bitno je napomenuti da navedeni tip implanto-protetskog rješenja nije „zlatni standard za sve pacijente” kako se marketinški prikazuje i zahtjeva detaljan probir kandidata te ga ne nudimo „svima i za sve”, nego tek nakon detaljne analize Vašeg problema.

  Dogovorite termin za pregled i saznajte jeste li kandidat za navedenu implanto-protetsku terapiju.

  Pošaljite poruku:

  Eu Logo
  ESIF Logo
  Hamag-Bicro Logo
  europski strukturni i investicijski fondovi
  Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba