Bitno je odabrati stručnjaka koji se bavi baš tim područjem te ima iskustvo i znanje.

Odabir pravog ginekologa za estetsko-regenerativne tretmane i zahvate može biti izazovan zadatak. Osim što tražite stručnjaka s medicinskim znanjem i iskustvom, želite i nekoga tko će razumjeti vaše želje i potrebe. Prije svega je bitno odabrati nekoga tko se bavi baš tim područjem, a takvih je u Hrvatskoj, nažalost, još uvijek jako malo. Zbog toga u Sv. Katarini održavamo radionice iz tog područja kako bismo educirali ostale ginekologe i potaknuli ih da se počnu baviti tim područjem koje je zapravo izuzetno važno za žene. Također, jako je bitna ustanova u kojoj se izvode takvi zahvati, odnosno renomirana ustanova koja je izuzetno pažljiva u odabiru stručnjaka, opreme i materijala s kojima se radi.

Kakav je postupak konzultacija prije odluke o estetskom zahvatu?

Prije svakog estetskog tretmana ili zahvata bitno je uzeti detaljnu anamnezu pacijentice, vidjeti ima li konkretnih tegoba ili se radi o estetskom nezadovoljstvu određenim dijelom intimnog područja. Nakon što pažljivo poslušamo pacijenticu slijedi klinički pregled te zatim i konzultacije oko predloženog tretmana ili zahvata, a kojih u Sv. Katarini izvodimo jako puno, od neinvazivnih (poput pilinga i radiofrekvencije) do minimalno invazivnih (poput primjene hijaluronskih filera i vaginalnih niti) do naposljetku i operativnih zahvata (poput labioplastike i himenoplastike). Jako nam je bitan individualni pristup svakoj pacijentici prema onome što je pacijentici bitno, ali i onome što je moguće u njenom slučaju.

Tijek oporavka nakon najčešćih zahvata

Uvijek se trudimo dati potpuno jasne i detaljne upute pacijentici kako bi se pripremili za određeni tretman ili zahvat. Naravno da pacijentice najviše zanima koliki je tijek oporavka, nakon koliko se mogu vratiti na radno mjesto i svojim svakodnevnim aktivnostima (sport, odnosi i slično), pogotovo u današnje vrijeme kad svi imamo poteškoća s nedostatkom vremena. Bitno je svakoj pacijentici u detalje objasniti tijek samog tretmana ili zahvata, kako točno se izvodi te kako se ponašati nakon samog tretmana ili zahvata, na primjer kako se tuširati, kako njegovati ranu ukoliko postoji, kakvo donje rublje nositi, koje kreme i gelove koristiti i slično. Također, bitno je naglasiti da je kod neinvazivnih i minimalno invazivnih metoda vrijeme oporavka minimalno te se pacijentica može praktički odmah ili vrlo brzo vratiti svakodnevnim aktivnostima te nije potrebno izbivanje s radnog mjesta i bolovanje. Kod operativnih zahvata je oporavak malo duži te je potrebno mirovanje otprilike tjedan dana, ali trudimo se i prije zahvata i nakon zahvata pacijenticama dati sve detaljne upute kako bi taj oporavak bio brži i sigurniji.

Kontinuirana edukacija

Bitno je praćenje stručne literature, posjećivanje europskih i svjetskih kongresa iz tog područja te povezivanje i razmjena iskustva s kolegama, kojih je kao što smo spomenuli, u Hrvatskoj i regiji malo ili nikako, ali na europskoj i svjetskoj razini situacija je puno bolja i tu se trudimo sudjelovati u tome i biti u korak sa svim trendovima u tom području. Specijalna bolnica Sv. Katarina, regionalni holistički centar estetske ginekologije koji uključuje i funkcionalnu i estetsku komponentu intimnog zdravlja žena, je mjesto gdje dolaze liječnici čak iz zapadnih zemalja kako bi prisustvovali radionicama.

Korištenje najnovije opreme i proizvoda

U Sv. Katarini koristimo vrhunsku i najmodernije proizvode i opremu. Na primjer, radiofrekvencija je zlatni standard pomlađivanja i korekcije te zatezanja tkiva intimne regije, pa smo se i za taj smjer odlučili prilikom odabira opreme. Radiofrekvencija je sigurnija metoda, u odnosu na laserske metode, nakon koje nema komplikacija u vidu nekroze, fistula i slično. Koristimo Neauvia Sectum inovativni uređaj za neinvazivnu primjenu koja djeluje na obnovu elastina i kolagena, tj. vezivnog tkiva i zatezanju vaginalnog tkiva, čime direktno pridonosi smanjenju simptoma stresne urinarne inkontinecije, tj. nekontroliranom otjecanju mokraće kod napora, oblikovanju stidnih usana, zatezanju i suženju vaginalnog kanala te poboljšanju seksualnog zadovoljstva.

Koje preporuke dati pacijenticama prije i nakon zahvata kako bi se osigurali najbolji rezultati i sigurnost?

Prije svega je bitno uskladiti očekivanja pacijentice i realne mogućnosti, transparentnim i otvorenim razgovorom i pitanjima koje će usmjeriti pacijenticu, jer puno puta se pacijentice srame reći što ih zaista muči. Prvenstveno pacijentica mora osjetiti povjerenje, uz prijateljski i topli pristup, znajući da je u sigurnom okruženju i da nema potrebe da ju bude sram pričati o svojim tegobama, pogotovo što postoji rješenje koje im može značajno poboljšati kvalitetu života. Stoga se javite s povjerenjem i bez srama u ambulantu našeg Marka Kisića, dr. med., specijalista ginekologije i porodništva, subspecijalista ginekološke endokrinologije, humane reprodukcije i menopauzalne medicine koji je pionir estetske ginekologije u Hrvatskoj te se bavi uslugama iz širokog područja ginekologije i opstreticije, od redovitog ginekološkog pregleda, kontrole trudnoće, obrade neplodnosti pa do širokog spektra ginekoloških operativnih zahvata i estetskih korekcija intimnog područja kod žena.

Pošaljite poruku: