Ovim postupkom optimizira se upotreba masnog tkiva kako bi se potaknuo prirodni proces regeneracije i izlječenja

Postupak "Aplikacija mezenhimalnih matičnih stanica iz masnog tkiva " koristi najsuvremeniju tehnologiju kojom koristi vlastito mikrofragmentirano masno tkivo u svrhu liječenja ozljeda ili oštećenja specifičnog tkiva.

Ovim postupkom optimizira se upotreba masnog tkiva kako bi se potaknuo prirodni proces regeneracije i izlječenja.

  • Moderan i inovativan oblik liječenja
  • U brojnim slučajevima izbjegavanje radikalnog operativnog zahvata
  • Nema dugih perioda oporavka
  • Pacijent odlazi iz bolnice isti dan
  • Ušteda vremena i novaca

Postupak "Aplikacija mezenhimalnih matičnih stanica iz masnog tkiva " koristi najsuvremeniju tehnologiju kojom koristi vlastito mikrofragmentirano masno tkivo koje sadrži brojne stanice poput mezenhimalnih matičnih stanica, pericita, progenitore endotelnih stanica itd. u svrhu liječenja ozljeda ili oštećenja specifičnog tkiva. Ovim postupkom dobiveno mikrofragmentirano masno tkivo, ubrizgava/injektira se u dijelove tijela gdje postoji indikacija, kako bi se potaknuli regenerativni procesi, a time i izlječenje.

Sve veći broj ljudi pati od brojnih bolesti mišićno-koštanog sustava, među kojima je osteoartritis najučestalija bolest današnjice. Osteoartritis (degenaritivni artritis, degenerativna bolest zglobova) je kronična bolest zglobova obilježena degeneracijom zglobne hrskavice i okolne kosti što kod pacijenta izaziva sustavnu bol i ukočenost.

Svakom pacijentu je u interesu odgoditi radikalnu operaciju i pronaći manje radikalnu opciju ili pristupiti minimalno invazivnom operacijskom zahvatu.

Jeste li znali da vlastito tkivo može pomoći Vašem izlječenju te da se u vrlo kratkom roku možete vratiti svojim aktivnostima, a koje ste prestali obavljati zbog uznapredovale bolesti? Dogovorite pregled i budite korak bliže povratku svojim svakodnevnim aktivostima.

Jeste li znali da je za stanice koje se nalaze u masnom tkivu utvrđeno da imaju regeneracijski potencijal? Sve o potencijalu masnog tkiva saznajte na pregledu.

Ovim postupkom optimizira upotreba masnih stanica kako bi potaknuo prirodni proces regeneracije i izlječenja.

Više o važnosti postupka pogledajte OVDJE.

Aplikacija mezenhimalnih matičnih stanica iz masnog tkiva

U ovom minimalno invazivnom postupku, liječnik aspirira manji udio Vašeg masnog tkiva, a prikupljeno masno tkivo obraditi će se u posebnom sustavu. Tijekom postupka mikro-fragmentacije, mast se ispire, procesuira u manje fragmente, pri kojem ostaju sve bitne stanične komponente koje potiču regenerativne procese, dok se stanične nečistoće kao što su krv, ostatci stanica i ulja uklanjaju. Vaš liječnik će potom dobivenu smijesu mikrofragmentiranog masnog tkiva injektirati u Vaš zglob/zglobove, ili na neko drugo ciljano mjesto liječenja.

Dodatnu jednostavnost postupka čini primjena lokalne anestezije (ne morate se uspavati) te se postupak izvodi u vrlo kratkom vremenu (otprilike jedan sat). Vrijeme oporavka nakon postupka je izuzetno brzo.

JESTE LI KANDIDAT ZA OVAJ POSTUPAK?

• Ukoliko liječnik ortoped u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina odredi aplikaciju matičnih stanica kao opciju Vašeg liječenja

• Ukoliko patite od ozljede ili bolesti koja ograničava normalno funkcioniranje ili fizičku aktivnost

• Imate bolne zglobove s ograničenim pokretljivošću, poput koljena, gležnja ili ramena

• Imate ozljedu mekih tkiva - tetive, ligamenti i / ili mišići (kako biste ih vratili u funkciju, ovi nedostaci mogu zahtijevati regeneraciju tkiva, kao i ublažavanje simptoma i potporu)

• Ukoliko postupci liječenja nisu bili učinkoviti (fizikalna terapija, protuupalni lijekovi)

• Ukoliko se odlučite na ovaj terapijski postupak kao minimalno invazivnu alternativu radikalnoj kirurškoj intervenciji

Ukoliko niste sigurni jeste li kandidat za ovaj postupak, konzultirajte se s našim stručnjacima.

Što kažu naši pacijenti?

„Poštovanje! Moje ime je Darko Retel. Živim u Perthu, Zapadna Australija. Čuo sam o novoj metodi (aplikacija matičnih stanica izdvojenih iz masnog tkiva) za liječenje koljena putem interneta. Kontaktirao sam osoblje bolnice Sv.Katarina iz Zaboka te su me odmah primili. Već nakon dva tjedna sam osjetio poboljšanje. Sad, 3 mjeseca kasnije, mogu reci da hodam normalno i dugo, da su mi bilo kakvi bolovi u koljenu minimalni ili skoro nikakvi. Vježbam na atletskoj bicikli i plivam 3 puta tjedno. Dr.Hudetz me je prvo operirao a onda i pregledao prije povratka u Australiju i vrlo je zadovoljan sa mojim napretkom. Ja osobno sam i zadovoljniji jer ne moram mijenjati koljeno, a ponovo normalno hodati je neopisiv uspjeh. Mogu samo reci “San koji je postao stvarnost”. Veliko hvala Dr. Hudetz-u. Također osoblje bolnice je na visokom nivou profesionalnosti i uslužnosti. Sama bolnica je vrlo moderna i čista, a hrana odlična. Još jednom, veliko hvala gospođi Ranogajec, sestri Tihani i drugima.“
Darko Retel

Iskustva naših pacijenata možete pogledati na sljedećim poveznicama:


Mirko Filipović Cro Cop o usluzi i tretmanu prilikom liječenja u Sv. Katarini

Dino Rađa o aplikaciji matičnih stanica terapijskim postupkom Lipogems

Kako je liječenje vlastitim matičnim stanicama promijenilo život gospodina Šikonje

Košarkaš Marko Arapović o iskustvu liječenja u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina

Javite nam se s povjerenjem i uvjerite se u snagu masnog tkiva i moć ovakve vrste zahvata.

0800 84 88
01 2867 400
info@svkatarina.hr

Pošaljite poruku: