Izbornik
Centri izvrsnosti -> Urologija -> Operacija hidrokele testisa (vodene kile)

Operacija hidrokele testisa (vodene kile)

Postupak i oporavak 

Navedena operacija obično se izvodi pod općom ili spinalnom anestezijom, ovisno o preferencijama pacijenta i preporukama liječnika. Postupak uključuje uklanjanje viška tekućine i zatvaranje bilo kakvih otvora ili defekata koji dopuštaju nakupljanje tekućine.

Prije same operacije, pacijent će obično proći kroz temeljnu procjenu, uključujući fizikalni pregled i možda dodatne testove kao što su ultrazvuk ili krvne pretrage. Ovo je važno kako bi se utvrdila točna dijagnoza i procijenio opseg problema.

Nakon operacije, pacijent će biti podvrgnut određenom periodu oporavka tijekom kojeg će biti važno pridržavati se uputa liječnika. To može uključivati korištenje kompresijskog zavoja ili nošenje potpornih donjih gaćica radi smanjenja oticanja i podrške skrotumu tijekom procesa ozdravljenja.

Većina pacijenata doživljava olakšanje nakon operacije, smanjenje simptoma i poboljšanje kvalitete života. Nakon operacije, redoviti pregledi kod liječnika su obavezni kako bi se moglo pratiti stanje i osigurati dugoročno zdravlje testisa.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba