Izbornik
Centri izvrsnosti -> Fizikalna medicina i rehabilitacija -> Terapija udarnim valom

Terapija udarnim valom

Terapija  udarnim valom (ESWT-EXTRACORPORAL SHOCKWAVE THERAPY)  je terapijski postupak koji koristi pneumatski izvor mehaničkih udarnih valova  koji se preko posebne  sonde  prenose do bolnog područja. Pozitivni učinci ove terapije su stimulacija metabolizma stanice, rastvaranje  nakupina kalcijevih kristala u mekim čestima i smanjenje bolne osjetljivosti. 

Mijenjanjem okoliša stanice potiče se otpuštanje endorfina koji blokira bolne podražaje, te receptori za bol više ne prenose signale. Potiče se i promjena kronične upale u akutnu, te se na taj način aktiviraju mehanizmi samoozdravljenja. Terapija udarnim valom je neinvazivno rješenje za kroničnu bol u ramenima, leđima, laktovima, koljenima ili petama. Primjenjuje se u sportskoj medicini, ortopediji i fizioterapiji. Terapija udarnim valom je zapravo podražaj kojim se započinju procesi cijeljenja i nastavljaju se u tijelu i više tjedana nakon tretmana.

U našoj poliklinici Sv.Katarina koristimo aparat  SWISS DOLORCLAST  i uspješno tretiramo slijedeće indikacije:

  • Teniski lakat (lateralni epikondilitis)
  • Golferski lakat ( medijalni epikondilitis)
  • Skakačko koljeno (patelarni apicitis)
  • Trkačka potkoljenica ( medijalni tibijalni stress sindrom)
  • Petni trn (calcar calcanei, plantarni fascitis)
  • Kalcifikat u ramenu (tendinitis calcarea)
  • Upala Ahilove tetive
  • Miofascijalni bolni sindrom (trigger point terapija)

U sprovedenim studijama širom svijeta, potvrđena je uspješnost terapije udarnim valom između   77% do 80% tretiranih pacijenata. Prosječno je potrebno tri do pet, maksimalno do sedam tretmana u razmaku 7 do 10 dana između pojedinih tretmana. Za vrijeme  tretmana pacijent može osjetiti razne senzacije, od trnaca, bockanja, lagane neugode ili blage bolnosti. Tretman traje oko 10 minuta. U prvih 24-48h nakon terapije, moguće  je pojačanje intenziteta bolova te nastupa smirivanje. Neki pacijenti osjete olakšanje odmah poslije terapije,  većina nakon nekoliko dana. Preporuka je da se pacijenti klone teških fizičkih opterećenja, pogotovo zahvaćenog područja, 48h nakon terapije.

Cijena terapije udarnim valom

Zatražite naš aktualni cjenik. Unesite svoju e-mail adresu na linku cjenik za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i saznajte koja je cijena za terapiju udarnim valom. Poslat ćemo Vam cijene naših usluga u što kraćem vremenskom roku. Hvala na Vašem povjerenju.

Terapija udarnim valom

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba