Izbornik
Centri izvrsnosti -> Fizikalna medicina i rehabilitacija -> Posttraumatska rehabilitacija

Posttraumatska rehabilitacija

Ozljede lokomotornog sustava su svakodnevica! Bilo da ste sportaš, rekreativac , stariji ili mlađi, ili ste samo krivo stali ili se poskliznuli na ledu.

Najčešće ozljede su istegnuća ili puknuća mišića, tetiva i ligamenata, a nekada i prijelomi kostiju. Ovisno o veličine ozljede nekada je potrebna operacija, ili će liječenje biti konzervativno što podrazumijeva fazu mirovanja i nošenja imobilizacije (sadrene udlage ili „gipsa“, ortoze ili samo elastičnog zavoja) kako bi ozlijeđeni dio ekstremiteta mirovao i na taj način oštećenje prije zacijelilo.

Nakon mirovanja već od tjedan dana značajan je gubitak mišićne snage, opće kondicije, a smanjuje se i pokretljivost zgloba. Za povratak u vašu punu funkciju potrebna je pravovremena rehabilitacija!

Cilj postraumatske rehabilitacije je smanjiti oteklinu i bol te potaknuti cirkulaciju u ozlijeđenom području kako bi se potakli procesi reparacije ozlijeđenog tkiva i njegovo cijeljenje. Bitno je vratiti puni opseg pokreta ozlijeđenog zgloba te snagu i fleksibilnost okolnih mišića kako bi se vi što prije vratili u vaše svakodnevne, rekreativne ili sportske aktivnosti, a bez straha od novih ozljeda!

Prepustite se našem stručnom timu koji će program rehabilitacije prilagoditi baš prema vašoj ozljedi i vašim ciljevima!

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba