Izbornik
 

O nama

Specijalna bolnica Sv. Katarina, osnovana 2011. godine, najveća je privatna bolnica u Hrvatskoj, europski centar izvrsnosti, koji multidisciplinarnim pristupom te koristeći najsuvremeniju medicinsku opremu i tehnologiju pacijentima omogućuje da na jednom mjestu i bez čekanja obave kompletnu uslugu – od detaljnog pregleda i vrhunske dijagnostike do najboljih terapijsko-operacijskih postupaka i individualno pripremljene rehabilitacije na razini vodećih svjetskih zdravstvenih institucija, što nas izdvaja od ostalih bolnica u Hrvatskoj i regiji. Nedvojbeno je to garancija za najbrži i najbezbolniji povratak u normalan život uz kvalitetno rješavanje zdravstvenih problema.

Sv. Katarina.jpg

Smještena u samom srcu Zagreba, na adresi Branimirova 71E i na preko 4.500 m², Sv. Katarina pacijentima osigurava dijagnosticiranje i liječenje brojnih zdravstvenih stanja u sklopu čak 18 Centara izvrsnosti:

Moderan i posebno osmišljen eksterijer i interijer Bolnice te ljubazno medicinsko osoblje zaslužni su za ugodnu atmosferu tijekom boravka pacijenata u prostorijama bolnice. U Sv. Katarini godišnje se liječi više od 60.000 pacijenata iz cijele Hrvatske i inozemstva, a među njima i vrhunski sportaši sa svih kontinenata. Kao zdravstvena ustanova intenzivno smo usredotočeni na dobrobit i korist svih naših pacijenata te pružanje vrhunske zdravstvene skrbi i otklanjanje njihovih zdravstvenih tegoba uz individualan pristup i tretman prilagođen njihovim specifičnim potrebama. Bez obzira o kojem se zdravstvenom stanju radilo, zdravlje, sigurnost i zadovoljstvo pacijenata uvijek su glavni prioriteti u našoj bolnici. Stoga pacijente ne tretiramo kao korisnike usluga već kao članove obitelji s ciljem unaprjeđenja kvalitete njihovih života.

Moderan interijer bolnice.JPG

O pacijentima skrbi više od stotinu zdravstvenih djelatnika, među kojima i 80 liječnika specijalista. Naši su liječnici vrhunski stručnjaci s velikim međunarodnim iskustvom i eksperti u liječenju složenih zdravstvenih stanja, a godišnje naprave preko 1000 operacija. Prateći najnovije trendove u medicini i inovativne metode liječenja, djelatnici naše bolnice spremno odgovaraju na sve izazove koje donose medicina i znanost te ih čine dostupnima pacijentima kroz nove, kreativne i prilagođene pristupe.

Uz iznimno iskusan i međunarodno educirani medicinski kadar, Bolnica sadrži vrhunski opremljene specijalističko-konzilijarne ambulante, suvremenu radiološku dijagnostiku, tri operacijske dvorane, odjel ortopedije (15 kreveta opremljenih za 24-satni intenzivni nadzor), dnevnu bolnicu za potrebe jednodnevne kirurgije (6 kreveta) te jedinicu poslije-operacijskog nadzora (4 kreveta), također standardiziranu i opremljenu za 24-satni intenzivni nadzor. U Bolnici se primjenjuju najnovije tehnologije i postupci liječenja u suradnji s vodećim europskim i američkim ustanovama i stručnjacima, što je jamstvo izvrsnosti rada bolnice sukladno najvišim svjetskim standardima dobre medicinske prakse. Operacijski blok Bolnice sadrži najmodernije kirurške sale u Europi te jednokrevetne apartmane za što brži i ugodniji boravak pacijenata. Prva smo ustanova u Republici Hrvatskoj opremljena integriranim i međusobno povezanim sustavom operacijskih sala koji omogućava vizualizaciju u 4K rezoluciji u stvarnom vremenu. Navedeni sustav omogućuje i dvosmjernu komunikaciju s liječnicima bilo gdje u svijetu u realnom vremenu, kao i dostupnost podataka o pacijentu u svakom trenutku.

Najmodernije operacijske sale.jpg

Specijalna bolnica Sv. Katarina službena je bolnica Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatske nogometne reprezentacije, Hrvatskog teniskog saveza, Hrvatskog stolnoteniskog saveza, Hrvatskog taekwondo saveza, Hrvatskog karate saveza, Hrvatskog skijaškog saveza te zdravstvena ustanova u kojoj se liječe sportaši iz nekoliko velikih hrvatskih sportskih klubova kao što su: HNK Hajduk, GNK Dinamo, RNK Split, NK Slaven Belupo, NK Lokomotiva, NK Rijeka, NK Istra 1921, RK Podravka, dok su liječnici naše bolnice voditelji  ili članovi medicinskih timova Hrvatskog olimpijskog odbora i niza sportskih saveza.

Osim toga, Specijalna bolnica Sv. Katarina je partner institucija u znanosti s američkom bolnicom Mayo Clinic, Medicinskim centrom Sveučilišta u Pittsburghu (UPMC), Izraelskom biotehnološkom tvrtkom Bonus Biogroup, njemačkom bolnicom Unfallkrankenhaus Berlin i Međunarodnim društvom za primijenjene biološke znanosti (ISABS), znanstvenom organizacijom u čijem radu sudjeluje pet dobitnika Nobelove nagrade. Bolnica je i nastavna baza medicinskih fakulteta Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Osijeku, Sveučilišta u Rijeci i Medicinskog fakulteta Regiomed iz Bavarske.

U Specijalnoj bolnici Sv. Katarina provodimo klinička i bazična istraživanja, uz poseban naglasak na personalizirani pristup pacijentu. Znanstvena istraživanja osnova su svakog napretka u medicini. Ona se provode s ciljem traganja za novim znanjem ili usavršavanjem postojećeg te njegovim iskorištavanjem za dobrobit specifične ili generalne populacije, a ponajprije u svrhu poboljšanja zdravstvene skrbi i kvalitete života pacijenata. Primjer našeg kliničkog istraživanja bilo je ubrizgavanje mikrofragmentirane stromalne vaskularne frakcije s mezenhimalnim matičnim stanicama u koljena osoba s osteoartritisom, pri čemu smo dokazali nakon 24 mjeseca da se u čak 85% pacijenata postižu odlični rezultati. Ovo istraživanje objavljeno je u prestižnom znanstvenom časopisu Genes (1), a upravo zbog izvrsnih rezultata istraživanja ova se metoda liječenja osteoartritisa može obaviti u našoj bolnici. Konferencije i događaji koje pritom organiziramo idealna su mjesta za prezentiranje takvih važnih znanstvenih istraživanja kolegama iz cijeloga svijeta, kao i za ostvarivanje novih suradnji na brojnim poljima.

Odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Specijalna bolnica Sv. Katarina proglašena je sastavnicom „Znanstvenog centra izvrsnosti za personaliziranu brigu o zdravlju (ZCI)“.

Bolnica je 2021. završila višegodišnju evaluaciju Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, Senata Sveučilišta u Osijeku, Nacionalnog zdravstvenog vijeća te Povjerenstva za ortopediju i traumatologiju Ministarstva zdravstva RH i tako ostvarila pravo za proglašenjem „Klinikom za ortopediju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku“. Ovime je Specijalna bolnica Sv. Katarina, nakon gotovo 100 godina, postala druga Klinika za ortopediju u Gradu Zagrebu. Status Klinike najviši je stupanj akademsko-znanstvene akreditacije koji omogućuje akademsko napredovanje liječnika. Osim navedenog, Sv. Katarina je i ovlaštena institucija koja provodi edukaciju specijalizanata, i to specijalizanata ortopedije i traumatologije, a od 2023. godine i specijalizanata medicinske genetike, čime se Bolnica pozicionira kao vodeća institucija ovog tipa.

Awards and Achievements.jpg

Naša postignuća privukla su pozornost cijelog svijeta. Specijalna bolnica Sv. Katarina dobitnica je brojnih prestižnih nagrada i priznanja od strane privatnih organizacija i državnih tijela za visoko postavljene standarde i izvrsnost u radu, od čega posebno ističemo  „Global Healthcare Accreditation“ i Gold Seal of Approval® te da smo članica "The Leading Hospitals of the World". Postavši članica "The Leading Hospitals of the World", Sv. Katarina se uključila u popis rijetkih europskih zdravstvenih institucija kojima je dodijeljena ova prestižna certifikacija, a koju odabrane bolnice dobivaju za njihovu izvrsnost u raznim područjima rada, prvenstveno kvaliteti pružanja usluga, stručnost kadra i dr. Od listopada 2017. godine, Specijalna bolnica Sv. Katarina ponosni je nositelj prestižne „Global Healthcare Accreditation“, što znači da ispunjavamo visoke kliničke standarde izvrsnosti i kvalitete u pružanju zdravstvenih usluga po najvišim međunarodnim standardima, a od prosinca 2022. godine i najznačajnije svjetske akreditacije u području zdravstva „Gold Seal of Approval®”, dodijeljene od strane vodeće svjetske akreditacijske institucije u području zdravstva „Joint Commission International (JCI)“. Gold Seal of Approval® je simbol kvalitete koji odražava predanost organizacije pružanju sigurne i učinkovite skrbi za pacijente. Ovime je Sv. Katarina postala prva hrvatska zdravstvena institucija koju je JCI akreditirao i nakon višegodišnjeg postupka akreditiranja utvrdio da radi sukladno najizvrsnijim svjetskim zdravstvenim standardima, kako u pružanju zdravstvene skrbi, tako i u području sigurnosti pacijenata. Jednom kada se nekoj instituciji dodjeli „Gold Seal of Approval®”od strane JCI-a, ona ulazi u malobrojno društvo najizvrsnijih i snažno promovira svoju instituciju i matičnu državu.

Gold Seal of Approval®,.jpg

Našu bolnicu i medicinsku izvrsnost u Hrvatskoj i svijetu predstavljaju i globalni ambasadori: Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i, prema mišljenju mnogih, najbolji vezni igrač svih vremena; Dino Rađa, svjetska košarkaška legenda i proslavljeni hrvatski olimpijac;  Mirko „Cro Cop“ Filipović, sportska legenda i jedan od najpoznatijih majstora borilačkih vještina na svijetu te Gari Kasparov, šahovski velemajstor i, prema mišljenju mnogih, najveći šahist svih vremena.

Upravo zbog svega navedenog, Specijalna bolnica Sv. Katarina danas je prepoznati Europski centar izvrsnosti, a o čemu svjedoče i brojni pacijenti te vrhunski sportaši koji su tijekom posljednjih nekoliko godina pregledani, dijagnosticirani, operirani i/ili rehabilitirani u našoj Bolnici.

Djelatnici Specijalne bolnice Sv. Katarina.jpg
Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba