Izbornik
Centri izvrsnosti -> Fizikalna medicina i rehabilitacija -> Emmett tehnika

Emmett tehnika

Emmett metodu je razvio g. Ross Emmett ( Australija ). Vrlo je brza metoda koja pri aktivaciji pravog mišića daje učinkovite rezultate čim se korekcija mišića ( pritisak na mišić ) provede. Učinak provedenog rada može se neposredno testirati – mjerenjem snage, gibljivosti ili balansa. Mjesta na kojima se radi pritisak su tzv. Emmett točke, mjesta preklapanja senzornih ili receptornih i mišićnih točaka. Emmett metodom aktiviraju se pohranjeni loši uzorci pokretanja i/ili ravnoteže, te se njihovim otklanjanjem preko rada različitih struktura središnjeg živčanog sustava, stvaraju na licu mjesta novi obrasci kretanja, bez boli i s boljom ravnotežom – ovisno o kliničkoj slici i poteškoćama koje nam prezentira pacijent/klijent.

Osim neposrednog učinka na korekciju mišića ( koji bude facilitiran ili relaksiran ovisno o stanju mišića, odnosno ovisno o odgovoru pripadajućih proprioceptora ), primjenom ove metode nastoji se djelovati i na dugoročniji boljitak pacijenta preko opuštanja mišićne i fascijalne napetosti, te na poticanje lučenja prirodnih endorfina, poboljšanja cirkulacije i limfne drenaže.

Emmett  terapeut je zdravstveni djelatnik koji je prošao jednogodišnju obuku ovom metodom, te je time dobio znanja i vještine kojima se mogu napraviti dobre promjene na svim područjima ljudskog zdravlja, primjenom isključivo svojih ruku, a svoj tretman temelji na uzimanju anamneze, procjeni, palpaciji i kliničkom iskustvu čime na licu mjesta uspostavlja simetriju mišićno – koštanih struktura. 

Treba naglasiti da je riječ o metodi koja se može koristiti na komplementaran način s bilo kojom drugom fizikalnom ili manuelnom tehnikom, te sustavom vježbanja, a nudi vrijedan dodatak za svakoga tko želi olakšati bol i nelagodu, te poboljšati mišićno -  koštane i neurološke funkcije svojih klijenata.

Kako izgleda Emmett tretman?

Klijenti mogu biti tretirani u sjedećem, stojećem ili ležećem položaju.
Tretman se može provoditi izravno na koži klijenta ili preko odjeće.
Trajanje tretmana može biti od 10min do 45min ako se Emmett tehnika koristi samostalno – dulje je trajanje ako se provodi u kombinaciji s drugim terapijskim modalitetima.
Za vrijeme tretmana se kreira kombinacija pritisaka na tijelo pacijenta i primjenjuju se terapijski elementi koji čine željenu tjelesnu promjenu jedinstvenu za svakog pojedinca.

U  Specijalnoj bolnici Sveta Katarina se u svakodnevnom radu s pacijentima koristi Emmett tehnika kod sindroma prenaprezanja,  pri rehabilitaciji nakon ozljeda mišića i zglobova, u postoperativnoj rehabilitaciji, kod bolnih sindroma kralježnice...

Cijena emmet tretmana

Zatražite naš aktualni cjenik. Unesite svoju e-mail adresu na linku cjenik za za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i saznajte koja je cijena za emmet tretman (metodu). Poslat ćemo Vam cijene naših usluga u što kraćem vremenskom roku. Hvala na Vašem povjerenju.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba