Rightmed® test je sveobuhvatni farmakogenomski test kojim se utvrđuje kako Vaš organizam procesuira i metabolizira određene lijekove.

Rightmed® test je sveobuhvatni farmakogenomski test kojeg ordinira liječnik s ciljem analize Vaše DNA, a kojim se utvrđuje kako Vaš organizam procesuira i metabolizira određene lijekove. Rezultati testa temelje se na analizi gena, odgovornih za metabolizam lijekova te jasno ukazuju koji su za Vas najdjelotvorniji lijekovi, a koji to nisu. Kako bismo vam pomogli da što bolje razumjjete o kakvom se testu radi, sastavili smo popis od pet činjenica koje će Vam približiti RightMed® test:

1. Test je baziran na farmakogenomici

Farmakogenomika je znanost koja proučava kako naši geni ('genetika') reagiraju na lijekove. Istraživanja su pokazala da je DNA odgovorna za 95% naših reakcija na lijekove. Razumijevanjem naše genetike omogućavamo i jasnija predviđanja kako ćemo reagirati na određeni lijek. Rezultati farmakogenomskog testa pomažu liječniku interpretirati i odrediti najbolju moguću terapiju s najmanjim brojem nuspojava.

Smatrate da nemate odgovarajuću terapiju? Javite nam se s povjerenjem i dogovorite termin!

2. Test je razvijen u suradnji s Mayo klinikom

Kao jedna od vodećih zdravstvenih institucija u svijetu, Mayo klinika je i predvodnica u području farmakogenomike. Ponosni smo što je RightMed® test razvijen u suradnji s liječnicima i farmakogenomskim stručnjacima s Mayo klinike, Dr. Johnom Blackom, Dr. Lieweiom Wangom i Dr. Richardom Weinshilboumom. Bez obzira na dostupnost sve većeg broja genetičkih testova na tržištu, važno je pronaći vjerodostojni test koji daje precizne rezultate na temelju kojih liječnici mogu djelovati.

3. Test analizira 27 gena i daje rezultate za više od 360 lijekova

Pojedini testovi za reakciju na lijekove analiziraju samo nekoliko gena i daju rezultate za mali broj lijekova. RightMed® test je kompleksan i sveobuhvatan.. Nudimo Vam test koji pruža nalaze za brojne lijekove,te ćete na taj način dobiti korisne informacijama koje će vam pomoći pri odabiru lijekova i u budućnosti. RightMed® test analizira više od 360 lijekova koji se koriste za liječenje 30 različitih medicinskih stanja, uključujući depresiju, rak, bolove i kardiovaskularne bolesti.

Koristite više lijekova? Dogovorite termin za testiranje i otkrijte koji lijek Vam odgovara.

4. Ukoliko se odlučite za test, u cijenu je uključena i konzultacija s liječnikom o nalazima testa

Rezultati/nalazi RightMed® testa su složeni, no Specijalna bolnica Sv. Katarina Vam pruža uslugu interpretacije testa koja će Vam pomoći razumjeti nalaze testa. Ovo je jedinstveni i važan aspekt RightMed® testa jer pomaže u razumijevanju nalaza i što oni zapravo znače za njihovo zdravlje.

5. Test možete nekom i pokloniti

Poznate li nekoga tko ima poteškoća pri pronalasku pravog lijeka? Ili možda imate prijatelja ili člana obitelji koji bi želio više saznati o svojoj genetici metabolizma lijekova? Ukoliko je vaš odgovor 'da' na oba pitanja, onda imamo rješenje za Vas! RightMed® test možete kupiti i za nekog drugog putem našeg poklon bona. Kupovinom RightMed® testa podijelite dar personalizirane medicine sa prijateljima ili članovima obitelji te im omogućite pravu i optimiziranu terapiju.

Više o pravoj terapiji za pravog pacijenta u pravo vrijeme pogledajte u sljedećem videu:

A iskustvo naše pacijentice Tee Blaževac možete pročitati u svjedočanstvima pacijenata Specijalne bolnice Sv. Katarina.

Pošaljite poruku: