Izbornik
Centri izvrsnosti -> Radiologija i dijagnostika -> O magnetskoj rezonanci (rezonanciji)

Magnetska rezonanca (rezonancija)

Snimanje magnetskom rezonancijom (MR) je neinvazivna radiološka dijagnostička pretraga sa slojevnim prikazom tijela.

Za nastanak slike kod MR koristi se snažno magnetsko polje u koje se smješta pacijent, radiofrekventni valovi koji daju energiju, te računala pomoću kojih dobivamo jasnu sliku organa, mekog tkiva, kostiju i zglobova, odnosno svih struktura u unutrašnjosti tijela.

U oslikavanju magnetskom rezonancijom ne koristimo se ionizirajućim zračenjem (kao npr. kod rendgenskog snimanja).

MR snimanje omogućuje bolji uvid u pojedine dijelove tijela i promjene uvjetovane različitim bolestima od onog dobivenog drugim radiološkim pretragama kao što su rendgensko snimanje, kompjutorizirana tomografija ili ultrazvučna dijagnostika.

Magnetska rezonancija 3 T - najnovija tehnologija i najprecizniji anatomski prikaz organa i tkiva

MR snimanje uređajem Siemens - MAGNETOM Lumina s BioMatrix jačine 3T je najbrže dijagnostičko MR snimanje. MR uređaj jačine magnetskog polja 3T ima dvostruko jače magnetsko polje u odnosu na MR uređaj 1.5T te se odlikuje sljedećim prednostima:

 • Smanjenje zvučne buke pri snimanju
 • Ugodniji prostor i okruženje za pacijenta
 • Kraće vrijeme pregleda (kraći boravak u uređaju)
 • Precizniji anatomski prikaz organa i tkiva
 • Smanjenje potrebe za korištenjem kontrastnih sredstava
 • Veće mogućnosti biokemijskog oslikavanja hrskavice

Za ugodniji doživljaj pacijenta prilikom snimanja:

 • Velika i ugodno dizajnirana prostorija s MR uređajem
 • Mekana podloga za ležanje pacijenta pri snimanju
 • Manja buka u uređaju pri snimanju
 • Zvukovne upute za pacijenta prilikom snimanja

Tehničke karakteristike:

 • Jačina magnetskog polja  – 3 Tesla
 • Promjer otvora – 70cm
 • Dužina tunela uređaja – 1.86m
  IMG_2238mala.jpg
  Najnovija tehnologija i najprecizniji anatomski prikaz organa i tkiva

  Magnetska rezonancija 1.5 T

  Uređaj tvrtke Siemens - MAGNETOM Avanto Fit Biomatrix smatra se jednim od najnaprednijih na tržištu, predstavlja vrhunac tehnoloških dostignuća u području medicinske dijagnostike. Uređaj sadrži snagu polja od 1.5T i najsnažnije SQ engine gradijente na tržištu te ova tehnologija omogućuje istovremeni protok struje od  200 mT/m/s i amplitude gradijenata od 45 mT/m što pruža maksimalnu homogenost i pouzdanost slike čak i u najizazovnijim kliničkim uvjetima. Zahvaljujući sofisticiranoj softverskoj platformi myExam Companion, kombinirajući duboko učenje s umjetnom inteligencijom, MAGNETOM Avanto Fit Biomatrix omogućuje izuzetno kvalitetne slike i brze dijagnostičke rezultate.

  Sustav je također opremljen Hi-end računalom koje kontrolira impresivnih 200x48 ulaznih/izlaznih kanala, pružajući našim inženjerima jedinstven pristup personaliziranim pregledima. Ovime se postavljaju nove norme u području personalizirane medicine i radiologije, pružajući mogućnost preciznijih dijagnoza čak i u najkompleksnijim kliničkim scenarijima.

  Ovako opremljenim aparatom moguće je odgovoriti na kliničke upite iz svijeta neurologije, neurokirurgije, ortopedije, vertebrologije i spinalne kirurgije, onkologije, pedijatrije, endokrinologije, interne medicine, vaskularne i abdominalne kirurgije te ginekologije. Sve navedene grane medicine danas, radi ugrađenih operacijskih implantata kod pacijenata, zahtijevaju posebne sekvence, tzv. MARS sekvence, za redukciju artefakata (smanjenje smetnji na slici) kod prisustva metalnih implantata u tijelu - novi Avanto Fit Biomatrix raspolaže naprednom WARP i CS SEMAC paletom sekvenci, a kako bi posao bio obavljen na najvišoj mogućoj razini.

  MR 1.5T_NOVO.jpg

  Cijena snimanja magnetskom rezonancom

  Zatražite naš aktualni cjenik. Unesite svoju e-mail adresu na linku cjenik za radiologiju i dijagnostiku i saznajte koja je cijena za magnetsku rezonancu. Poslat ćemo Vam cijene naših usluga u što kraćem vremenskom roku. Hvala na Vašem povjerenju.

  Pošaljite poruku:

  Eu Logo
  ESIF Logo
  Hamag-Bicro Logo
  europski strukturni i investicijski fondovi
  Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba