Izbornik
Centri izvrsnosti -> Dentalna medicina -> Dentalni zahvati u anesteziji

Dentalni zahvati u anesteziji

Imate izražen strah od stomatologa?

Naši stručni stomatolozi, u suradnji s anesteziolozima, koriste različite vrste anestezije kako bi smanjili bol i nelagodnost tokom stomatoloških zahvata. Bez obzira na to je li vam potrebna lokalna anestezija ili sedacija, naš tim će pronaći najbolje rješenje za vas.

Monitorirana intravenska analgo – sedacija

Radi se o specijalnoj vrsti anestezije prilagođenoj baš za dentalne zahvate u kojoj se lijekovi ubrizgavaju intravenskim putem. Najčešći zahvati kod kojih je primjenjiva monitorirana intravenska analgo - sedacija su kod implantologije - All on 4 i All on 6 zahvati.

Uz monitoriranu intravensku analgo - sedaciju koja je sigurna i vrlo učinkovita metoda, pacijent je u stanju smirenosti i smanjene svjesnosti.

Monitorirana intravenska analgo - sedacija ima dvostruku korist, kako za doktora dentalne medicine i implantologa tako i za pacijenta. Olakšava se rad doktoru jer pacijent surađuje, nema straha i boli, a ujedno se može u jednom danu obaviti više zahvata bez nelagode.

Monitorirana intravenska analgo - sedacija je idealna za sve stomatološke zahvate i za zahvate koji duže traju. Također je idealna za pacijente koji teže podnose bol i lokalna anestezija im nije dovoljna ili imaju nepremostiv strah od stomatoloških zahvata. U ovom slučaju, pacijent više nema straha, nije svjestan vremena i ne smetaju mu zvukovi. Da bi pacijent bio podvrgnut ovoj vrsti anestezije mora biti zdrav ili mora imati sistemske bolesti pod kontrolom. Obzirom da se radi o svjesnoj analgosedaciji u kojoj dolazi do laganog sna, bitna je suradljivost pacijenta.

Monitorirana intravenska analgo - sedacija započinje primjenom lijekova intravenskim putem 10 minuta prije stomatološkog zahvata i nastavlja se tokom cijelog zahvata. Pacijent cijelo vrijeme zahvata samostalno diše, a sjećaj pospanosti prestaje otprilike nakon 20 minuta. Pacijent je pod nadzorom cijelog stručnog tima još otprilike 1 sat nakon zahvata zbog mogućih vrtoglavica te nakon toga može uz pratnju ići kući. Pacijenti ne smiju nakon zahvata taj dan upravljati motornim vozilom.

Najčešći zahvati kod kojih je primjenjiva monitorirana intravenska analgo-sedacija su kod implantologije - All on 4 i All on 6 zahvati, kao i kod osoba koje imaju nagon za povraćanjem i kod pacijenata koji se izrazito boje.

Dogovorite termin pregleda i saznajte kako anestezija može učiniti vaš sljedeći stomatološki zahvat bezbolnim i manje stresnim!

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba