Inovativni i minimalno invazivni postupak kombinacija je terapije autolognog mikrofragmentiranog masnog tkiva i terapije trombocitima bogatom plazmom.

U Specijalnoj bolnici Sv. Katarina ekskluzivno nudimo našim pacijentima terapiju „Activated Mesenchymal Pericyte Plasma“ (AMPP®), inovativni i minimalno invazivni postupak koji omogućava izrazito brz oporavak.

Ovaj inovativni i minimalno invazivni postupak kombinacija je terapije autolognog mikrofragmentiranog masnog tkiva i terapije trombocitima bogatom plazmom (PRP).

  • Minimalno invazivna procedura
  • Može odgoditi velike operacije
  • AMPP® može poboljšati oporavak nakon operativnih zahvata
  • Nema velikih rezova
  • AMPP® može pomoći ako Vam ozljeda ili bol predstavljaju problem u izvođenju dnevnih aktivnosti
  • Ako imate bol/ograničenu pokretljivost u zglobu, AMPP® može biti jako uspješan
  • Ako ste već isprobali fizikalne terapije, analgetike i protuupalne lijekove ili injekcije kortikosteroida, AMPP® Vam nudi minimalno invazivnu alternativu u liječenju boli
  • Ako imate problem s tetivom, ligamentom i/ili mišićem, AMPP® može biti uspješna terapijska opcija

  Nemojte trpiti bol, rezervirajte svoj termin za pregled odmah.

  Tko su kandidati

  • Ozljede i bolesti koje onemogućuju ili ograničuju dnevnu fizičku aktivnost i kretanje
  • Bolni zglobovi s ograničenim opsegom pokreta (artritis, osteoartritis, zglobna degeneracija)
  • Ozljede mekih tkiva poput tetiva, ligamenata i/ili mišića
  • Koristimo AMPP® za sve veće zglobove naših pacijenata

  AMPP je relativno procedura bez rizika, ali možete osjetiti neke prolazne nuspojave, od kojih će većina nestati kroz par dana. Vaš liječnik će Vam objasniti sve moguće nuspojave prije zahvata. Te nuspojave uključuju:

  • Bol, oticanje ili utrnulost tretiranog područja
  • Modrice, crvenilo ili petehijalna krvarenja (crvene točkice) na koži
  • Blago do umjereno oticanje i/ili lokalna upala na mjestu aplikacije
  • Nakupljanje tekućine je rijetko
  • Nedostatak uspješnosti terapije

  AMPP čini osnovu procesa i pristupa održavanju funkcionalnog i bezbolnog zgloba. Ovaj pristup obuhvaća i čitavu promjenu životnog stila kako bi se pacijentu s artritisom omogućilo funkcioniranje bez opsežne operacije.

  Nužna je redovita tjelovježba kako bi se održao i popravio opseg pokreta u zglobovima kao i mišićna snaga koja pruža podršku i zaštitu samome zglobu. Tjelovježba će Vam pomoći u očuvanju forme i u treniranju tijela da održava ravnotežu među zglobovima, što će smanjiti osjećaj nestabilnosti i slabe kontrole udovima. Također, ovim putem ćete održavati normalnu tjelesnu masu i time ne stavljati dodatni teret na Vaše zglobove.

  Filozofija bolnice je monitorirati i preispitivati sve naše pacijente u tri dodatne konzultacije u jednoj godini od zahvata. Nužno nam je da omogućimo pacijentima zadovoljno praćenje te da budemo informirani i sigurni kako svaki naš pacijent reagira na naše liječenje.

  Naši specijalisti i partneri su posvećeni podupiranju rasta našeg istraživanja u ovom modernom polju zdravstvene zaštite. Biti ćete kontaktirani od strane našeg istraživačkog tima kako bi ispunili određene upitnike kako bismo mogli znanstveno mjeriti Vaš napredak u liječenju.

  Saznajte jeste li i Vi kandidat za navedeni postupak!


  Opis postupka

  1. Prikupljanje masti

  Ukoliko ste kandidat za navedeni postupak naš kirurg uklanja mast iz vašeg trbuha kroz dva mala reza (manje od 1 cm svaki). Tijekom postupka mikro-fragmentacije, mast se ispire, procesuira u manje fragmente, pri kojem ostaju sve bitne stanične koponente koje potiču regenerativne procese, dok se stanične nečistoće kao što su krv, ostatci stanica i ulja uklanjaju.

  Dodatnu jednostavnost postupka čini primjena lokalne anestezije (ne morate se uspavati).

  Ovaj postupak izvodi se modernom tehnologijom koja koristi prirodnu i snažnu regenerativnu sposobnost vlastitoga masnoga tkiva.

  Više o navedenom postupku pogledajte OVDJE.

  2. Prikupljanje krvi

  Kako bi napravili PRP injekciju, krv je prikupljena iz vena ruke na jednak način kao što se uzima i kod krvnih pretraga. Krv se potom centrifugira u posebnim sustavima kako bi se izdvojio dio bogat trombocitima i faktorima rasta. Terapija plazmom bogatom trombocitima (PRP) procedura je koja sadrži izdvajanje trombocitima bogat dio vlastite krvi, koji se potom aplicira u ozlijeđeno područje sa ciljem lokalnog povećanja koncentracije trombocita i faktora rasta.

  3. Aplikacija

  Kombinacija autolognog mikrofragmentiranog masnog tkiva i trombocitima bogate plazme (AMPP®) je aplicirana od strane našeg kirurga u ozlijeđeno ili bolno područje pod kontrolo ultrazvuka kako bi se osigurala preciznost. AMPP® koristi prirodni potencijal tijela da poboljša i popravi štetu prouzročenu degeneracijom i to koristeći stanice i faktore rasta iz vlastitog masnog tkiva i krvi. Pacijent dolazi u bolnicu ujutro na dan zahvata te se otpušta iz bolnice dva do tri sata nakon zahvata.

  Vaše stanice ostaju nepromijenjene i nijedna dodatna kemijska tvar nije dodana.


  Rezultati terapije AMPP®

  Kombinacija aplikacije autolognog mikrofragmentiranog masnog tkiva i trombocitima bogate plazme pojačava se prirodni regenerativni tjelesni proces u popravku oštećenja i smanjuje se bol prouzročenu artritisom ili zglobnom degeneracijom.

  Preko 35,000 pacijenata liječeno je "aplikacijom mezenhimalnih matičnih stanica iz masnog tkiva " u cijelome svijetu, rezultiravši s visokim postotkom uspješnih ishoda. PRP se koristi preko 20 godina u liječenju ozljeda, nižih stupnjeva artritisa i degenerativnih stanja. PRP intenzivira mehanizme koji omogućuju tijelu da cijeli brže i uspješnije.

  Pogledajte iskustvo našeg košarkaša Marka Arapovića:

  Naš tim sastoji se od iskusnih stručnjaka u području ortopedije, radiologije, ultrazvuka i regenerativne medicine.

  Obratite nam se s povjerenjem i dogovorite pregled te se uvjerite u prednosti minimalno invazivnih metoda.

  0800 84 88
  01 2867 400
  info@svkatarina.hr


  Pošaljite poruku: