U našoj bolnici svjesni smo važnosti integralnog i individualnog pristupa svakom pacijentu, a na jednom mjestu omogućujemo liječenje od pregleda, dijagnostike, operacije i rehabilitacije!

Prim.dr.sc. Eduard Rod, dr.med. specijalist ortopedije, uža specijalizacija iz traumatologije lokomotornog sustava, voditelj je odjela ortopedije i pomoćnik ravnatelja za kvalitetu Specijalne Bolnice Sv. Katarina. Uže područje interesa su mu sportske ozljede, artroskopski zahvati, operacijski zahvati na stopalu kao i endoprotetika kuka, koljena i ramena, licencirani je liječnik Prve hrvatske nogometne lige i voditelj zdravstvenog tima – nogometnog kluba Slaven Belupo. Suradnik je više sportskih klubova od koji su neki: RK Podravka Koprivnica, teakwondo klub Jastrebhokejaški klub Medveščak. Od 2019.godine službeni je liječnik hrvatske A nogometne reprezentacije te član zdravstvene komisije Hrvatskog nogometnog saveza.

kuk2.jpg

Kako mogu saznati jesam li kandidat za ugradnju umjentog kuka? Dogovorite pregled!

U našem Centru za ortopediju i sportsku medicinu svjesni smo važnosti integralnog i individualnog pristupa svakom pacijentu te je moguće sprovesti u potpunosti liječenje od dijagnoze do završetka rehabilitacije. U slučaju različitih bolesti u području kuka, nakon pažljivo uzete anamneze i detaljnog kliničkog pregleda orijentiramo se prema mogućem uzroku problema i postavljamo radnu dijagnozu. Nju zatim potvrđujemo radiološkim metodama, najčešće RTG snimkama, ultrazvukom i magnetskom rezonancijom s ili bez artrografije. Više pogledajte klikom na LINK. Nakon što smo postavili preciznu dijagnozu, započinjemo liječenje.

Potrebno Vam je snimanje magnetskom rezonancom? Ugovorite svoj termin pregleda odmah jer kod nas nema liste čekanja! https://www.svkatarina.hr/dogovorite-pregled

U početku uvijek pokušavamo neoperacijsko liječenje fizikalno terapijskim metodama. Kao dodatak neoperacijskom liječenju moguća je UZV kontrolirana aplikacija injekcija viskosuplementa i plazme obogaćene trombocitima. U slučaju da tim postupcima uspjeh nije postignut prelazimo na operacijsko liječenje.

Liječnici Specijalne bolnice Sv. Katarina prvi su započeli u Hrvatskoj, uz izvrsne rezultate, s aplikacijom matičnih stanica u područje kuka. Ukoliko pacijentu tegobe nisu riješene neoperacijskom liječenjem, nakon vrhunske fizikalne terapije meka tkiva oko zgloba kuka će biti u boljem stanju te će bolesniku bit lakše podnijeti operacijski zahvat, a daljnja poslije operacijska rehabilitacija će biti brža, jednostavnija i uspješnija. Pacijent na operaciju ugradnje totalne endoproteze kuka u našu bolnicu dolazi dan ranije te dobiva antitrombotičku zaštitu. Idući dan je operacija uz antibiotičku zaštitu, a hodanje na štakama ili uz hodalicu je dan kasnije.

Zašto odabrati Sv. Katarinu? Pročitajte osobna iskustva naših pacijenata na LINKU! Ukoliko imate bolove u području kuka, ne trpite bolove. Javite nam se s povjerenjem pozivom na besplatan vroj telefona 0800 84 88 ili e-mail info@svkatarina.hr.

kuk3.jpg

Poslije prvog poslije operacijskog dana pacijent je vertikaliziran te započinje fizikalnu rehabilitaciju nekoliko puta dnevno pod kontrolom fizioterapeuta. Četvrtog poslije operacijskog dana pacijent napušta bolnicu osposobljen za samostalno hodanje uz rasterećenje, hodanje po i niz stepenicama. Nastavlja ambulantno fizikalnu rehabilitaciju u našoj bolnici u Zaboku te nakon toga u poliklinici u Zagrebu. Moguća je i stacionarna rehabilitacija u toplicama, putem uputnice HZZO-a. Hod uz rasterećenje štakama primjenjuje se idućih 4-6 tjedana , odnosno do povratka iz toplica. Kod bezcementnih endoproteza, bez obzira što bolesnik ne osjeća nikakve bolove, preporučeno je hodati uz takvo striktno rasterećenje radi postupnog urastanja kosti u endoprotezu. Kod cementirane endoproteze, koja se načelno ugrađuje u osteoporotičnu kost ( stariji bolesnici), rasterećenje može biti manje striktno jer je proteza odmah učvrsti koštanim cementom za kost , a čeka se samo cijeljenje mekih tkiva. Endoproteze koje ugrađujemo vrhunski su proizvod svjetskih renomiranih proizvođača s dugogodišnjim izvrsnim rezultatima i praćenjem u svjetskim registrima. U našoj Bolnici sukladno međunarodnim standardima svaki pacijent po ugradnji endoproteze dobije tzv.“putovnicu za protezu” (Orthopeadic indentity card) kojom se potvrđuje kvaliteta, vrsta i veličina ugrađene endoproteze.

Više o vrstama pristupa za operaciju ugradnje umjetnog kuka saznajte na poveznci.

kuk4.jpg

Osim ugradnje endoproteze kuka koji je naš najčešći zahvat u području kuka, operiramo i početne stadije avaskularne nekroze glave bedrene kosti tehnikom „ core “ dekompresije uz eventualnu instalaciju plazme bogate trombocitima te izvodimo različite artroskopske zahvate u području kuka.

U Specijalnoj bolnici Sv. Katarina izveden je jedinstven zahvat ugradnje umjetnih zglobova oba kuka u jednom aktu direktnim prednjim pristupom. Više poslušajte u osobnom iskustvu našeg pacijenta klikom na:

Tražite ortopeda? Na pravom ste mjestu! Ugovorite svoj termin pregleda na našoj lokaciji u Zagrebu, Zaboku ili Splitu. Prijaviti se možete putem KONTAKT OBRASCA!

Niste u mogućnosti doći na pregled? Razgovarajte s našim vrhunskim timom ortopeda iz udobnositi svog doma i saznajte sve odgovore na vaša pitanja! Više na: https://www.onlinekonzultacije.svkatarina.hr/

Pošaljite poruku: