Izbornik
Tim stručnjaka -> Tadija Petrović, dr. med. specijalist ortopedije i traumatologije

Tadija Petrović, dr. med. specijalist ortopedije i traumatologije

Dr. Tadija Petrović  specijalist je ortopedije i traumatologije mišićno-koštanog sustava. Otac je troje djece. Rođen je 1983. u Splitu. Nakon završenog Medicinskog fakulteta u Zagrebu odrađuje obavezni pripravnički staž na KB Sveti Duh. Od  2011. je zaposlen na Klinici za Traumatologiju KBC „Sestre milosrdnice“ u Zagrebu. Područje interesa su svi veliki zglobovi (rame, lakat, kuk, koljeno i gležanj), s posebnim naglaskom na gornje ekstremitete. Usavršio se u liječenju sportskih ozljeda, ugradnji endoproteza i liječenju prijeloma navedenih zglobova. Predavač je Sveučilišta Libertas u Zagrebu na predmetu Ortopedija i traumatologija.

2014. kao dio tima pod vodstvom prof. Kolundžića među prvima na svijetu uspješno izvodi jedan od nakompleksnijih i najinovativnijih operacijskih zahvata u području ortopedije- ugradnju 3D implantata zdjelice kod pacijentice kojoj je sarkom zahvatio crijevnu kost.

Tijekom 2014. i 2015. proveo je 8 mjeseci na Klinici za ortopediju i traumatologiju Sveučilišne bolnice „Inselspital“ u Bernu, Švicarska, gdje se pod vodstvom prof. Siebenrocka i prof. Zumsteina usavršavao u liječenju ozljeda i artroza u području ramena i lakta. Pri tome je samostalno izveo 150 artroskopskih i otvorenih operacija na spomenutim zglobovima.

2016.-2020. usavršava se na međunarodnim tečajevima najviše kategorije: iz područja endoprotetike koljena (Stolzalpe, Austrija - prof. Hofmann), sportske traumatologije (Ankara, Turska), ozljeda i artroza lakta (Basel, Švicarska i Madrid, Španjolska)

2020. se usavršava u privatnim bolnicama „Orthopadie Sonnenhof“  i „Engeriedspital“ u Bernu, Švicarska, gdje radi kao operater u timu prof. Zumsteina, jednog od vodećih svjetskih autoriteta iz područja ramena, lakta i sportskih ozljeda. Prilikom svog boravka uspješno izvodi preko 400 operacija iz navedenog područja.

Objavio je više znanstvenih radova u domaćim i međunarodnim znanstvenim časopisima. Recezent je u nekima od najutjecajnijih ortopedskih časopisa: JSES (Journal of Shoulder and Elbow Surgery), BMC Musculoskeletal Disorders  i AOTS (Archives of Orthopaedic and Trauma Surgery). Pred obranom je doktorske disertacije iz područja uzgoja autologne hrskavice u perfuzijskom bioreaktoru. Kao pozvani predavač odradio je više predavanja na domaćim i međunarodnim kongresima. Na najuglednijem europskom kongresu EFORT  2018. u Barceloni sudobitnik je nagrade za najbolji znanstveni rad.

Od 2010. liječnik je košarkaškog kluba Cibona-Zagreb, hrvačke i boksačke reprezentacije gdje je imao priliku raditi sa nekim od naših najuspješnijih sportaša (NBA: Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Ivica Zubac HRVAČI: Žugaj, Etlinger i BOKSAČI: Babić, Milun, Pijetraj)

Član je upravnog odbora Hrvatskog Ortopedskog Društva, član odbora za istočnu Europu SECEC-a (krovne europske organizacije za kirurgiju ramena i lakta), član ESSKE (European Society for Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy)

Specijalnoj bolnici sv. Katarina pridružuje se u veljači 2021.

Naši liječnici i iskustva pacijenata

Pročitajte njihova stvarna i inspirativna iskustva!

Novosti

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba
Dogovorite pregled