Izbornik
Tim stručnjaka -> Mislav Malić, dr. med., FEBORL-HNS, specijalist otorinolaringolog

Mislav Malić, dr. med., FEBORL-HNS, specijalist otorinolaringolog

Dr. Mislav Malić pridružuje se timu Specijalne bolnice Sv. Katarina početkom 2022. godine.

Doktor Mislav Malić diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2013. godine, gdje je i nagrađen Dekanovom nagradom za najboljeg studenta završne godine studija. Pripravnički staž odradio je na Klinici za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju u KB Dubrava. Na Klinici za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata KBC-a „Zagreb“ je 2015. godine započeo specijalizaciju iz otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata. Dio specijalizacije odradio je na prestižnim Klinikama u Piacenzi i Veroni u Italiji. Specijalistički ispit iz otorinolaringologije polaže 2020. godine. Završio je stručni poslijediplomski studij iz otorinolaringologije, a polaznik je poslijediplomskog doktorskog studija na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je u postupku pisanja doktorske disertacije.

Usavršavao se i aktivno sudjelovao na brojnim međunarodnim tečajevima i kongresima iz otorinolaringologije u Beču, Salzburgu, Dresdenu, Parizu, Milanu, Varšavi, Glasgowu i drugdje. Uže područje interesa mu je otologija, minimalno invazivna endoskopska kirurgija uha i nagluhosti, kirurgija baze lubanje uključujući kompleksne operacije tumora slušnog živca te plastično rekonstruktivna kirurgija glave i vrata. Pionir je endoskopske kirurgije uha u Hrvatskoj gdje je 2018. godine izveo prvi takav zahvat na ovim prostorima, čime je započela nova era otologije u Hrvatskoj. Također, osnivač je i voditelj međunarodno priznatog tečaja iz endoskopske kirurgije uha koji je prvi put organiziran 2020. godine u Zagrebu.

Dobitnik je nagrade za akademsku izvrsnost, nagrade za najbolji prikaz slučaja te nagrade za najbolju kiruršku tehniku na tečaju iz otologije i kirurgije temporalne kosti od Američko austrijskog društva i Weill Cornell Sveučilišta iz New York-a 2021. godine. Aktivni je član Europskog društva za otologiju i neurootologiju, Europskog društva za kirurgiju baze lubanje, Svjetske organizacije za endoskopsku kirurgiju uha (IWGESS) i Hrvatskog društva za otorinolaringologiju. Autor je preko 10 znanstvenih radova u domaćim i međunarodnim znanstvenim časopisima.

2022. godine položio je Europski ispit iz otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata (EBEORL-HNS) te stekao titulu FEBORL-HNS (Fellow of the European Board of Otorhinolaryngology and Head and Neck Surgery).

Najdoktor recenzije pogledajte na: Mislav Malić, dr. med.

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba