Premium kvaliteta za naše pacijente

U želji da pružimo pacijentima vrhunsku uslugu temeljenu na najvišim standardima moderne stomatologije u segmentu dentalne implantologije koristimo isključivo Straumann dentalne implantate zbog svoje bogate povijesti i znanstvene dokumentiranosti njihovih proizvoda. Takav “premium” sustav zbog široke palete proizvoda nudi stomatologu i pacijentu širok raspon opcija što je nužno za kvalitetnu oralnu rehabilitaciju.

Sustav dentalnih implantata Straumann® nudi posebne tehnologije i materijale poput Roxolid® i SLActive® po čemu je svjetski lider u polju implantologije.

SLActive® je Straumannova površina visokih performansi s velikim potencijalom za zacjeljivanje, odnosno povezivanje s kosti (oseointegracija) te je ono skraćeno sa 6-12 tjedana na 3-4 tjedna. Klinička istraživanja su pokazala da je stopa preživljavanja implantata u neposrednom opterećenju nakon 10 godina: 98,2%. (1)

Klasična površina SLA®, predstavljena 1998. godine, temelji se na tehnici pjeskarenja velikih zrnaca koja stvara makro hrapavost na površini titana. Nakon toga slijedi jetkanje (postupak uklanjanja površine materijala djelovanjem nagrizajućih tvari) kiselina koje zamjenjuje mikro-hrapavost. Rezultirajuća topografija nudi idealnu strukturu za vezivanje stanica. Mnoga recenzirana klinička i predklinička ispitivanja potvrdila su njezinu snažnu dugoročnu učinkovitost i pouzdanost, što je čini jednom od najbolje dokumentiranih površina dentalne implantologije. (2)

Takve napredne površine osim što pospješuju cijeljenje nakon ugradnje samog implantata pokazuju i visoku otpornost na upale nakon završene implanto-protetske rehabilitacije o čemu govori podatak o vrlo niskoj prevalenciji peri-implantitisa (upala oko implantata) od samo 1,8% u razdoblju praćenja od 10 godina.(3)

Roxolid® je legura visoke performanse koja se sastoji od 15% cirkonijeva oksida i 85% titana (4), a posebno je dizajnirao Straumann za upotrebu u stomatologiji implantata. Odlikuje ga velika čvrstoća i odlična sposobnost osinteintegracije, što ga čini izborom materijala za smanjenu invazivnost, što je posebno bitno u današnje vrijeme kada se nastoje minimalizirati postoperativne tegobe i ubrzali oporavak.

Garancija na pruženu uslugu

Osim navedenih prednosti Strauamnn grupa nudi doživotnu garanciju na svoje implantate, što za pacijente znači da ukoliko su ugradili implantat u certificiranoj klinici,uz urednu dokumentaciju, mogu u slučaju komplikacija dobiti novi implantat. U praksi to znači da se novi implantat ugrađuje s umanjenom cijenom za cijenu samog implantata. Na protetske dijelove (abutment i vijci) garancija je osigurana na 15 godina.

Posjetite nas na adresi Radnička 48 u Zagrebu i uvjerite se u našu stručnost i kvalitetu materijala i usluga kojom se vodimo u svakodnevnom radu.

IZVORI :

1. Straumann SLActive implants compared to Straumann SLA implants. Lang NP, Salvi GE, Huynh-Ba G, Ivanovski S, Donos N, Bosshardt DD. Early osseointegration to hydrophilic and hydrophobic implant surfaces in humans. Clin Oral Implants Res. 2011 Apr;22(4):349-56. doi: 10.1111/j.1600-0501.2011.02172.

2. Rupp F, Scheideler L, Olshanska N, de Wild M, Wieland M, Geis-Gerstorfer J. Enhancing surface free energy and hydrophilicity through chemical modification of microstructured titanium implant surfaces. Journal of Biomedical Materials Research A, 76(2):323-334, 2006.

3.van Velzen FJ, Ofec R, Schulten EA, Ten Bruggenkate CM,.10-year survival rate and the incidence of peri-implant disease of 374 titanium dental implants with a SLA surface: a prospective cohort study in 177 fully and partially edentulous patients. Clin Oral Implants Res. 2015 Oct;26(10):1121-8.

4.Benic GI et al. ‘Titanium-zirconium narrow-diameter versus titanium regular-diameter implants for anterior and premolar single crowns: 1-year results of a randomized controlled clinical study.’ Journal of Clinical Periodontology 2013; [Epub ahead of print]

Dogovorite pregled!

Pošaljite poruku: