Izbornik
Tim stručnjaka -> Dr. sc. Neven Starčević, dr. med.

Dr. sc. Neven Starčević, dr. med.

specijalist opće kirurgije, uži specijalist traumatologije

Rođen je u Zagrebu, gdje pohađa osnovnu školu i XVI. gimnaziju. 2003. godine upisuje Medicinski Fakultet Sveučilišta u Zagrebu kao jedan od 20 najbolje rangiranih pristupnika na razredbenom ispitu, isti završava 2009. godine s prosjekom ocjena 4,54. Dobitnik Dekanove nagrade kao najbolji student. Tijekom VI. godine dobitnik Sveučilišne stipendije kao jedan od najuspješnijih studenata sveučilišta te akademske godine. Pripravnički staž završava 2010. godine., a specijalizaciju iz opće kirurgije započinje 2011. na Klinici za kirurgiju Kliničke Bolnice “Sveti Duh” te specijalistički ispit polaže 2015. godine kojim stječe naslov specijalista opće kirurgije. Doktorski studij Medicinskog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu upisuje 2013. g., a disertaciju pod nazivom „Utjecaj BPC 157 na cijeljenje frakture, ektopičnu kost i heterotopnu osifikaciju u štakora“ uspješno brani 2017. g.

Održao je predavanje, tijekom kojega je predstavio rezultate istraživanja provedenog u sklopu izrade doktorske disertacije, kao pozvani predavač na simpoziju „IUPHAR GI SECTION 2017“ koji je održan na Medicinskom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Užu specijalizaciju iz traumatologije lokomotornog sustava započinje 2016. na Odjelu za traumatologiju Klinike za kirurgiju KB „Sveti Duh“. Pohađao je višednevni praktični tečaj „Operativni pristupi u traumatologiji“, koji je organiziran u suradnji s Medicinskim Fakultetom Sveučilišta u Rijeci. 2018. godine je dobio stipendiju „The Austrian-American Foundation“ pod nazivom „Open Medical Institute“ u sklopu čega  uspješno pohađa seminar „Bone and Joint surgery“ u Salzburgu. Također, uspješno pohađa „Arthrex trauma course“ u Munchenu, Njemačka.

Sudjelovao je u nastavi predmeta „Temelji liječničkog umijeća“ na Medicinskom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kao vanjski suradnik u akad. god. 2017/2018. Uspješno je pohađao razne međunarodne tečajeve.

2022. g. imenovan za stalnog sudskog vještaka iz područja kirurgije - traumatologije pri Županijskom sudu u Zagrebu.

Uže područje stručnog interesa su liječenje prijeloma i ozljeda lokomotornog sustava, ugradnja endoproteza te kirurgija ručnog zgloba i šake.

Dr.sc. Neven Starčević je specijalist opće kirurgije, uži specijalist traumatologije koji iza sebe ima zavidan broj operacija prijeloma, ugradnji endoproteza i zadovoljnih pacijenata kao i iskustvo u liječenju raznih komplikacija vezano uz ozljede lokomotornog sustava.

Naši liječnici i iskustva pacijenata

Pročitajte njihova stvarna i inspirativna iskustva!

Testimonial - Tiho Ramović
Tiho Ramović
Osteosinteza prsta

„U Specijalnoj bolnici Sv. Katarina sam već imao nekoliko specijalističkih pregleda. Poučen prijašnjim pozitivnim iskustvom iz tih pregleda na kojima su zaposlenici uvijek bili nasmijani i pristupačni, za mene nije bilo dvojbe u odabiru bolnice u kojoj ću napraviti zahvat koji mi je potreban. Vezano uz cjelokupnu uslugu, od prvog posjeta fizijatru, RTG snimanja, dijagnoze, ponuđenih opcija liječenja te same operacije i smještaja mogu samo reći pohvale. Prvo što me zadivilo je brzina obrade. Od cijelih sat i pol koliko sam proveo u bolnici, u samoj čekaonici sam proveo ukupno 10 minuta. Samo liječenje i smještaj su bili besprijekorni. Dojam da sam u hotelu, a ne u bolnici je pomogao da umiri nervozu prije operacije koja je bila isti dan. Velike pohvale i anesteziološkom osoblju, kao i medicinskim sestrama koje su svojim opuštenim (ali i dalje profesionalnim) pristupom pomogle čak i dok su me vozili u operacijsku salu. Iz cijelog tog navedenog iskustva, bilo mi je jasno da svi zaposlenici daju sve od sebe kako bi se pacijenti osjećali što ugodnije. Moj opći dojam je bio kao da sam jedini pacijent koji se nalazi u bolnici i da se sve vrti oko mene. Veliko hvala i gospođi koja je dolazila 3 puta dnevno očistiti moj apartman i uz to je još bila nasmijana i uvjeravala me kako sam u odličnim rukama! Dr. Starčević je bio uvelike zaslužan za moju odluku da obavim zahvat u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina. Oduševila me njegova izravnost i način na koji je objasnio problem na jednostavan način u kratkim crtama. Njegov stav i temeljit opis potencijalnih opcija i posljedica mi je dao do znanja da će cijeli oporavak trajati najkraće moguće i da su rizici minimalni. Također, njegova profesionalnost nakon operacije mi je samo utvrdila taj dojam, gdje mi je na najjednostavniji mogući način opisao kako je zahvat izvršen i da će oporavak biti što je brži moguć. Danas, 2 dana nakon operacije, iako je zavoj još tu, već se osjećam kao da operacije nije nikad ni bilo.“

Kod pacijenta je rađena osteosinteza prsta, a zahvat je izveo dr. sc. Neven Starčević, dr. med., specijalist opće kirurgije, uži specijalist traumatologije.

Više
Traumatologija – hitno zbrinjavanje prijeloma i ozljeda
Prvi privatni Centar za traumatologiju u Hrvatskoj

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba