Izbornik
Centri izvrsnosti -> Fizikalna medicina i rehabilitacija -> Sportska rehabilitacija

Sportska rehabilitacija

Sport iz dana u dan otkriva  neviđene fizičke i psihičke granice koje ljudsko tijelo dostiže. Biti profesionalni sportaš u današnje vrijeme zahtijeva puno odricanja, discipline i psihičke stabilnosti. Sport često daje identitet sportašu i životu istog, često otkriva veliku magnitudu osjećaja i iskustva.

Ravnotežu profesionalnog sportaša sve češće narušavaju ozljede i povrede, kojih je nažalost sve više. Cilj sportske rehabilitacije  je brzi, ciljani i individualni pristup riješavanju ozljeda. Proces  rehabilitacije počinje odmah nakon povrede ili operacije i podijeljen je u nekoliko faza. U početku je najbitnije  stvoriti dobru psihičku stabilnost i motiviranost sportaša. Svakodnevni dolazak na rehabilitaciju, podrazumijeva dolazak na trening u okolinu poznatu svakom sportašu.

Cilj je zadržati mišićnu snagu operiranog segmenta, ali isto tako održati fizičku stabilnost i snagu cijelog tijela. Stabilnost, očuvanje propriocepcije i ispravljanje biomehaničkih pogrešaka samo je dio preduvjeta koje moramo zadovoljiti.

Sportska rehabilitacija u Specijalnoj bolnici „Sv. Katarina“ ujedinjuje sportaša i fiozioterapeuta. Zajednički napori i pozitivan stav cijelog tima rezultiraju vrhunskim rezultatima i najkraćem mogućem vremenu.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba