Izbornik
Tim stručnjaka -> Dr. sc. Mislav Malić, dr. med.

Dr. sc. Mislav Malić, dr. med.

FEBORL-HNS, specijalist otorinolaringolog

Dr. Mislav Malić pridružuje se timu Specijalne bolnice Sv. Katarina početkom 2022. godine.

Doktor Mislav Malić diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2013. godine, gdje je i nagrađen Dekanovom nagradom za najboljeg studenta završne godine studija. Na Klinici za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata KBC-a „Zagreb“ je 2015. godine započeo specijalizaciju iz otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata. Dio specijalizacije odradio je na prestižnim Klinikama u Piacenzi i Veroni u Italiji. Specijalistički ispit iz otorinolaringologije polaže 2020. godine. U svibnju 2022. godine položio je Europski ispit iz otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata (EBEORL-HNS) te stekao titulu FEBORL-HNS (Fellow of the European Board of Otorhinolaryngology and Head and Neck Surgery). Završio je poslijediplomski doktorski studij na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 2023. godine.

Usavršavao se i aktivno sudjelovao na brojnim međunarodnim tečajevima i kongresima iz otorinolaringologije u Austriji, Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Belgiji, Japanu, Švicarskoj i drugdje. Uže područje interesa mu je otologija, minimalno invazivna endoskopska kirurgija uha i nagluhosti, kirurgija baze lubanje uključujući kompleksne operacije tumora slušnog živca te plastično rekonstruktivna kirurgija glave i vrata. Pionir je endoskopske kirurgije uha u Hrvatskoj gdje je 2018. godine izveo prvi takav zahvat na ovim prostorima, čime je započela nova era otologije u Hrvatskoj.

Dobitnik je nagrade za akademsku izvrsnost, nagrade za najbolji prikaz slučaja te nagrade za najbolju kiruršku tehniku na tečaju iz otologije i kirurgije temporalne kosti od Američko austrijskog društva i Weill Cornell Sveučilišta iz New York-a 2021. godine. Aktivni je član Europskog društva za otologiju i neurootologiju, Europskog društva za kirurgiju baze lubanje, Svjetske organizacije za endoskopsku kirurgiju uha (IWGESS) i Hrvatskog društva za otorinolaringologiju. Autor je preko 10 znanstvenih radova u domaćim i međunarodnim znanstvenim časopisima.

Najdoktor recenzije pogledajte na: Mislav Malić, dr. med.

Naši liječnici i iskustva pacijenata

Pročitajte njihova stvarna i inspirativna iskustva!

Testimonial - Vita Mandekić (majka Ines Mandekić)
Vita Mandekić (majka Ines Mandekić)
Tonzilektomija – operacija krajnika

„Zbog učestalih upala - angina koje su liječene antibioticima te PFAPA sindroma kćeri - preporuka otorinolaringologa je bila operacija krajnika, tj. tonzilektomija. Međutim, radi dugog perioda čekanja na termin operacije u javnoj bolnici te zbog bojazni da bi se termin radi ponovne bolesti mogao opet prolongirati, što se već jednom ranije i dogodilo, odlučili smo se javiti u Specijalnu bolnicu Sv. Katarina. Već idući dan nakon kontakta zakazan je kontrolni pregled kod dr. sc. Mislava Malića, a sama tonzilektomija dogovorena je osmi dan od kontrolnog pregleda. Također, dogovorena je i antibiotska zaštita preventivno pred zahvat kako se zbog bolesti ne bi morala odgađati operacija. Prilikom pregleda i prije zahvata doktor i medicinske sestre pružile su nam sve potrebne informacije glede samog zahvata, tijeka operacije te postupanja i njege nakon zahvata. Osoblje bolnice je ljubazno, sestre su jako drage, vedre i strpljive. Sam operativni zahvat je prošao u najboljem redu, kao i postoperativni oporavak kod kuće. Zahvat je obavljen u 8 ujutro, a u 14 sati smo već bili otpušteni kući. Kćeri je cijelo iskustvo ostalo u pozitivnom sjećanju i kaže da su joj sestre (posebno sestra Silvija) i doktor Malić najbolji ikada. Mi kao roditelji također bismo preporučili svakome bolnicu Sv. Katarina zbog divnog osoblja i odnosa prema pacijentima, kao i njihovoj pratnji.“

Kod pacijentice je rađena operacija krajnika (obostrana tonzilektomija), a zahvat je izveo dr. sc. Mislav Malić, dr. med., FEBORL-HNS, specijalist otorinolaringolog.

Više

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba