Izbornik
Tim stručnjaka -> Doc.dr.sc. Željko Jeleč

Doc.dr.sc. Željko Jeleč

specijalist ortopedije, subspecijalist traumatologije lokomotornog sustava

Doc.dr.sc. Jeleč je ortoped sa bogatim iskustvom iz područja endoprotetike kuka i koljena, artroskopskih operacija koljena kao i operacijskog i konzervativnog liječenja brojnih bolesti iz područja opće ortopedije.

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1999. godine a specijalizaciju iz ortopedije završio je 2008. godine na Klinici za ortopediju KBC Zagreb. Tijekom specijalizacije završio je tečaj muskuloskeletnog ultrazvuka, stručni poslijediplomski studij iz ortopedije te je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu obranio magistarski rad na temu „Promjena omjera respiracijskih plinova u djece i adolescenata”. Osim na Klinici za ortopediju Šalata, dio specijalizacije provodi i na Klinici za traumatologiju te Odjelu za vaskularnu kirurgiju Kliničke bolnice Merkur. Nakon završetka specijalizacije radio je na Odjelu za ortopediju Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, gdje je u razdoblju od srpnja 2012. do kraja 2015. godine obnašao dužnost voditelja odjela. 2011. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu obranio je doktorsku disertaciju na temu „Učinak flavonoida na osteoporozu prouzročenu retinoičnom kiselinom u štakora”. Tijekom rada na Odjelu za ortopediju OB Sisak redovito je pohađao brojne specijalizirane tečaje i seminare iz područje endoprotetike te artroskopske kirurgije.

Autor je nekoliko stručnih i znanstvenih radova te autor ili koautor brojnih kongresnih (usmenih ili poster) priopćenja.

Doc.dr.sc. Jeleč je tijekom nekoliko natjecateljskih sezona od strane Hrvatskog nogometnog saveza bio licencirani liječnik NK Croatia Sesvete (1. i 2. HNL).

Uže područje interesa dr.sc. Jeleča su endoprotetika, artroskopija te sportska traumatologija. Član je Hrvatskog ortopedskog društva, Hrvatskog udruženja ortopeda i traumatologa te Hrvatskog društva za sportsku traumatologiju i artroskopiju.

Specijalnoj Bolnici Sv. Katarina priključuju se u travnju 2016.

Najdoktor recenzije pogledajte na: Doc. dr. sc. Željko Jeleč

Naši liječnici i iskustva pacijenata

Pročitajte njihova stvarna i inspirativna iskustva!

Testimonial - Vedran Prelogović
Vedran Prelogović
Rekonstrukcija prednjeg križnog ligamenta (ACL) i parcijalna endoproteza (PEP) koljena

Specijalna bolnica Sv. Katarina slovi za jednu od najboljih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj. Moje dosadašnje iskustvo s pruženom uslugom, medicinskim osobljem i liječnicima to potvrđuje. U Bolnicu sam prvi put došao u svibnju prošle godine zbog problema s desnim koljenom (bolovi, otežano hodanje). Nakon MR-a i prve dijagnoze koju je postavio prof. dr. sc. Igor Borić, dr. med., primarijus, specijalist radiologije, ravnatelj Specijalne bolnice Sv. Katarina, stupio sam u kontakt s doc. dr. sc. Željkom Jelečom, specijalistom ortopedije, subspecijalistom traumatologije lokomotornog sustava. Doktor mi je stručno i na jednostavan način objasnio detalje o zahvatu i tijeku oporavka. Ističem da je dr. Jeleč vrlo susretljiv, profesionalan te da je u periodu prije i poslije operacije svojom smirenošću i ljudskošću značajno olakšao čitav proces.

Operacija koljena (rekonstrukcija prednjeg križnog ligamenta i parcijalna endoproteza koljena) izvršena je početkom siječnja. Zahvaljujući izuzetno ljubaznom, pristupačnom i stručnom osoblju (medicinskim sestrama i liječnicima) petodnevni boravak u bolnici bio je ugodan, što smatram izuzetno važnim jer su strah i anksioznost koje sam osjećao brzo nestali.

Fizikalnu terapiju i rehabilitaciju započeo sam sedam dana nakon zahvata s fizioterapeutkinjom Jelenom Kelemen. Jelena je susretljiva, smirena, strpljiva, stručna i puno mi je pomogla da ubrzo počnem hodati bez štaka, da se vratim svakodnevnim aktivnostima i da oporavak ide prema željenom cilju. Također bih pohvalio i ostale fizioterapeute, a posebno Ivanu Glavač s kojom sam jedno vrijeme radio.

HVALA osoblju bolnice Sv. Katarina na svemu pruženom!

Kod pacijenta je rađena rekonstrukcija prednjeg križnog ligamenta (ACL) i parcijalna endoproteza (PEP) koljena, pri čemu su ova dva, inače standardno odvojena, zahvata po prvi puta u Sv. Katarini napravljena tijekom iste operacije. Zahvat je izveo doc. dr. sc. Željko Jeleč, specijalist ortopedije, subspecijalist traumatologije lokomotornog sustava.

Više
Iskustvo pacijentice – Ugradnja umjetnog zgloba kuka direktnim prednjim pristupom
Ugradnja totalne endoproteze kuka i totalne endoproteze koljena - iskustvo pacijentice

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba