Izbornik
Centri izvrsnosti -> Radiologija i dijagnostika -> Color Doppler vena i arterija ruku

Color Doppler vena i arterija ruku

Color Doppler vena i arterija ruku je pregled kojim se ocjenjuje protok krvi kroz vene i arterije ruku. Koristi se za analizu aterosklerotskih promjena, plakova, suženja ili proširenja arterija te za dijagnosticiranje proširenih površinskih vena, duboke venske tromboze i površinske tromboze.

Kada napraviti Color Doppler vena i arterija ruku?

Color Doppler vena i arterija ruku preporučuje se napraviti kada su prisutni bolovi u mišićima ruku pri radu, otekline ruku, vidljive promjene boje i temperature prstiju na rukama, gangrenozne promjene te vidljivo proširene vene. Pretraga je potpuno bezbolna i bezopasna jer se za nju koristi samo ultrazvučna sonda koja se prislanja na kožu pacijenta, a prethodno se namaže gelom radi boljeg prijenosa ultrazvučnog signala. Color Doppler bojom na ekranu prikazuje prohodnost krvnih žila te smjer i brzina kretanja krvi u žilama ruku.

Kako se pripremiti za Color Doppler vena i arterija ruku?

Nije potrebna nikakva posebna priprema za CD vena i arterija ruku.

Cijena UZV Color Doppler vena i arterija ruku

Zatražite naš aktualni cjenik. Unesite svoju email adresu na linku Cjenik za radiologiju i dijagnostiku te saznajte cijena za UZV Color Doppler vena i arterija ruku. Poslat ćemo vam cijene naših usluga na email u najkraćem mogućem roku. Hvala vam na povjerenju.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba